<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Jacob-Poulsen
Annonce

- Vi satser benhårdt på grønlandskab arbejdskraft, og vi investerer i uddannelse og certificering, siger Jacob Poulsen, adm. direktør i Saffiorfik.

Hurtig indsats fra Saffiorfik sparer dyr ventetid

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Kraner, lifte og arbejdsplatforme
 • 2023-12-01
 • | Af Morten Bøcker
 • | Fotos af Saffiorfik
 • Saffiorfik har på blot to år markeret sig som den hurtige og servicemindede virksomhed på basis af topmoderne lastvognsværksted, smedeværksted og 20 højt kvalificerede medarbejdere.

  En reparation her og nu kan spare mange penge. Det oplevede indehaveren af en trawler for nylig, da en af generatorerne var stået af. I stedet for et vente på en ny fra Danmark tilbød Saffiorfik at reparere den. Resultatet var, at trawleren hurtigt kunne komme på havet igen, og ”regningen” for ventetid ved kajen blev minimeret.

  Historien er ikke enestående, for på en ø – selv af Grønlands enorme dimensioner – er reservedele noget, der skal hentes sydfra, og det tager tid. 3-4 dage ved flyfragt og 3-4 uger med skib.

  Derfor har det forholdsvis nyåbnede lastvogns- og smedeværksted Saffiorfik i Nuuk specialiseret sig i at løse opgaver ude hos kunderne og med en anden tilgang end udskiftning.

  - For nogle måneder siden fik vi lov til at give tilbud på renovering af en motor på en rejetrawler. Det tog os fire dage, så var motoren som ny, fortæller adm. direktør Jacob Poulsen, Saffiorfik.

  - For det første reduceres ”nedetiden”, og for det andet er det mere bæredygtigt at reparere i stedet for at smide væk.

  - Vi tilbyder også reparation af skovle på gravemaskiner over hele Grønland ved hjælp af vores mobil linjebore- og svejsemaskine. I det hele taget rykker vi gerne ud for at hjælpe med reparation og smedearbejde.

  Kombinationen af lastbilværksted og smedeværksted sætter Saffiorfik i stand til at tilbyde en bred vifte af løsninger, hvor kompetencer fra begge afdelinger indgår.

  Saffiorfik tilbyder også at udføre de lovpligtige eftersyn på eksempelvis pappressere og garageporte. Den samme medarbejder er certificeret til flere typer af godkendelser, og det sparer kunden for omkostninger.

  værkstedetDet 1.400 kvadratmeter store værksted tilbyder service og reparation af alle lastbilmærker, entreprenørmaskiner med mere.

   

  Volvo Servicecenter og kraner fra Fyn

  Saffiorfik yder service på og reparerer alle typer af lastvogne og entreprenørmaskiner i det 1.400 kvadratmeter topmoderne og veludstyrede værksted. Efter ombygning er her nu to smøregrave, to traverskraner, Grønlands første bremserullefelt til tunge køretøjer og helt nyt udstyr til sporing af hjul.

  - Vi er Volvo Servicepartner men har også testere til alle øvrige mærker, siger Jacob Poulsen.

  Endvidere tilbyder Saffiorfik både lovpligtigt eftersyn og salg af løftegrej i tæt samarbejde med Fyns Kran Udstyr. To medarbejdere er fuldtidsbeskæftigede på dette område. Saffiorfik tilbyder også hele modelrækken fra Still, som omfatter gaffeltrucks, stablere, palleløftere og meget mere.

  saffjorfikSaffiorfik har egen metalliserings- og malingsafdeling. Her er det de egenproducerede affaldscontainere fra smedeværkstedet, der efterbehandles.

   

  Saffiorfik satser på grønlandsk arbejdskraft

  Saffiorfik er inde i en rivende udvikling, og det er ikke helt nemt at finde arbejdskraft nok. Men virksomheden har en klar politik på området, som vil medvirke til at opbygge en stabil og kompetent arbejdskraft:

  - Vi satser benhårdt på grønlandsk arbejdskraft, og det skal tages helt bogstaveligt. Først søger vi efter en grønlænder, og kan vi ikke få det, så må vi tage en udefra, siger Jacob Poulsen.

  - Vi vil gerne investere i grønlandske medarbejdere og bevare viden og knowhow på øen. Og vi sørger for løbende opgradering gennem efteruddannelse og certificering, siger Jacob Poulsen.

  For eksempel har Saffiorfik sendt medarbejdere til Force Technology i Danmark for at opnå svejsecertificering.
  Anbefalede artikler