<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
2022_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_02

FORD E-Transit

E-Transit Custom: ”Rat” lækker til din arbejdsdag

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2022-10-17
 • | Tekst af Sean Fitzgerald Coard

  Ford Pro har netop præsenteret Europas bedst sælgende varebil i en 100% elektrisk udgave, og den nye E-Transit Custom tilbyder samtidig nogle features til håndværkervirksomheden, der er på farten hele dagen. For eksempel kan varebilens kabine med 5G-forbindelse på et splitsekund forvandles til et mobilt kontor, hvor rattet omdannes til et bord og giver mulighed for at placere en bærbar computer eller blot at nyde frokosten.

  Vi var med på forreste række til lanceringen i Stratford hos Ford D-Lab, der stort set er nabo til Queen Elizabeth Olympic Park, der er et populært sted blandt familier og er hjemsted for London Aquatics Centre med dets bølgeformede tag, London Stadium etc.

  Ford 1Døren er åbnet op til Europas bedst sælgende varebil i en 100% elektrisk udgave, hvilket skete på den internationale presselancering af E-Transit Custom i London. Her fik Bygge- & Anlægsavisens udsendte skribent Sean Fitzgerald Coard (th) en snak med Ted Cannis, CEO hos Ford Pro (tv).


  Da der blev sat strøm til den 100 % elektriske Ford E-Transit Custom, kunne motorjournalister i alverdens lande se med på Livestreamingen, hvor toneangivende personligheder hos Ford Pro bød ind med hvad fremtidige ejere af den nye model kan forvente.

  Den elektriske varebil er ikke bare næste skridt på Fords elektriske rejse, men varebilen forventes samtidig at kickstarte overgangen til elektriske varebiler for erhvervsdrivende. Den nye model har en rækkevidde på op til 380 km (WLTP) 2 og en 125 kW DC-hurtiglader, er den elektriske varebil på mange måder et oplagt og sikkert valg, når den konventionelle varebil skal opdateres til en elektrisk udgave.

   

  For at maksimere produktiviteten tilbyder den nye E-Transit Custom en klasseledende trækkapacitet på op til 2.000 kg, en nyttelast på op til 1.100 kg og et 100 mm lavere lastehøjde, der sikrer endnu lettere adgang til varebilen. Uafhængigt baghjulsophæng og klasseledende motorkraft tager desuden din køreoplevelse til helt nye højder.

   

  Den nye E-Transit Custom tilbyder samtidig nogle features til håndværkervirksomheden, der ofte er på farten hele dagen, hvor nye digitale løsninger er udviklet til at optimere håndværkerens arbejdsdag. For eksempel kan varebilens kabine med 5G-forbindelse på et splitsekund forvandles til et mobilt kontor, hvor rattet omdannes til et ergonomisk bord og giver mulighed for at placere en bærbar computer eller blot at nyde frokosten.

   

  - Ford Pro og den nye E-Transit Custom er designet og udviklet med henblik på at imødekomme dit behov. Nok er det en Transit til en helt ny tid, men det er fortsat en varebil, der kan klare det beskidte arbejde i dagligdagen, siger Jim Farley, CEO, Ford.

  Udover den elektriske drivlinje får du også glæde af Ford Pro. En komplet samling af services, der holder dig i hånden ved at samle alle ydelser ét sted. Med andre ord får virksomhederne mere tid til at fokusere på deres forretning, mens Ford Pro hjælper med alt fra service, opladning, flådestyring, software og finansiering. Den enkelte varebilskunde får dermed optimeret brugen af deres varebil.


  Fremtidens bilrat

  Efter Livestreamingen får jeg en god snak med amerikanske Ted Cannis, CEO hos Ford Pro, der har meget store forventninger til den nye E-Transit Custom. Han oplyser bl.a. at den her model er totalt nytænkning og en fantastisk elektrisk varebilsløsning, som de nu præsenterer på det europæiske markede. Endvidere kunne han oplyse, at produktionen af E-Transit foretages af Ford Otosan, som en del af et joint venture med Ford.


  Ford 2
  Den nye E-Transit Custom har et nyt og fleksibelt rat, der kan omdannes til et ergonomisk frokostbord, hvor man kan nyde sin frokost.
  Ford 3
  Det fleksible rat, kan også omdannes til et ergonomisk arbejdsbord, hvor man nemt kan sidde med en computer. Mobile Office er navnet på denne udstyrspakke, der desuden inkluderer LED-belysning, så man nemt kan skrue op og ned for lysstyrken.
   
   
  Produktionen vil foregå på den nye fabrik i Tyrkiet og forventes at begynde i efteråret 2023. Eftersom at jeg var meget imponeret over det nye ergonomiske rat, der kan omdannes til et arbejdsbord eller frokostbord, kunne jeg ikke undgå at stille spørgsmålet om det nye rat var lig med morgendagens bilrat i fremtidige Ford modeller. Svaret var tydeligt ”når vores kunder elsker noget, så gør vi altid vores til at fortsætte ud af den vej”. Hvad angår prisdelen, oplyses der, at flere detaljer samt forventede priser vil blive offentliggjort tættere på lanceringen.

