<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image

Esben Holm, Teknisk chef i Simpson Strong-Tie Danmark.

Danskudviklet søjlesko sparker ressourceforbruget i bund

 • Bæredygtighed
 • Den effektive byggeproces
 • MATERIALER og LØSNINGER
 • 2022-01-18

 • Der er skruet op for innovationen og helt ned for ressourceforbruget og transporttiden i den nye søjlesko fra Simpson Strong-Tie. Det danskudviklede og -producerede produkt skal blandt andet give leveringssikkerhed til det europæiske marked.

  Der er et nyt produkt på markedet til alle dem, der skal anlægge nye terrasser, skure og carporte. Simpson Strong-Tie lancerer nu en ny søjlesko, de selv kalder en “på alle måder effektiviseret letvægter”.

   

  For to år siden fik virksomhedens udviklere en opgave, der gik ud på at skabe et produkt, der kunne tage opgør med de alt for lange leveringstider fra Asien, som mange i byggebranchen er ramt af i disse dage. Og så skulle den nye søjlesko være så energieffektiv som muligt. Den opgave er de mere end lykkedes med, hvis man spørger Esben Holm, der er teknisk chef i Simpson Strong-Tie Danmark. Han har fulgt udviklingsarbejdet tæt de seneste to år - og det har været en proces, han beskriver som værende både spændende og lærerig:

   

  - Vi vil gerne give en leveringssikkerhed til vores kunder, som man bare ikke får, når varen er produceret i Asien. Samtidig er der meget bedre styr på kvaliteten, når vi selv producerer den, mener Esben Holm.

   

  Han fortæller desuden, at problemet med at få leveret varer fra Asien har været tiltagende de seneste par år - særligt når det skal være til priser, der fortsat er konkurrencedygtige:

   

  - Hvor der før i tiden måske var tre, fire eller fem måneders leveringstid, så kan vi nu gå i gang med det samme, ordren kommer ind. Og så er der jo også den åbenlyse fordel med de gode, danske arbejdsforhold.

   

  Simpson Strong-Tie bryster sig i det hele taget af så vidt muligt at have dansk produktion for netop at sikre kontrollerede forhold, tilgængelighed, reducere miljøbelastning og ikke mindst undgå udnyttelse af lavtlønnet arbejdskraft i andre lande.


  Billede3

   

  Unikt design og minimeret transporttid

  Som noget helt nyt er søjleskoen foldet af ét stykke metal. Den unikke foldemetode gør, at man kan spare op mod 45 procent stål sammenlignet med en traditionel søjlesko, hvor man typisk har svejset den sammen. Det betyder også, at produktet vejer væsentligt mindre.

   

  - Søjleskoen bliver foldet i en ny pre-galvaniseret ståltype, så den allerede kan færdigproduceres i maskinen. Det betyder, at den ikke skal fragtes ud til galvanisering og tilbage igen, ligesom man slipper for den energikrævende svejseproces, forklarer Esben Holm, der også nævner de åbenlyse CO2-besparelser ved ikke at skulle fragte varerne hele vejen fra Asien.

   

  Den nye søjlesko, der går under navnet “PBWS” har dokumenteret lastbæreevne og er beregnet til både gør-det-selv-markedet og håndværkerne, fordi den med sin reducerede vægt er væsentligt lettere at håndtere. Søjleskoen er belagt med ZPRO-coating, der blandt andet gør, at den ikke tager skade af slagene fra f.eks. en sømpistol.

   

  - I Danmark er vi gode til at få defineret en problemstilling og så skabe et produkt, der rent faktisk løser den. Vi har nogle innovativt tænkende medarbejdere, og det er produktet her et resultat af, understreger Esben Holm, der har været teknisk chef for det danske marked i to år.

   

  Produktet er fremstillet i Danmark af Simpson Strong-Tie og skal forsyne hele det europæiske marked.

  Anbefalede artikler