<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
5_IMG-20221006-WA0009
Annonce

CPT leverer supermobile og flytbare modul-betonblandeanlæg til verdens længste sænketunnel

 • Anlæg
 • Femern
 • Veje og Infrastruktur
 • Byggeprojekter
 • Beton
 • 2023-09-20
 • | Af Julie Salkvist
 • | Fotos af SBM Mineral Processing og Progress Maschinen & Automation
 • Femern Bælt-tunnelen er Danmarks største infrastrukturprojekt, der skal forbinde Danmark og Tyskland, sænke rejsetiden mellem landene og blive en del af fremtidens bæredygtige transportnetværk i Europa. CPTs leverandør, SBM, har leveret betonblandeanlæg til produktion af de 3.000.000 m³ beton, der kræves til opførelsen af Femern-forbindelsen.


  I alt kommer 79 standardbetonelementer på hver 217 meter fordelt på 9 segmenter og 10 specialelementer på 39 meter til at udgøre Femern Bælt-sænketunnelen. Hvert af de betonelementer, der kommer til at rumme to tunnelrør til biler, to til tog samt en servicekorridor, støbes i produktionshaller i tunnelfabrikken. Betonen hertil blandes i fuldautomatiske mobile betonblandeanlæg fra CPTs østrigske leverandør, SBM Mineral Processing GMBH.

   

  EBA S 16 ARW
   
   

  IMG_1052_top

  Eksklusiv partner

  - Betontypen, der skal anvendes til projektet, stiller store krav til styrke og strukturen i blandingen, og derfor har vi udviklet anlæg med en teknologi, der sikrer en betonkvalitet, der lever op til de strengeste kvalitetsnormer – og en effektiv og fleksibel produktion, der kombineres med god driftsøkonomi og mobilitet. Når produktionen når sin højeste kapacitet, når den op til 600 kubikmeter beton i timen, fortæller Hans Kristoffersen, adm. direktør i CPT.

   

  CPT blev grundlagt i 2002 og har forhandleraftaler i Skandinavien med branchens førende maskinproducenter til betonindustrien. Et af de første betonblandeanlæg, der blev leveret til Femern, var en EUROMIX 3300 SPACE fra SBM.

   

  - Denne model har blandet beton til opbyggelsen af selve fabrikken i Rødbyhavn, samt infrastrukturen til tunnelen. På grund af anlæggets ydeevne anses det for at være den nyeste, trendsættende teknologi, man kan få i branchen, siger Hans Kristoffersen og fortsætter:

   

  - Af blandeanlæg har SBM desuden leveret fem LINEMIX 4500 CM, ligeledes fra SBM. Disse anlæg blander betonen til selve tunnelelementerne. Udstyret med BHS DKX 4,5 twin-shaft mixere, producerer disse anlæg 4,5 m³ beton pr. batch. Dette en ny milepæl i forhold til produktion, selv for modul-betonblandeanlæg fra SBM.

   

  CPTs anlæg har alle installeret Hydro-Probe fugtmålere fra deres partner, Hydronix Ltd, UK. Det er en robust mikrobølge-fugtighedsmålesensor designet til at måle fugt kontinuerligt under doseringen af tilslagsmaterialerne. Signaler overføres via netværk direkte til den installerede processtyring for blandeanlægget og sikrer til enhver tid korrekt V/C tal, dvs. vand- og cementforhold.


  - Vi er glade for at levere betonblandeanlæg til Europas største byggeplads. Det viser CPTs berettigelse i markedet og giver os mulighed for at være en del af dette enorme infrastrukturprojekt, og nyde den europæiske bevågenhed. – Hans Kristoffersen, adm. direktør i CPT.

   

  2023_msr_20

   


  Armeringsjern styrker betonkonstruktionerne

  Et samarbejde med den italienske producent af armeringsmaskiner, Progress Maschinen & Automation AG, har sikret, at CPT kunne levere tre MSR20 ret- og kapmaskiner.

   

  - Disse maskiner producerer op til 20 mm stangstål fra coils i op til 24 meters længde med stor præcision. Det rettede stål transporteres i en ”B-B wagon”, som så lægger det på plads i elementformen. Derudover er der leveret tre EBAS bøjlebukkemaskiner, som fremstiller den resterende del af armeringen. Disse maskiner skal producere armering til de 89 tunnelelementer, der skal sænkes ned mellem Rødbyhavn og øen Femern i Tyskland, fortæller Hans Kristoffersen.


  linemix_flc

  Byg bæredygtigt med effektive betonblandeanlæg

  Under betonblandefasen har CPT fokus på holdbarhed, materialer og slidstyrke. Resultatet er et solidt og robust anlæg med en lang levetid. Virksomheden står samtidig for løbende lokal support, høj sikkerhed og løbende vedligeholdelse for at sikre produktionsresultaterne, samt at kvaliteten er i top.

   

  - De blandeanlæg, vi leverer, skræddersys i tæt dialog mellem kunden, CPT og producenten, og bygger på mange års erfaring og ekspertise indenfor betonblandeanlæg og armering, til gavn for betonproducenten. Derudover har vi fokus på holdbarhed, genanvendelse og bæredygtighed, hvilket vores rådgivning og salg af produktionsudstyr ligeledes bygger på, slutter Hans Kristoffersen.


  Anbefalede artikler