<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Terrændæksisolering_1920
Annonce

Isolér som Morten og bliv den hurtigste knallert på havnen

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Anlæg
 • Den effektive byggeproces
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Renovering
 • Byggeprojekter
 • 2023-03-21
 • Spar over halvdelen af din tid på isolering. Med Norlite isoleringsperlite sparer du flere arbejdsgange og opnår en effektiv isolering, der gør kunden tilfreds og giver dig mere tid til vigtigere ting i livet …

  Morten Mønster_600Morten Mønster, indehaver af MM Byg


  Norlite isoleringsperlite er et fantastisk materiale til at isolere på renoveringsopgaver, f.eks. i vådrum. Det er det, fordi det sparer håndværkeren for den tid, man med plader ville skulle bruge på at lægge kapillarbrydende og nivellerende materiale ud, skære plader til, og køre restaffald væk.

   

  Norlite optager ikke vand, og det fungerer derfor som en 2-i-1 løsning i forhold til være kapillarbrydende og isolerende på samme tid. Det skal bare hældes ud og fordeles omkring rørføringer og ujævne fundamenter, og så slutter det helt tæt, hvilket gør, at man undgår kuldebroer og varmetab.

   

  Også turen ned til genbrugsstationen med pladerester bliver man sparet for med Norlite, da al overskudsperlite blot kan gemmes og bruges til det næste isoleringsprojekt.

  Fordeling af perlite_600

  Morten Mønster, murermester og indehaver af MM Byg, er glad for at have lært Norlite isoleringsperlite at kende, og han forklarer, at hans hold af håndværkere før kunne bruge op til 10 mandetimer på en mellemstor isoleringsopgave, og nu bruger de under halvdelen. Selvom perlite er lidt dyrere end f.eks. EPS plader vurderer Morten, at det godt kan betale sig økonomisk at anvende perlite, da arbejdstid er en væsentlig del af udgiften for kunden.

   

  Læs også: Bevaring af karakteristiske gadefacader i Københavns Klimakarré med indvendig isolering

   

  Morten fra MM-Byg bruger aldrig andet end perlite til at isolere

  – At arbejde med perlite gør, at vi er færdige med isoleringsopgaven på mindre end den halve tid, og vi sparer flere arbejdsgange, f.eks. med tilskæring af isoleringsplader og bortkørsel af affald, i forhold til hvis vi skulle isolere med flamingo. Når jeg kører hjem fra opgaven ved jeg, at perliten slutter tæt og isoleringen er i orden. Vi bruger ikke andet end perlite i fremtiden.

  – Morten, indehaver, MM Byg

   

  Perlite udhældning_1600Perlite udhældning

  En effektiv proces uden spild af tid eller materialer


  Perliten hældes ud og fordeler sig selv omkring rørføringer, ujævne fundamenter og i alle afkroge. Den sidste pose lukkes og gemmes til næste projekt. Perliten fordeles nemt ved hjælp af et langt vaterpas eller en asfaltrager ved større overflader. Herefter vibreres den eller trædes den til, så den sætter sig. Til sidst afsluttes der med en fiberdug, plastikspær og rionet, og så er man klar til støbning.


  Dug udlægning

  Dansk produceret, genanvendeligt og med lavt CO2-aftryk

  Norlite isoleringsperlite er fremstillet af Nordisk Perlite i Hillerød, en dansk familieejet virksomhed.

  Perlite er en vulkansk stenart, som er coated med et tyndt lag silikone, og som dermed ikke optager vand.

  Den er let, formfast og trykstærk, hvilket gør den ideel til at isolere under terrændæk og i hulmure. Den vil aldrig synke yderligere, når den først har sat sig.

   

  Når huset engang skal renoveres eller rives ned, kan perliten suges ud og genanvendes til isolering igen eller f.eks. bruges som tilslag til letbeton.

   

  Varmen, som anvendes til at producere perlite genanvendes også til at producere varmt vand til fjernvarme. Derved opnås et CO2-aftryk, der er blandt de laveste på markedet.

  Isoleringsværdien af Norlite isoleringsperlite er på højde med de gængse isoleringsmaterialer, og Nordisk Perlite er medlemmer af Varmeisoleringsforeningen.

  Anbefalede artikler