   

  Ford Pro har med stor succes lanceret den elektriske E-Transit tidligere i år og allerede solgt flere end 8.300 enheder. Den nye E-Transit Custom er en af i alt fire elektriske varebilsmodeller fra Ford, der alle lanceres i Europa inden udgangen af 2024.

   

  Elektrisk kraft med kompromisløs kapacitet

  Den nye E-Transit Custom henvender sig særlig til mindre håndværkervirksomheder, der ikke altid kan forudse deres ruter, som det oftest ses med større flåder, der er tilknyttet et depot. Varebilen er netop designet til disse kunder og vil med sin elektriske drivlinje og rækkevidde vise, at den er et sikkert valg, der kan opfylde virksomhedernes behov.

   

  2022_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_13
  E-Transit_Custom-AC_charging
   
   

   

  - Arven efter Transit Custom er tung at løfte – Europas bedst sælgende varebil og den tredje mest solgte bil i Danmark i 2021. Den nye E-Transit Custom er et stort skridt fremad for vores kunder. Dens helt nye design, uovertrufne servicepakke og innovative brugeroplevelse, vil definere produktiviteten for vores kunder i den elektriske og digitale æra, siger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe.

   

  E-Transit Custom er med sit 400 volts batteri (74 kWh), der deles med Ford F-150 Lightning, større end batteriet på E-Transit og leverer som tidligere nævnt en rækkevidde på op til 380 km (WLTP). Det er over fire gange mere end det gennemsnitlige daglige kilometerforbrug hos en chauffør af en et-tons varebil, viser Fords Pros kundedata.

   

  Du har mulighed for at vælge mellem to motorer med henholdsvis 135 hk (100 kW) eller 217 hk (160 kW) med et tilhørende klasseledende drejningsmoment på 415 Nm.

   

  E-Transit Custom tilbyder one-pedal drive, hvor man som håndværker kan vælge udelukkende at anvende speederen under kørslen, da varebilen automatisk vil bremse, når foden løftes fra speederen. Det er dermed ikke nødvendigt at anvende bremsepedalen. One-pedal drive-systemet sikrer i den forbindelse regenerativ bremsning, hvor bilen automatisk opsamler bremseenergien og regenererer strøm.

   

  Hjælper med overgangen til el

  Er man ejer af en E-Transit Custom, kan man gratis drage fordel af de skræddersyede funktioner i Ford Pro E-Telematics i et år, der ved hjælp af live-opdateringer kan hjælpe de flådeansvarlige med overblikket over deres flåde, bilernes placering, bilernes effektivitet samt generelle tilstand.

   

  Ford Pro Charging hjælper håndværkervirksomheden i overgangen til elektriske biler og giver for eksempel dig mulighed for at administrere opladningen, så de mest effektive måder og tidspunkter at oplade på i hverdagen identificeres. For eksempel hvornår på døgnet det er billigst at oplade sin varebil. For mindre håndværkervirksomheder kan det være optimalt at gøre brug af offentlige ladestandere eller få installeret en ladestander hjemme, mens større flådekunder ofte har mulighed for at lade via depotopladning. I den forbindelse kan Fords specialister rådgive dig og finde frem til den ladeløsning, der passer til jeres virksomheds behov.

   

  E-Transit Custom er den første elektriske bil nogensinde, der anvender en ny varmepumpeteknologi hvor kabinen ved hjælp fra damp bliver enten opvarmet eller afkølet. Dette system er monteret som standard på alle varianter, og systemet leverer en forbedret energieffektivitet, der påvirker bilens rækkevidde mindst muligt. Det er desuden muligt at opvarme eller afkøle kabinen, inden arbejdsdagen begynder, og bilen skal ud på landevejen.

   

  Hurtig opladning på farten

  Du kan oplade varebilen via den 125 kW DC-hurtigoplader, hvor den på 41 minutter kan lade 15-80 procent. Fords egne tests viser i den forbindelse, at en fem minutters hurtigopladning resulterede en rækkevidde på 38 km.

   

  Vælger du derimod at anvende den trefasede 11 kW AC-oplader, vil en fuld opladning været nået i løbet af 7,8 timer. Ved opladning vil det være muligt at spore den aktuelle ladetilstand ved hjælp af FordPass-appen, så man med andre ord kan følge med telefonen i hånden, inden varebilen igen skal ud at køre.

  Ford 4
  ProPower onboard-funktion giver dig muligheden for at oplade værktøj og telefoner eller strømforsyne lamper – for eksempel for at oplyse arbejdsområdet på en byggeplads.
  Stikkontakter i kabinen kan levere op til 2,3 kW.
  Ford 5E-Transit Custom tilbyder lastvolumer fra 5,8-9,0 m3, mens den tilbyder op til 1.100 kg nyttelast. Varebilens maksimale lastlængde er på 3,450 mm. Der er mulighed for dobbeltkabine og kombi-karrosserityper – alle med mulighed for at vælge mellem kort eller lang akselafstand samt lavt eller højt tag.
   
