<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
257-4

Maskinfører Martin Blaabjerg bliver manden i kabinen, når P. Olesen A/S kan rive ned i større højder end nogen anden nedriver i Norden.

Demolition får andre nedrivningsmaskiner til at ligne hobbitter

 • Anlæg
 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • Nedrivning
 • 2022-08-29

  Da P. Olesen A/S præsenterede sin nye nedrivningsmaskine, var frankfurterne godt nok store, burgerne ligeså – men hovedpersonen Liebherr R 980 Demolition var gigantisk

  Smadremanden ville have gået grassat, hvis han havde været til stede. Nordens største stykke mekanik til at rive bygninger ned blev fejret med festivitas for kunder og samarbejdspartnere, da den lod sig se hos den nyslåede ejer, entreprenørfirmaet P. Olesen A/S i Hovedgård ved Horsens. Godt og vel 200 tons rå muskelkraft fra den tyske maskinproducent Liebherr.

   

  Forsyningsvognen var kørt i stilling med store frankfurtere og store burgere – lige ved siden af dagens hovedperson, som var kolossal. Liebherr R 980 Demolition, som nedrivningsfirmaet nu er klar til at køre ud i landet og pille bygninger fra hinanden i op til omkring 60 meters højde. Her kan ingen andre maskiner i de nordiske lande være med – og heller ikke Smadremanden.

   

  Billede1Produktchef Jan Eggert fra Johs. Møllers Maskiner A/S overrakte nøgle i stort format til direktør Henrik Olesen. Bagest fra venstre er det administrerende direktør Jan K. Møller, Johs. Møllers Maskiner, direktør Peter Olesen, P. Olesen A/S, key account manager Birger Hjelm, Johs. Møllers Maskiner, og Thierry Rebert, som repræsenterede Liebherr- gravemaskinefabrikken i Colmar.  Ikke lagervare

  Det er knapt halvandet år siden, P. Olesen-toppen med direktørerne Henrik Olesen, Kenneth Olesen, Jens Olesen og maskinfører Martin Blaabjerg drog til Liebherr-fabrikken i Colmar i Frankrig for at se det første eksemplar af gigant-maskinen R 980 Demolition efter i sømmene. Og lægge en ordre. Maskiner i den størrelse bygges, når de er bestilt – ikke til lager. Nu har Hovedgaard-entreprenøren fået varen.

   

  Da P. Olesen A/S bestilte den store maskine, havde direktør Henrik Olesen forventning om, at produktchef Jan Eggert fra den danske Liebherr-forhandler Johs. Møllers Maskiner A/S, ville levere den med et stort gavebånd omkring. Det gjorde han ikke. Til gengæld medbragte Jan Eggert en maskin-nøgle i absolut stort format til at matche maskinens størrelse.

   

  Liebherr R 980 Demolition er ikke blot stor. Den er suverænt størst og tungest blandt Liebherrs nedrivningsmaskiner. Vægten runder de 200 tons, og arbejdshøjden er omtrent 60 meter. Liebherr-programmet rummer også tre andre specialmaskiner til nedrivningsarbejde. Selv om de kan synes store, har de nærmest kun hobbit-format i forhold til R 980. De tre øvrige modeller har maksimal arbejdshøjde på 21, 26 og 36 meter.


  Klar til job

  Mens Liebherr-fabrikken i Colmar altså først gik i gang med at bygge maskinen, da P. Olesen A/S havde bestilt, er situationen omvendt for entreprenørfirmaet. Direktør Henrik Olesen véd ikke, hvor R 980 Demolition første gang skal på arbejde med maskinfører Martin Blaabjerg i kabinen.

   

  - Vi har naturligvis ikke taget imod ordre på en nedrivningsopgave, uden at have materiellet til at udføre den. Nu har vi maskinen, og så er vi klar til at rykke ud og rive ned højere end nogen anden, siger Henrik Olesen.

  Billede2Dannebrog i toppen af Liebherrs suverænt største nedrivningsmaskine.
  Anbefalede artikler