<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede-1_1960
Annonce

Hvad er MicroVent ventilation og kan man spare penge

 • Materialer og Løsninger
 • Byggepladsen
 • Tag og Facade
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Målbar bæredygtighed
 • Energi og Energioptimering
 • Indeklima
 • 2023-06-05
 • | Af Malene K. Holm
 • InVentilate leverer miljøvenlig ventilation, der bruger 85 % mindre energi. Det rørløse system giver et godt indeklima og er nemt at installere, både når det gælder renoveringsprojekter og modulbyggeri.

  Producenter af modulbyggeri vælger gerne ventilationssystemerne fra InVentilate, fordi de rørløse enheder gør det nemmere, billigere og mere klimavenligt at forbedre indeklimaet i bygningen. Inden for modulbyggeri har InVentilate leveringer på 1.000 enheder om året til flere kunder. Det er mest til renoveringsprojekter og modulbyggeri af børnehaver, skoler og kontorfaciliteter.

   

  – Taler man om renovering, er mange bygninger jo ikke lavet til, at man senere sætter rør ind og føre rundt i bygningen. Arkitekter og håndværkere er derfor glade for, at MicroVent er nemt at installere, da enhederne er lige til at sætte ind i facaden og gemme væk i hulmuren, fortæller InVentilates salgschef Lasse Skaarup Andersen og forklarer:

   

  – Det er meget simpelt at sætte ind. Håndværkeren får ventilationsudstyret i færdiglavet kassetter, der bare skal skubbes ind i facaden efter vores plantegning.

   

  Ventilationssystemet optager ingen plads i bygningen og skifter luften helt uden rør.

  IMG_20220815_153630_1600
  IMG_20210310_065641_resized_20210310_080347177_1600
  IMG_0481_1600

  Minimalt energiforbrug

  MicroVent er lavet i mindre enheder, som via sin software kan sættes sammen til ét stort system. Det bruger generelt 85 % mindre el i forhold til alternative systemer, og det er helt unikt, siger salgschefen:

   

  – Vi leverer et effektivt ventilationssystem som en direkte erstatning til et centralt system. Samtidig bruger det nærmest ikke noget strøm. På SEL-værdien ligger det nede på 350-400 J/m³. Til sammenligning er 1100 normalt rigtig godt. Det er noget, der virkelig kan mærkes hos vores kunder. Især når energipriserne er høje.

   

  Med sit lave energiforbrug er MicroVent registreret i databasen over byggematerialer til Svanemærket byggeri.

   

   

  snit microvent_1600

  Intelligent styring

  MicroVent ventilationsenheder kan køre fortrådtes eller trådløst, og derved kan de tale sammen med de fleste bygningsautomationssystemer.

   

  Systemet er fleksibelt, og man kan justere luftskiftet efter behov helt ned i de enkelte rum. Med MicroVents eget styringssystem MicroVent Comfort Control tilpasser ventilationen sig CO2, temperatur eller fugt belastningen i rummet, og er der ingen mennesker i rummet, går det automatisk i energibesparende grundventilation.

   

  InVentilate_V07_1600
  lodret mursten_1600
  lodret sort modul_1600
   

  Næsten usynlige

  Det diskrete design har været vigtigt for InVentilate, da det kan tilbyde arkitekterne mere fleksible designmuligheder og reducerer brug af materialer.

   

  – Vi kan med vores aflange ventilationsenheder skabe et moderne udtryk i bygningen, og arkitekterne formår tit at gemme dem godt væk. Måske skal de ventilere gennem en facade med lameller eller placeres oppe i falsen på et vindue. Der er arkitekterne meget kreative, siger Lasse Skaarup Andersen og tilføjer:

   

  - Vi hjælper arkitekter eller ingeniører med at dimensionere projekterne, og hvis de har brug for 3D- eller DWG-tegninger, laver vi også dem.

   

  Plug & Play

  Til modulbyggeri tilbyder InVentilate skræddersyede løsninger ud fra mål, design og software, fordi modulbyggeri kan være meget forskelligartet.

   

  – For modulbyggere er det en fordel, at de kan bygge hvert modul med ventilation hjemme på værkstedet og sætte det hele på en lastbil. Frem for at skulle sætte rør ind senere. Derved får de en plug-and-play-løsning ude på byggepladsen.

  Dansk udviklet system

  Mikroventilationssystemet MicroVent har den danske virksomhed InVentilate selv udviklet. Systemet er testet hos Teknologisk Institut og overholder gældende lovgivning og krav.

  Anbefalede artikler