   
  Ford Pro-kunder kan få adgang til Blue Oval Charging Network, der med sine mere end 300.000 opladere, er Europas største ladenetværk. Med E-Transit Custom får du automatisk et 12-måneders gratis abonnement, der giver dem adgang til offentlig opladning via Blue Oval Charging Netværk.

   

  Med Ford Power-Up får du med E-Transit Custom færre ture forbi værkstedet, da det i stedet er muligt at give varebilen softwareopdateringer ved hjælp af den trådløse teknologi. Opdateringerne kan blandt andet forbedre bilens ydeevne, opdatere eksisterende funktioner eller tilføje helt nye funktioner og kan gennemføres på få minutter - for eksempel i løbet af natten, så du undgår nedetid. En otte årsgaranti/160.000 km dækker desuden alle højspændingskomponenter.


  Som oplyst indledningsvist tilbyder den nye E-Transit Custom et nyt og fleksibelt rat, der kan omdannes til et ergonomisk arbejdsbord, hvor man nemt kan sidde med en computer eller nyde sin frokost. Mobile Office er navnet på denne udstyrspakke, der desuden inkluderer LED-belysning, så man nemt kan skrue op og ned for lysstyrken. I samme pakke medfølger desuden et ekstra lys i varebilens loft samt særlig opbevaring mellem sæderne, der kan rumme dokumenter og elektronik som for eksempel en telefon eller computer.

   

  Hvis man er leverandør til håndværkerbranchen, kan Fords ’Delivery Assist’ feature hjælpe leveringschauffører, med at optimere deres tid ved at automatisere noget af processen ved hver levering, hvor bilen kortvarigt skal stoppe, inden den kort efter kører videre til næste levering. Når Delivery Assist er slået til, vil havariblinket automatisk tændes, mens vinduer vil lukke og dørene låses, når føreren forlader bilen hver gang varebilen sættes i parkeringsmode.

   

  Med ’Digital Key’ slipper du for at skulle huske nøglen, mens den flådeansvarlige slipper for at holde styr på alverdens fysiske nøgler, der skal uddeles til de forskellige i dit team. Den digitale nøgle gør det nemt at give de relevante personer adgang til varebilen.

   

  Ligesom på Ford E-Transit får du også gavn af den fede ProPower onboard-funktion, der blandt andet kan oplade værktøj og telefoner eller strømforsyne lamper – for eksempel for at oplyse arbejdsområdet på din byggeplads. Stikkontakter i kabinen kan levere op til 2,3 kW.

   

  Sikkerhedssystemet, SecuriAlert-funktionen i FordPass Pro, kan være en ekstra tryghed for jeres virksomhed, der for eksempel opbevarer værktøj i bilen. Her får i besked, hvis der registreres forsøg på at få adgang til bilen. Det er også muligt for dig at give andre adgang til jeres varebil, selvom de ikke selv står foran bilen.

   

   

  Nemmere adgang til varebilen

  Gulvet i E-Transit Custom er gjort 100 mm lavere for at skabe nemmere adgang til varebilen, mens varebilens samlede højde nu er under to meter, hvilket giver adgang til endnu flere parkeringshuse og andre steder med højdebegrænsninger.


  2022_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_05
  2022_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_08
  E-Transit_Custom-L_Shaped_Bulkhead
   
   

  E-Transit Custom tilbyder lastvolumer fra 5,8-9,0 m3, mens den tilbyder op til 1.100 kg nyttelast. Varebilens maksimale lastlængde er på 3,450 mm. Der er mulighed for dobbeltkabine og kombi-karrosserityper – alle med mulighed for at vælge mellem kort eller lang akselafstand samt lavt eller højt tag.

   

  E-Transit Customs udstyr indeholder flere avancerede førerassistancesystemer: Pre-Collision Assist, Lane Keeping System, Driver Alert, Cruise Control med justerbar hastighedsbegrænser, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Wrong Way Alert, parkeringssensorer og et 360 graders kamera7.

   

  Den nye E-Transit Custom har en mere rummelig kabine med højteknologisk interiør, der imødekommer dit behov. For eksempel er hver varebil udstyret med en 13-tommer touchscreen med Fords avancerede SYNC 4 infotainmentsystem, der er drevet af et nyt 5G-modem og taler sammen med Ford Pros services.

   

  Ford forventer at den elektriske E-Transit Custom vil levere lavere driftsomkostninger sammenlignet med en tilsvarende diesel model – faktisk helt op til 40 procent lavere serviceomkostninger. Udover lavere omkostninger vil du desuden kunne drage fordel af den maksimere oppetid via Ford Pro Service FordLiive, når varebilens indbyggede modem er aktiveret. 

   

   

  Anbefalede artikler