Derfor skal du få DGNB-certificeret byggeri
Ikke alle boliger er lige gode til at få det meste ud af den varme, der bliver sat i omløb i dem. Nogle har dårlig isolering, fx hvis der er kuldebroer i hulmursisoleringen, eller der er alt for mange vinduer, så varmen har let ved at nå hjemmets ydre. At en bolig lader varme fosse bort ud i æteren, gør den dyrere og mindre tiltrækkende at bo i. Skal du opføre en ny ejendom, så tænk på energieffektivitet.
Bæredygtigt byggeri
Fx kan du få DGNB byggeri leveret af et dansk byggefirma, hvor et byggeri projekteres med henblik på, at det scorer points inden for kriterier for bæredygtigt byggeri baseret på FN’s definition af ordet bæredygtighed. Bl.a. vurderes byggeri på dets miljø-, økonomiske og sociale kvalitet. Alt efter hvor højt et byggeri scorer på disse og andre parametre, så tildeles det en DGNB-rang, fx guld eller platin.
DGNB-certificering er udtryk for bl.a. energieffektivitet
Hvor DGNB-certificering selvfølgelig er fin at skilte med, når du ønsker at få en ejendom til at fremstå bedre over for potentielle lejere eller købere, så er pointen med at bygge med DGNB’s pointsystem som målestok, at det endelige byggeri bliver energieffektivt, rart at være i med et godt indeklima og med et lavt behov for dagligt vedligehold. Vil du bygge bæredygtigt, så sigt efter DGNB-certificering.
Kontakt et byggefirma til DGNB-byggeri
Nu behøver du ikke selv hitte ud af, hvordan dit byggeri skal projekteres for at blive belønnet med DGNB-platin. For som sagt finder du byggefirmaer, der har erfaring inden for DGNB-byggeri og også kan stå for at samle den dokumentation, der skal til for at overbevise en DGNB-auditor om at give dit byggeri en god certificering. Så du behøver altså ikke selv sætte dig ind i, hvordan alt skal gøres.
Vil du bygge noget, du kan leje ud for gode penge? Få DGNB-certificeret byggeri.