<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede 3

Interesse for efteruddannelse i facadepuds på udvendig isolering

 • Byggeriets udvikling
 • Uddannelse og Rekruttering
 • 2024-01-04
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • | Fotos af ETICS-DK
 • Brancheforeningen ETICS-DK og HåndværkerAkademiet introducerede kurset ”Facadepuds på udvendig isolering” for snart 2 år siden. Og mange bygningshåndværkere har siden da benyttet sig af tilbuddet om at blive opdateret på nye teknologier og krav.

  Billede 2


  Den teknologiske udvikling i byggeriet går hurtigt, og håndværkerne gør klogt i at hoppe med på vognen. De kan nemlig gøre arbejdet lettere for dem selv og ikke mindst holde sig attraktive for kunderne ved at byde innovationen velkommen og uddanne sig i de nye, effektive løsninger.

  Derfor indgik ETICS-DK, der er brancheforeningen for Eksterne Facade Isolerings Systemer, et samarbejde med HåndværkerAkademiet, som arbejder med efteruddannelse af håndværkere. Sammen introducerede de kurset ”Facadepuds på udvendig isolering,” hvor deltagerne får mulighed for at mestre fagets seneste teknikker og metoder på erhvervsskolerne rundt om i landet.

  Hos DI Byggeris Murersektion, brancheforeningen for murermestre i Danmark, er de begejstrede for kurserne:

  - Vi er helt enige med initiativtagerne om, at det er en rigtigt god idé med efteruddannelse. På den måde kan vi som branche opgradere vores faglighed med viden om, hvordan facadepuds skal bygges op, fortæller Peter Andersen, der er formand for DI Byggeris Murersektion og landechef for Fasadgruppen Danmark i en pressemeddelelse.

   

  De gode løsninger og uddannelse går hånd i hånd

  Ifølge Peter Andersen er der godt gang i murerfaget og omstillingen til nye byggetekniske discipliner, selvom den traditionelle branche historisk set ikke har omfavnet udviklingen. Af den grund ser han positivt på den nye mulighed for efteruddannelse:

  - Vi kan mærke, at efterspørgslen på facadepuds stiger, og der kommer flere og flere projekter f.eks. også med teglskaller på. Derfor står vi overfor at skulle have at større antal medarbejdere, som kan udføre arbejdet, der ellers kun er elementer af på mureruddannelsen, siger han.

  Hermed anser Peter Andersen efteruddannelse som et væsentligt tilbud for håndværkerne, men også for branchen som helhed:

  - Som branche vil vi rigtigt gerne se til, at arbejdet med facadepuds bliver udført på et godt og veluddannet grundlag. Det gør det også lettere at stille krav til kvaliteten, påpeger han.

  Billede 1


  Erfaringer med facadeløsninger

  Kurserne i forårssæsonen 2024 bliver afholdt hos 5 forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i landet, nemlig Learnmark Horsens, Herningsholm Erhvervsskole, EUC Sjælland, EUC Nord og EUC Syd.

  Hos sidstnævnte står faglærer Håken Christensen i spidsen for undervisningen, der klæder deltagerne godt på til arbejdet med facadepuds.

  - Idéen med facadepuds på udvendig isolering er at minimere varmetabet uden at mindske beboelsesarealet indvendigt. Det er en god og stabil løsning, som kurset giver en masse teknisk og praktisk viden om, forklarer Håken Christensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

  - Det betyder meget for håndværkerne at kunne videreuddanne sig og ikke mindst at få et materiale, de ikke normalt arbejder med, i hænderne. Så kan de lære, hvordan det virker, og det giver dem en god viden til at gå ud i markedet og sælge løsningerne.

  På den måde får murerne et ekstra redskab i værktøjskassen, når de skal ud til kunderne, og det er ikke kun hos underviserne, at det vækker begejstring:

  -  Stemningen til kurserne er helt i top, og deltagerne beskriver det som en rigtigt god oplevelse at have været med, afslutter Håken Christensen.

  De næste kurser i ”Facadepuds på udvendig isolering” finder sted på følgende datoer:

  24.-25. januar hos Learnmark Horsens.

  29.-30. januar hos Herningsholm Herning.

  6.-7.  februar hos EUC Syd Aabenraa.

  13.-14. februar hos EUC Nord Hjørring.
  9. -10. april hos EUC Sjælland Næstved.


  Om ETICS-DK

  ETICS-DK er Brancheforeningen for Eksterne Facade Isolerings Systemer og består af ledende leverandører af pudssystemer i Danmark. Foreningen formål er at fremme medlemmernes fælles interesse i deres egenskab af producenter og leverandører af komplette systemer til udvendig facadeisolering med puds.


  Anbefalede artikler