<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1
Annonce

En fleksibel løsning på mangler i maskinparken

 • Byggepladsen
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • Den effektive byggeproces
 • 2018-12-11
 • | Af Tim Panduro

  Det kan ofte svare sig at leje i stedet for at eje, når det handler om specialudstyr til større bygge- og anlægsopgaver.

   

  Prisen kan ofte løbe op i hundredtusinder, hvis den da ikke kommer over millionen, når der skal købes store maskiner som sorteringsanlæg, gummigeder og andre gravemaskiner eller specialudstyr til en helt særlig opgave. Omvendt kan det være nødvendigt at have udstyret tilgængeligt, så man kan byde ind på opgaver eller sikre den mest optimale udnyttelse af lagerplads til for eksempel asfalt.

  Men der er ikke altid grund til at kaste sig ud i store investeringer.  Det fortæller Henrik Hvid. Han er produktionsdirektør i MIS Recycling, samt ansvarlig for MIS Rental, . Hovedvirksomheden har i årevis markeret sig som en af de førende inden for knusnings- og sorteringsopgaver specielt ved nedrivninger og på miljøpladser, men driver sideløbende udlejning af tungt materiel igennem MIS Rental

  - Vi mærker en stigende efterspørgsel, både på sorteringsmaskiner, der kan sortere jord eller andre materialer på bygge- og anlægsprojekter og ved nedrivning, hvor vi tilbyder gravemaskiner der er udstyret med hammer og smacher til forknusning, siger Henrik Hvid.

  - Folk har fundet ud af, at det er smart at vælge en lejeløsning. Vi har selv gjort det løbene i vores produktion, når vi har haft perioder med ekstraordinært travlt, så vi ved, hvilke behov, der er, og hvilke krav, der er fra kunderne, siger Henrik Hvid.

  - Virksomheder vælger at leje for at få en fleksibilitet. Man undgår, at maskiner, der er købt til en spidsbelastning bare tår hen ved at leje, og på den måde slipper man for store investeringer, der ikke nødvendigvis tjener sig hjem igen.


  Populære opstakkere

  Et populært produkt i udlejningsafdelingen er opstakkere. De sikrer en bedre pladsudnyttelse på for eksempel asfaltlagre, og det er der flere fordele i for asfaltbranchen.

  - En opstakker gør, at man kan stable helt til kip og få asfalten under tag. Asfaltbranchen er blevet meget opmærksom på den mulighed, for jo mindre fugt materialet optager, desto billigere er det at varme op i produktionen, siger Henrik Hvid, der også har en kundegruppe i havneindustrien, der søger hjælp fra bånd og opstakkere til lastning og losning af skibe.

  Størstedelen af markedet ligger dog stadig i en bred vifte inden for anlægs- og nedrivningsbranchen.

  - Alt efter, hvad de efterspørger, leverer vi både med og uden mandskab. Til nedrivning er maskinerne ofte bemandede af vore folk, fordi forknusning og kørsel med hammer kræver en del erfaring bag rattet. Sortermaskiner og opstakkerbånd udlejes til gengæld som regel uden fører, fordi kunderne typisk selv har mandskab, der kan betjene det, siger Henrik Hvid, der gerne er behjælpelig med rådgivning.

  - Men kunderne ved som regel, hvad de skal bruge. De kender opgaverne, men har blot ikke det nødvendige materiel.


  Læs også: Udlejningsfirmaer bliver DRA-certificerede

   


  Fuld service er afgørende

  Kunderne efterspørger ikke blot materiel – de efterspørger også kvalitet, fortæller Henrik Hvid.

  - Det er selvfølgelig vigtigt, at vi tilbyder fuld service, så en montør kommer ud inden for kort tid, hvis der opstår problemer. Vi ved jo, at en travl hverdag gør, at man hurtigt skal være oppe at køre igen, siger produktionschefen.

  - Derfor er vores maskinpark også ret ny, og vi skifter løbende ud. Når maskinerne kommer tilbage fra en kunde, bliver det rengjort og gennemgået, så de er tip top, næste gang, de skal lejes ud.

   
  Anbefalede artikler