<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Komproment-medarbejdere fejrer prisen_1920

Komproments medarbejdere fejrer prisen.

Byggefagfolk har stemt: Komproment vinder effektivitetspris

 • Materialer og Løsninger
 • Byggeriets udvikling
 • Anlæg
 • Virksomhedsnyt
 • Målbar bæredygtighed
 • Den effektive byggeproces
 • Tag og Facade
 • Byggeprojekter
 • Tegl
 • 2023-03-22
 • Det blev den nordjyske tag- og facadeleverandør Komproment, der løb med den nye pris Effektivt Byggeri 2023 for sin genanvendelsesstrategi for facadeløsninger. Prisen blev uddelt onsdag på BYGGERI’23-messen.

  Tag- og facadeleverandøren i Støvring havde modtaget flest stemmer blandt ”hverdagens eksperter” – byggefagfolket – som op til messen har haft mulighed for at stemme på seks nominerede virksomheder til den nyindstiftede pris Effektivt Byggeri.

   

  Prisen modtager Komproment for deres strategi omkring genanvendelse af facadeløsninger, der går ud på, at i 2023 etableres et take-back system, som sikrer, at der ikke er spild/affald ved facademontage.

   

  Fra 2026 vil brugte facader kunne genanvendes i produktionen af nye facader via en nyudviklet proces med geopolymer, som reducerer anvendelsen af jomfruelige ressourcer.

   

  Sidse Buch_Mads Røge_Palle Thomsen_1920
  Fra venstre, Sidse Buch, Mads Røge og Palle Thomsen  Det var en glad og stolt Komproment-direktør, der modtog prisen, som sætter fokus på materialer, løsninger og metoder, der understøtter et mere effektivt byggeri.

   

  – Vi er superstolte over at have vundet Effektivt Byggeri 2023 og byggefagfolkets anerkendelse af vores arbejde. Jeg er glad for, at prisen netop fokuserer på det effektive byggeri og tager bæredygtighed fra et teoretisk til et praktisk niveau, man som udførende kan forstå og se potentiale i.

   

  – Der skal lyde en kæmpestor tak til alle vores dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere, som har gjort vores løsning mulig – og hermed den flotte pris, siger Mads Røge, adm. direktør hos Komproment i en pressemeddelelse.

   

   

  Designet til adskillelse

  Alle produkter i Komproments sortiment er designet til at adskille igen og blive genanvendt.

   

  – Det er en del af virksomhedens DNA at tænke cirkulært, og alle Komproments løsninger er designet til at kunne adskilles og bygges op på ny. Det er en del af selve forretningsmodellen at tage overskudsmateriale tilbage og give det liv igen i en ny facadeløsning, forklarer Mads Røge.

   

  Mads Røge-Komproment_1600
  Mads Røge, Komproment

   

  Partnerskaber er vejen frem

  Det er ikke første gang, at Komproment modtager en pris ved Byggerimessen. I 2018 vandt de Byggeriets Miljøpris. Prisen i år sætter en solid streg under, at virksomheden formår at gøre en forskel for effektivt og bæredygtigt byggeri.

   

  – Prisen betyder meget for os, men det vigtige er, at vi på tværs af branchen formår at gøre en forskel og byde ind med værdiskabende løsninger. Det viser de mange indstillinger til effektivitetsprisen, siger Mads Røge

   

  Virksomhedens partnerskaber er ifølge direktøren afgørende for deres arbejde og succes.

  – Vi er en relativt lille virksomhed med 25 ansatte, og derfor er partnerskaber og samarbejder på tværs af byggebranchen afgørende for, at vi lykkes og når i mål med vores ambitioner og ønsker om at levere bæredygtig rådgivning på den samlede klimaskærm. Det gør vi bedst i partnerskab med andre dygtige virksomheder.

   

    

  Effektivt byggeri spiller en afgørende rolle

  Før prisoverrækkelsen var der taler ved Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre og Sidse Buch, direktør for Boligfonden Kuben og konsulent for BAT-Kartellet.

   

  I talerne blev det pointeret, at et mere effektivt og bæredygtigt byggeri spiller en afgørende rolle i at få Danmark i mål med de ambitiøse klimamålsætninger om 70 % reduktion af CO2-udledningen i 2030.

   

  – Hvert år produceres fejl og spild på mellem 10-30 pct. af den årlige omsætning i byggeriet, så det er rigtigt set af Danske Byggecentre at introducere en pris, som netop sætter fokus på effektivt byggeri. Byggeriet spiller en afgørende rolle i at få Danmark i mål med de ambitiøse klimamålsætninger, så aldrig har materialer, løsninger, metoder og rådgivning om effektivt byggeri være mere nødvendigt og relevant end nu, sagde Sidse Buch:

   

  – Ved at bygge effektivt kan man opnå kortere byggetid, mindre spild af materialer, spare energi og tid – og få bedre kvalitet i det færdige projekt, så man undgår opslidende konflikter mellem byggeriets parter.

   

  Om BYGGERI’23

  BYGGERI-messen har gennem årene positioneret sig som Danmarks største byggerimesse for byggevarer og afholdes hvert andet år i MESSE C i Fredericia. I år er det 19. gang, messen finder sted. Det sker fra 21. til 24. marts 2023. Bag BYGGERI-messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for landets førende byggecentre, trælaster og byggemarkeder. 

  BYGGERI-messen arrangeres i samarbejde med ca. 300 leverandører, som – fordelt på ca. 28.000 m2. – udstiller produkter og løsninger. Messen besøges af byggeriets fagfolk.  

  Anbefalede artikler