<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Visualisering af den færdige Nuuk skole

Silhuetten af Nuuks nye skole mimer klippelandskabet bag. Den særlige taggeometri sikrer optimal udnyttelse af det naturlige lys i de indvendige atrier uanset årstid.

Dansk tegnestue bag endnu et markant skolebyggeri i Nuuk

 • Nordatlantisk Byggeri
 • Byggeprojekter
 • 2022-10-10
 • | Visualisering: KHR Architecture

  KHR Architecture er arkitekter på en stor ny skole, der er ved at blive opført centralt i Nuuk. 1200 skolebørn flytter efter planen ind i sommeren 2024, men allerede nu fornemmer man, at den nye skole vil give ganske særlige rammer for læring og socialt liv i Nuuk.

  Islandske Ístak er totalentreprenør for Nuuks nye skole, og kreativ direktør Janina Zerbe fra KHR Architecture roser det gode samarbejde med både dem og resten af holdet:

  - Det betyder rigtig meget for slutproduktet, at alle involverede arbejder løsningorienteret og ambitiøst for at skabe et byggeri i særklasse.

  Se bare, hvor godt byggepladsbillederne ligner det arkitektoniske afsæt, som vores visualiseringer formidler.

  Byggepladsen for Nuuk skole set fra ovenDronefotoet fra juli viser, hvordan den store skole er delt op i flere mindre bygninger, der tilsammen skaber en lille landsby, så skalaen bliver tryg også for de mindre børn. Foto af Siorarsiorfik - Nuuk City Development.

     ovenlys - foto vs visualiseringEt godt samarbejde mellem arkitekt og totalentreprenør betyder, at de arkitektoniske tanker bliver smukt omsat i praksis. Her ses det fine lysindfald fra et af de mange ovenlysvinduer. Billede af KHR Architecture


  Erfaring med grønlandsk klima og kultur

  - Vi har efterhånden lavet rigtig mange projekter på Grønland, og det giver os en god forståelse for de specielle klimatiske og kulturelle forhold, som projekterne skal tage hensyn til.

  Selvom hvert projekt er sit eget, er det klart en fordel med den ekspertise og det netværk, som vi har oparbejdet gennem årtier.

  Hvis du går en tur i Nuuk vil du støde på en række KHR-byggerier, lige fra Hans Lynge Skole til Naturinstituttet, Nuuk center og Malik svømmehal, der alle viser, at vi har valgt de rigtige materialer, teknikker og løsninger i forhold til at sikre bygningerne en lang levetid.

   

   


  Farverige facader viser vej

  En kombination af perforerede facadeplader foran farvede paneler skaber en levende facade med motiver fra den grønlandske fauna og flora. Motiverne er et indspark til børnenes læring, og gør det samtidig lettere at orientere sig.


  - Brugen af farver er en del af grønlandsk byggetradition, som vi her nyfortolker på poetisk vis, forklarer Janina Zerbe og fortsætter:

   

  - Ved Nuuk skole har vi arbejdet meget med at skabe optimale lysforhold, som er ekstremt vigtigt for at skabe et godt læringsmiljø. På den ene side vil man gerne udnytte det i perioder meget sparsomme naturlige lys, på den anden side skal man undgå blænding, når solen står lavt hele vinterhalvåret.

   

  Skolens hjerterum som kan bruges i og efter skoletidSkolens hjerterum giver mulighed for samlinger både i og efter skoletid. Ovenlys og varme materialer skaber et godt indeklima. Visualisering: KHR Architecture


  Et samlingssted for byen

  - Nuuks nye skole er designet med et klart ønske om at fremme trivsel og fællesskab både i skolelivet og i byen. Skolen ligger centralt og Nuuk mangler indendørs samlingssteder, så det giver rigtig god mening at udnytte de mange gode kvadratmeter som et ramme for det sociale, kulturelle og sportslige liv efter skoletid, slutter Janina Zerbe.


  Fakta

  Nuuks ”Skole på Sletten” bliver 17.500 m2 fordelt på syv bygninger. Ud over selve skolen rummer bygningen også en daginstitution til cirka 100 børn.

   

  Teamet består af totalentreprenør Ístak, Verkis rådgivende ingeniører, Vega Landskab og KHR Architecture.

   

  Uddannelsesbyggeri er et af KHR Architecture specialer og tegnestuen

   

   

  Anbefalede artikler