<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Geberit

Geberit

Hos Geberit rimer sanitet på funktionalitet

 • Materialer og Løsninger
 • Byggeriets udvikling
 • Indeklima
 • Den effektive byggeproces
 • VVS
 • 2022-07-25
 • | Af Malene K. Holm

  Baderum er et af de mest komplekse rum, og tænker man også på vandforbrug, er det et af de bygningsrum, hvor bedre og sikrere sanitetsløsninger virkelig kan rykke i forhold til det grønne byggeri. Bygge- & Anlægsavisen var på besøg hos Geberits hovedkontor, fabrik og testlaboratorium tæt på Zürich.

  Ville du undvære vand, når du rengør din snavsede bil? Lyder et af sloganerne for Geberits douchetoillet, der rengør med varmt vand efter behov.

   

  AquaClean Mera Production Jona_242_OriginalAquaClean Mera Production
  FlowFit_hand-operated pressing tool_Big SizeFlowFit hand-operated pressing tool
  FlowFit_Installation in small corner large diameter_Big SizeFlowFit Installation in small corner large diameter
   
   
  Geberit introducerede allerede i 1978 douchetoilettet, der rengør én med vand. Designet blev hurtigt populært i Japan, mens vi i Europa er langsommere til at lægge toiletpapiret fra os.

  Men douchetoilettet vokser stødt på det europæiske marked.

   

  GIZ-Hydraulic-Tower_Jona_Ben-Huggler_Geberit_50GIZ-Hydraulic-Tower, foto af Jona Ben-Huggler, Geberit

   

  En bjergtop af viden ’bag væggen’

  - Baderum er et af de mest komplekse rum at lave, hvor mange forskellige mennesker er involverede, både håndværkere og brugere, fortæller Geberits markedsdirektør Martin Baumüller:

   

  - Løsninger som SuperTube og Sovent fittingen er med til at spare på pladsen i bygningen. De giver desuden en lavere monteringstid, og i sidste ende sparer man på materialerne.

   

  Igennem 30 år har Geberit arbejdet med miljøstrategi og holdbare produkter, der hjælper til at spare på vand. ’Brusere til bagdelen’ reducerer forbruget af træ og hjælper med at spare på vand, da man også skal tænke på, at der anvendes vand i fremstillingen af toiletpapir.

   

  Samtidig vil Geberit gerne gøre hverdagen nemmere for vvs’eren og har udviklet det nye værktøj FlowFit, der øger sikkerheden i installationen.

   

   

   

  FlowFit_Installation in small corner large diameter_close_portrait format_Big SizeFlowFit Installation i et lille hjørne
  FlowFit_Installation in small corner large diameter_portrait format_Big SizeFlowFit Installation i et lille hjørne
   
   


  FlowFit – uden sved på panden

  Det nye presværktøj FlowFit vejer mindre, og funktionen er så ligetil, at Bygge- & Anlægsavisens journalist ville kunne lave rørsamlinger med det.

   

  - Det er meget populært, og i Italien måtte vi udsætte lanceringen af FlowFit, da alle værktøjer allerede var solgt til Østrig og Tyskland, som fik værktøjet lidt tidligere, forklarer produktchef Andreas Bodack.

   

  FlowFit skal spare vvs’eren på både arbejdstid og værktøjsudgifter. I kassen er  samlet de nødvendige værktøjer til rørinstallationer, og overflødigt er skåret væk.

  Nu behøver du ikke længere nødvendigt have en hel kasse pressekæber med i forskellige dimensioner. Kun to pressekæber er nok til at klare alle rørdiametre fra d16 til d75.

   

  Vi får demonstreret og afprøvet, hvordan man selv kan bestemme pressepunktets position med FlowFit.

  Den drejbare fitting gør, at man kun skal placere den fra én side, så det er nemmere at arbejde med - også på steder, hvor pladsen er trang. Samtidig er det let at vide, hvornår fittingen er kommet på plads, for så ryger plastikkappen af.


  FlowFit demoProduktchef Andreas Bodack 


  Langsigtet design

  Tænker du over, hvordan vandet rumler i rørene, når du trækker ud? Eller rørene kan stoppe til, der sker skader, og de skal repareres. Det gør Geberits ingeniører hver eneste dag. Designer Christoph Behling fortæller:

   

  - Det er ekstremt at arbejde med ingeniørerne hos Geberit. De er perfektionister og alt skal være ekstremt gennemtestet. Der er 25 års garanti på alle dele, og det giver en enorm tryghed, når man designer møbler til et så vigtigt rum som badeværelset, hvor en skade kan koste mange penge. 

   

  Hvert år har Geberits testlaboratorium 300-400 testordrer igennem på produkttilpasninger og vedligehold. I vandlaboratoriet trækkes der ud og fyldes vand på cisternerne over 200.000 gange, når de skal teste, hvordan et system vil klare sig henover 50 år. Nye tilpasninger 3Dprintes og testes før endelig produktion, så Geberit kan holde sit mål om at tilbyde produkter, der kan opfylde de højeste standarder.

   

   

   

   

   

  Anbefalede artikler