<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
topbillede

Ida og Camilla vidste ikke noget om el, inden de begyndte i praktik.

Elinstallatør tiltrækker unge design- og marketingstuderende

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Energi og Energioptimering
 • 2024-02-22
 • Hos VS Automatic har man succes med studerende i praktik fra erhvervsakademierne og håber, at forløbet giver de unge blod på tanden til at komme ud i erhvervslivet efterfølgende, siger CMO Tim Reihana Hjortshøj.

  Hverken Ida Viborg Lindskrog og Camilla Søndergaard Andersen vidste noget om el i forvejen, før de kom i praktik i marketingafdelingen hos elvirksomheden VS Automatic i Horsens. De læser til henholdsvis multimediedesigner og markedsføringsøkonom og er i gang med deres afsluttende semester.

  Camilla Søndergaard Andersen har altid vidst, at hun gerne ville arbejde et sted med højt til loftet, frihed under ansvar og dygtige kolleger, der er helt nede på jorden, og hendes medstuderende Ida Viborg Lindskrog fortæller:

  - Tingene i en håndværkervirksomhed er mere low key, og ingen ser skævt til én eller dømmer én ud fra ens tøjvalg for eksempel.

   

  Giver de unge praktiske værktøjer

  Marketingafdelingen hos VS Automatic har eksisteret i 5 år, og i den tid har der været over 20 praktikanter inden for bl.a. digital markedsføring, multimediedesign og e-handel. For CMO Tim Reihana Hjortshøj er det vigtigt at investere tid og ressourcer i praktikanterne, sådan at forløbet giver dem blod på tanden til at komme ud i erhvervslivet efterfølgende.

  - Vi vil hellere gøre dem til specialister inden for bestemte områder, frem for generalister der kun har skummet overfladen på mange områder, siger Tim Reihana Hjortshøj. Det sikrer, at de får en god start på erhvervslivet. Selvom de stadig er grønne, så har de praktiske værktøjer og erfaringer med i rygsækken. Det kan de bidrage med på en fremtidig arbejdsplads.

  Ifølge Danmarks Statistik rummede de danske erhvervsakademier 1.892 studerende på multimediedesigner-uddannelsen og 4.291 studerende på markedsføringsøkonom-uddannelsen pr. 1. oktober 2023. På trods af et mindre fald i antallet af studerende på de to uddannelser, er der fortsat et stort behov for virksomheder, som tilbyder praktikpladser, så de studerende kan afslutte deres uddannelse.

   

  Multimediedesign og markedsføring trumfede havbiologi og økonomi

  Både Ida Viborg Lindskrog og Camilla Søndergaard Andersen havde lagt planer for deres fremtidige karriere – men de fandt begge ud af, at de ville en anden vej. For Ida Viborg Lindskrog var det vigtigt med en praktisk uddannelse:

  - Jeg er utroligt glad for at have et ”arbejde”, som jeg har lyst til at stå op til hver morgen.

  For mig var det altafgørende, at metoden til at dygtiggøre sig som multimediedesigner er learning-by-doing, og fagbøger og litteratur fylder kun en lille del af uddannelsen.

  Camilla Søndergaard Andersen er oprindeligt uddannet inden for økonomi, men efter nogle år i branchen kunne hun mærke, at hun gerne ville i en anden retning, hvor hun ikke nødvendigvis skulle ramme et facit.

  - Jeg synes, at det er spændende at prøve at forstå, hvorfor mennesker gør, som de gør, og derefter lave noget markedsføring, som passer til deres adfærd, fortæller hun.

   

  Et sundt arbejdsmiljø

  Både Ida Viborg Lindskrog og Camilla Søndergaard Andersen har oplevet, at de kan kombinere deres teoretiske viden fra studierne med elektrikernes viden og praktiske erfaringer.

  - Det er en branche, som jeg intet vidste om i forvejen, så jeg synes, at det er spændende at få viden om de forskellige områder, siger Ida Viborg Lindskrog. Camilla Søndergaard Andersen tilføjer:

  - Ens personlighed og faglige kompetencer bliver omdrejningspunktet, hvilket jeg synes er nøglen til et sundt arbejdsmiljø.

   

  Anbefalede artikler