<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
drone-top
Annonce

Droner og scannere tegner fremtidens byggeri

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Materialer og Løsninger
 • IT og ny teknologi
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • 2024-02-28
 • Droner og scannere er effektive værktøjer i Wava Byggerådgivning, fordi de kan bruges til både ind- og udvendige scan af ejendomme i forbindelse med renovering, opmåling, service og vedligehold. DroneTjek udfører flyvningerne.

  Det er en tidskrævende opgave at opmåle en ejendom og indsamle data manuelt. Med droner og 3D-laserscannere får man et præcist øjebliksbillede af en bygning baseret på 100 % nøjagtige data.

  - Droner og scannere er et stærkt redskab, når vi skal rådgive bygherre om ejendomme, der fx skal renoveres. Vi samarbejder med DroneTjek, som bruger højteknologiske droner og scannere, der indsamler store mængder af data, som sendes til en punktsky. Data som vi baserer vores 3D tegninger og byggerådgivning på, siger Alex Watz, der er partner i Wava Byggerådgivning ApS, som hjælper kunderne med byggerådgivning.

   

  Skarp teknologi sikrer effektivitet

  DroneTjek, der har udført mere end 2.000 flyvninger, var nogle af pionererne i branchen til at
  bruge droner til ejendomsinspektion. Virksomheden udnytter deres byggetekniske baggrund, når ejendommene inspiceres – både ude og inde. De uddannede og certificerede piloter hos DroneTjek optager billeder og videoer i 4K opløsning, så dokumentation bliver af højeste kvalitet.

  De indsamler også data ind med laserscannere, hvor det ikke er muligt at flyve med drone, f.eks. indenfor.

  - Droner og scannere leverer komplette scan af bygninger 360 grader rundt. Teknologien kan ikke blot bruges til at inspicere bygningers tag og facade, men kan også bruges indenfor til fx at høste data og opmåle bygninger i forbindelse med renoveringer til at skabe 2D kort og 3D modeller, forklarer Tariq Kajjouj, der er teknisk direktør i DroneTjek, hvor piloterne har mere end 20 års erfaring fra byggebranchen.

  - Mængden af tilgængelige data styrker ikke blot præcisionen, men også effektiviteten i vores rådgivning.

  Vi skal ikke bruge ressourcer på at sende medarbejdere ud for at foretage ekstra målinger, hvis kunden kommer med nye ønsker til ejendommen. Vi kan hente alle informationer lige fra fyldninger i væggene, til synlige rør og ventilationskanaler, siger Alex Watz.

   

  Data giver større indblik

  Detaljeringsgraden og formatet gør det let at dele informationer med bygherre, rådgivere og sikre, at håndværkerne får de rette informationer, når arbejdet går i gang. Man får et detaljeret indblik i en ejendoms tilstand, hvilket kan være relevant både i forbindelse med renovering eller køb og salg af ejendomme.

  FAKTA

  DroneTjek leverer teknologiske services og digitaliserer ejendomsdata for private og virksomheder. Brug f.eks. et DroneTjek til inspektion af ejendomme, dokumentation af mængder og mål, samt planlægning af renovering og drift.

   

  Wava, der trækker på mange års erfaring i entreprenørbranchen, leverer byggerådgivning, totalrådgivning, bygherrerådgivning, byggetilsyn og køberrådgivning.

   

  Anbefalede artikler