
Det gode arbejdsmiljø starter med ergonomiske valg i produktudviklingen
God produktudvikling gør håndværkeren mere effektiv uden at det går ud over kroppen, ifølge Håkan Karlsson, Nordisk Produktchef i Simpson Strong-Tie.

Den 15. maj 2025 afholder Arbejdsmiljøgruppen deres årlige arbejdsmiljødag, og særligt for byggeriet er det nødvendigt med et fokus på ergonomiske løsninger i byggebranchen, der kan mindske fysisk nedslidning og forebygge skader. En undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) fra 2024 viser nemlig, at hver fjerde tømrer føler sig fysisk nedslidt. Ifølge Håkan Karlsson, der er produktchef hos byggematerialeleverandør Simpson Strong-Tie, kan ergonomisk produktudvikling være nøglen til at sikre, at håndværkere kan arbejde effektivt uden at belaste kroppen unødigt:
- Håndværkere skal have optimale arbejdsforhold, ellers stiger risikoen for skader markant. Det er vigtigt at overveje, hvordan man får mulighed for en ergonomisk montage, selv i de mest besværlige montagesituationer, for det kan mindske træthed og risikoen for fejlbelastning, siger Håkan Karlsson, Nordisk Produktchef i Simpson Strong-Tie, i en pressemeddelelse.
Prioriterer ergonomi
Simpson Strong-Tie tilbyder et bredt sortiment af befæstigelse, bygningsbeslag og automatiske systemer. Håkan Karlsson fremhæver, at netop ergonomi er en central faktor i hele produktudviklingen:
- Vi udvikler systemer specifikt til de udfordringer, som danske håndværkere står over for, hvilket i høj grad også omfatter arbejdsmiljø og ergonomi.
En af virksomhedens løsninger er det automatiske skruesystem Quik Drive. Systemet passer til de fleste skruemaskiner og består af udskiftelige næsestykker, båndede skruer og tilbehør, der forbedrer arbejdsforholdene.
- God produktudvikling betyder, at håndværkeren kan arbejde mere effektivt og samtidig skåne kroppen, afslutter Håkan Karlsson.
Bliv inspireret til at skabe det gode arbejdsmiljø i virksomheden