<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Jens_Guld

Jens Guld

DM&E banker på rørene for ESG-rapportering hos kloakmestrene

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Uddannelse og Rekruttering
 • VVS
 • Målbar bæredygtighed
 • 2024-01-23
 • På årets kloakmesse kan man høre virksomhedsrådgiver Jens Guld introducere til DM&E’s nye værktøj til ESG-rapportering - ESG+, som vil gøre det nemmere for en landets kloakmestre at tage fat på ESG-arbejdet.

  AdobeStock_585603259


  Der er generelt blevet mere opmærksomhed på grøn omstilling, bæredygtighed og ESG-rapportering i samfundet, og derfor har brancheorganisationen DM&E udviklet et værktøj, som kan hjælpe kloakmestre til nemt og effektivt at kortlægge sin virksomheds ESG-rejse, som er en mulighed for at bidrage til den grønne omstilling og samtidig styrke forretningen.

  På Kloakmessen i januar kan man komme og høre om værktøjet, når virksomhedsrådgiver i DM&E, Jens Guld, indtager ”scenen” og giver landets kloakmestre viden om, hvordan de med det effektive værktøj nemt og hurtigt kan lave deres egen ESG-rapport for virk­somheden og få en hand­lingsplan for deres indsat­ser på området.

  - ESG handler i korthed om bæ­redygtig forvaltning af de ressourcer, der anvendes i virksomhederne og i sid­ste ende hos den enkelte forbruger. Og konkret ople­ver vi særlig interesse fra bl.a. bygherrer og banker, der vurderer din virksom­heds arbejde med bære­dygtighed. Og derfor har vi udviklet dette værktøj, som kan give dig en nem opstart på ESG-arbejdet, siger Jens Guld, virksomhedsrådgiver i DM&E i en pressemeddelelse.


  Tænk det ind i forretningsudviklingen

  Mange virksomheder vil møde spørgsmål fra kunder og krav til arbejdsforhold, biodiversitet, reducering af CO2-udledning og så videre.

  - Samfundet fokuserer mere og mere på, hvordan vi behandler medarbejdere og følger moralske og etiske principper. Klimaet er også et vigtigt emne, fordi ekstremt vejr viser konsekvenserne af øget udledning af drivhusgasser, siger Jens Guld og fortsætter;

  - De største virksomheder skal snart følge nye regler om bæredygtighedsrapportering som følge af CSR-direktivet fra EU. Det betyder, at de vil stille krav til deres værdikæder og dermed deres leverandører og samarbejdspartnere. Og derfor skal din virksomhed være klar til at levere ESG-data til dine samarbejdspartnere

   

  ESG giver muligheder

  Ifølge brancheorganisationens ekspert, Jens Guld, handler det om at se de muligheder og nye forretningsområder den grønne dagsorden giver.

  - For eksempel giver det god mening at reducere brændstofforbruget igennem ændret adfærd i forbindelse med mindre tomgang og ændret kørestil. Det giver både bedre økonomi og reduceret CO2-udledning. Og essensen i værktøjet er at komme i gang med at tænke og arbejde i den retning – altså før vi når derhen, hvor det bliver et reelt krav. Men har du behov for ekstern finansiering – f.eks. i banken, så er der allerede en forventning om, at ESG-rapporten er en del af din forretningsstrategi, runder han af.


  ESG+

  - Værktøjet er gratis for alle medlemmer i DM&E

  - Opret en bruger på DM&E hjemmeside

  - Kig forbi DM&E’s stand på plads A-1020 på Kloakmessen kan man høre om Du er velkommen til at komme forbi DM&E’s stand på plads A-1020 og se værktøjet og få en demonstration. 

  - Man kan også høre om en ny 3-årig entreprenøruddannelse, der starter op den 27. maj  i år.

  - Lyt med på scenen torsdag kl. 10 og fredag kl. 14.  Anbefalede artikler