<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
a7962905c0e40f2a_org

Bygherre: Nicolinehus er en juvel

 • Byggeriets udvikling
 • Anlæg
 • Den effektive byggeproces
 • Byggeprojekter
 • Tegl
 • 2022-12-16

  2 uger før tid har NCC overdraget ’nøglerne’ til Nicolinehus på Aarhus Ø til bygherren Bricks. Byggeriet har haft fokus på det gode arbejdsmiljø i byggeprocessen, og begge parter fremhæver et forbilledligt samarbejde. 

  Et af Aarhus nye vartegn står nu færdigt, og bygherren Bricks har fået overdraget ’nøglerne’. Nicolinehus på Aarhus Ø skaber med sin karakterfulde arkitektur og bydelsstemning sammenhæng mellem den gamle bydel og det nye Aarhus Ø. Byggeriet bliver afleveret to uger før tid og har kostet lige omkring en mia. kr. at bygge. Det er bygget i et samarbejde mellem Bricks, NCC og Rambøll, NIRAS og Schønherr.

   

  8a2a78e9359b78d5_org
  b31d5dedaec6b991_org
  9a96d7bcb54bf4ba_org
  8adaff9c39fdb01e_org
   
   


  - Jeg er simpelthen så glad for Nicolinehus. Det er en juvel i vores portefølje af byggerier, og vi flytter nu også vores egne kontorer ind i bygningerne. Samarbejdet med NCC har været forbilledligt, og faktisk det bedste vi har haft med nogen entreprenør. Jeg håber brugerne, beboerne og de erhvervsdrivende bliver lige så glade for Nicolinehus, siger direktør Martin Busk fra Bricks i en pressemeddelelse.  87c6adb6ec21981c_org
  a2d8c377a237d408_org
  9b0dd8c1bbb37372_org
   
   

  Stærkt samarbejde

  Byggeriet af Nicolinehus begyndte i september 2019 og rejser sig nu henholdsvis 11 og 16 etager. Projektdirektør Henrik Korr fra NCC har været med lige fra begyndelsen.

   

  - Nu, hvor vi står og kigger på det færdige Nicolinehus og tænker på forløbet, så vil jeg da godt sige, at det har været en fornøjelse, og jeg er stolt af resultatet. Jeg vil gerne sige tak til Bricks for opgaven, og samtidig vil jeg sende en tak til alle håndværkerne og vores samarbejdspartnere for et rigtigt godt arbejde og ikke mindst samarbejde, siger Henrik Korr.

   

   

  Et effektivt byggeri

  Byggeriet har hele vejen igennem været meget effektivt, og det er gennemført med fokus på det gode arbejdsmiljø i byggeprocessen.

  Blandt andet er alle teglfacadeelementerne produceret på fabrik, og vinduerne er monteret på elementfabrikken således, at facaderne blev færdige i takt med, at bygningerne skød op.

  Det har reduceret mængden af affald, mindsket materialespild og givet et bedre arbejdsmiljø, fordi der ikke skulle stå håndværkere og lægge mursten og montere vinduer højt oppe og i al slags vejr.

   

  Inspireret af Aarhus midtby

  Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karréer med deres karakteristiske og robuste røde teglsten.

  Mellem de to trekantede bygninger er der indrettet fælles gårdhave, nord for byggeriet er en offentlig aktivitetsplads, og både terræn og terrasser er beplantet.

  b71224b6ac632a98_org
  9b56a6be2d62bcee_org
  bcecdaaa9cf4faa5_org
  aab7d25f1617f600_org
   
   

  Bygherren Bricks har lagt vægt på et kvalitetsbyggeri i en kombination af god arkitektur og høj kvalitet, der sikrer god byudvikling med fokus på menneskers trivsel.

  Bygherrerådgiver er NIRAS, ingeniørerne er fra Rambøll og landskabsarkitekten er Schønherr.

   

  Fakta

  Ejerlejligheder: 181 stk.
  Gæsteboliger (til ejerlejlighederne): 2 stk.
  Lejelejligheder: 60 stk.

   

  Der er i alt 451 parkeringspladser fordelt på de to kælderniveauer (K1: 219 og K2: 232).

  Kontorer: ca. 6100 kvadratmeter

  Samlet er byggeriet på ca. 64.000 kvadratmeter

   

  Butikker:
  Aarhus Ø Apotek
  De 4 Årstider (blomsterbutik)
  Føtex
  Danbolig
  Frisør Haarfrüd
  Chas E.

  Restauranter:
  Monk (café/kaffebar)
  Letz Sushi
  Melværk
  Stueetagen i den nordlige bygning kommer til at indeholde en markedshal med 17 stader, der serverer lokalproducerede mad- og drikkevarer af høj kvalitet.

   

   

  Anbefalede artikler