<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede 4-stemningsbillede

Håndværkerfestival satser på de unge, det bæredygtige og fagligheden

 • Målbar bæredygtighed
 • Materialer og Løsninger
 • 2023-12-20

  Den nye festival HÅNDVÆRK finder sted den 24. og 25. januar, og i programmet sættes fokus på vigtige emner som bæredygtighed, diversitet, materialer og sundhed og krydrer det med sjov og praktisk viden.

  På HÅNDVÆRK handler det om at inspirere og netværke og få noget ny viden med hjem på en underholdende måde. HÅNDVÆRK er skabt af teamet bag Building Green, og man er gået legende til opgaven, så det ikke ligner andet på markedet. Der er således både standup med komikere som Anders Nielsen, Christian Fuhlendorff og Victor Lander.

  Plakaten rummer også Poul Nyrup Rasmussen, Mette Murer, Frank Erichsen fra Kastaniegaarden, journalist og forfatter Signe Wenneberg, influencer og tømrer Casper Kjerumgaard, dommer i Nybyggerne Önder Yazar og mange flere. Derudover kan håndværkerne blandt andet være med i politiske debatter, power tools race, arbejdende værksteder, prøve nye materialer og byggemetoder og få viden om bygningsreglementet, rådgivning og ikke mindst gode tilbud.


  Billede 1-Mads OkkingMads Okking, udviklingsskonsulent, Dansk Håndværk


  Fællesskab om nye tilgange

  Ifølge Mads Okking, der er udviklingskonsulent hos Dansk Håndværk, er det vigtigt for håndværkere at være nysgerrige og videnssøgende for konstant at forny og forbedre deres færdigheder.

  Det er også vigtigt at holde sig ajour med de nyeste teknikker og materialer for at sikre, at arbejdet ikke kun er af høj kvalitet, men også bæredygtigt og relevant i en skiftende verden. Og derfor bakker Dansk Håndværk op om festivalen:

  - HÅNDVÆRK-festivalen er et fantastisk forum, hvor vi kan udveksle ideer, lære af hinanden og finde inspiration. Det er et sted, hvor tradition møder innovation, og hvor vi kan opdage nye tilgange til vores håndværk.

  Festivalen kan spille en central rolle i at omstille branchen ved at fremhæve vigtigheden af livslang læring, vigtigheden af kompetenceløft og ved at skabe et fællesskab, der støtter og opmuntrer til grøn omstilling, fortæller Mads Okking.

  Billede 2-Anders NielsenAnders Nielsen, tømrer og komiker


  Building Green har allieret sig med tømrer og komiker Anders Nielsen som en af HÅNDVÆRKs frontpersoner.

  Der skal nemlig også være plads til humor, og for Anders Nielsen er humor en mere spiselig måde at bearbejde absurditeter og hykleri på. Han tror på, at man med lidt provokation og prikken kan være med til at skabe større opmærksomhed på forskellige problemstillinger – og derefter handle på dem. 

  - Byggebranchen er på mange måde en gammeldags branche, hvor devisen i mange år har været ”sådan har vi altid gjort”.

  På flere områder trænger branchen til en opdatering – især med tanke på den nye generation, der banker på døren. Der er nok at tage fat på, hvad angår diversitet, arbejdsmiljø og bæredygtighed.

  Anders Nielsen vil være til stede på festivalen og give et standupshow for alle de besøgende, og han håber, han kan være med til at tiltrække en masse om de vigtige problemstillinger.

  - Og selvfølgelig håber jeg, at håndværkerne vil bakke op om festivalen. Ikke mindst for selv at blive opdateret på branchen, men også så HÅNDVÆRKs første år bliver så stor en succes, at vi er nødt til at gentage det de næste mange år. København har manglet en håndværkerfestival, lyder det afsluttende fra Anders Nielsen.

  Om HÅNDVÆRK

  HÅNDVÆRK bliver afholdt den 24. og 25. januar i Lokomotivværkstedet, Otto Busses vej 5A, 2450 København SV

  Mere information og gratis tilmelding her  Billede 3-festivalplakatFestivalplakat for HÅNDVÆRK 2024  Anbefalede artikler