<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
ZEP-2401-4k

For mange maskinførere er nedslidte

 • Anlæg
 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • Arbejdsmiljø
 • Sikkerhed
 • 2024-06-06
 • | Af Redaktionen

  Caterpillar-forhandleren Zeppelin Danmark A/S går nu til kamp mod nedslidning af maskinførere. Virksomheden ser faggruppen som essentiel for deres konkurrenceevne, og godt arbejdsmiljø og sikkerhed står derfor øverst på virksomhedens prioriteringer.

  Zeppelin Danmark er en af landets største forhandlere af entreprenørmaskiner, og her ser man ergonomi- og sikkerhedsteknologi som væsentligste dele i virksomhedens strategiplaner At møde markedsbehovene for maskinernes indretning har så stor betydning, at man ser det som en af de vigtigste nøgler til at fastholde og vinde markedsandele. Henrik Stordal, administrerende direktør hos Zeppelin Danmark, udtaler i en pressemeddelelse:

  - Det er afgørende for at fastholde og tiltrække nye kunder, at vi hele tiden optimerer. Der er ingen tvivl om, at landets maskinførere har lange arbejdsdage og øgede krav til præcisionsarbejde. Hvis vores maskiner ikke hele tiden optimeres og kan lige det ekstra, så understøtter vi ikke vores ønske om at skabe de bedste rammer for maskinførerens arbejdsmiljø. Ergonomi og sikkerhed ligger os derfor meget på sinde.


  ZEP-2401-1k Henrik StordalHenrik Stordal, administrerende direktør hos Zeppelin Danmark

   

  Søren Lind har kørt gravemaskiner 40 timer om ugen, siden han var 17 år, og det er et både fysisk og psykisk hårdt arbejde. Han er ikke i tvivl om, at hans arbejdsliv for længst ville være slut, hvis det ikke var for små men essentielle ændringer i maskinerne, der muliggør, at han både fysisk og psykisk kan holde til det opslidende arbejde.

  - Når man kommer over de 50 år, så opstår der lidt flere skavanker, men der er ingen tvivl om, at udviklingen af de maskiner, jeg kører, betyder, at jeg stadig er på arbejdsmarkedet. Det er alt fra forbedret sæde over lavere støjniveau til teknologiske detaljer, der gør, at jeg kan koncentrere mig længere, siger Søren Lind, maskinfører hos MJ Eriksen.

   

  Vigtig indsats i forhold til manglen på arbejdskraft og sikkerhed

  Ifølge det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø er maskinføreres tilbagetrækningsalder så høj, at de er blandt de tre erhverv, der forventer at arbejde længst. Ifølge Zeppelin er det udtryk for, at man i branchen har været opmærksomme på markedets behov i udviklingen af maskinerne.

  - En maskinfører tilbringer knap 2.000 timer om året i sin maskine, og med forventeligt 50 års arbejde er det rigtig mange timer. Vi har set et stort behov i markedet for skræddersyede maskiner, og tallene viser, det virker. Det er fantastisk for branchen, at maskinførere arbejder så længe, for der er enorm mangel på arbejdskraft, siger Anders Thomsen, produktchef hos Zeppelin Danmark. Han fortsætter:

  - Sikkerheden er det andet og lige så essentielle parameter. For at undgå ulykker og fejl skal en maskinfører være klar i hovedet i alle de 10 timer, han arbejder om dagen. Det er her, vi via teknologien har formået at udvikle hjælpesystemer, der betyder, at føreren ikke bliver stresset og udtrættet. Det lyder simpelt, men der er tale om yderst fintekniske detaljer, som kan udgøre en kæmpe forskel for føreren selv og for den generelle sikkerhed på byggepladsen.

  ZEP-2401-2k Anders ThomsenAnders Thomsen, produktchef hos Zeppelin Danmark

   

   

  Den store teknologiske udvikling af maskinerne har haft stor betydning for Søren Linds arbejdsliv, og han slutter af:

  - Nogle af de ting der er kommet på rent teknologisk, er noget jeg har eftersøgt i mange år. For eksempel automatisk afretning gør alverden til forskel for mig og mange andre maskinfører, for det betyder, at vi i langt højere grad kan koncentrere os. Man bliver træt i hovedet efter 10 timers arbejde, så de teknologiske forbedringer betyder, at presset bliver lettet og ens ydeevne optimeres over tid.

   

  Læs mere om entreprenørmaskiner og materiel

   

   

  Anbefalede artikler