<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Brugt-MASCOT-tøj-low

Brugt MASCOT tøj

Brugt arbejdstøj omdannes til tekstile ’måtter’

 • Byggepladsen
 • Beklædning
 • 2022-02-10

  Et nyt tiltag hos Søndergaard A/S sikrer, at arbejdstøjet efter endt brug bliver genanvendt. Gennem en take-back aftale med MASCOT Workwear, skal det brugte arbejdstøj omdannes til fx tekstilplader, som kan bruges til nye formål.

  Som nedrivningsvirksomhed bruger Søndergaard A/S hver dag arbejdstøj til alle ansatte.

  De anvender altid arbejdstøj fra MASCOT Workwear, som producerer arbejdstøj og sikkerhedssko i høj kvalitet, da de har brug for tøj, som er slidstærkt og kan holde længe.

   

  I en virksomhed som Søndergaard har nogle ansatte deres tøj i en lang årrække, mens andre nedrivere er ansat i kortere perioder, før de stopper eller er færdige på en opgave – og herefter smides tøjet ud. Et nyt tiltag skal ændre dette én gang for alle.

   

  Søndergaard har nu indgået en aftale - via deres forhandler Stark - med MASCOT, der skal sikre, at tøjet genanvendes til andre formål. MASCOT har netop lanceret et nyt tiltag ”ReWorked”, som er et samarbejde mellem MASCOT, forhandlere og slutbrugere som Søndergaard.

   

  Hver en fiber genanvendes

  Konceptet er egentlig simpelt – hos Søndergaard putter man det brugte tøj i en kasse, udleveret af MASCOT. Når kassen er fuld, sender Søndergaard den direkte til MASCOTs partner i Nordjylland.

   

  Tøjet bliver her neddelt i ganske små dele. Der tilsættes lidt bindemiddel, og materialet presses sammen til en slags måtter – nemlig tekstilplader i forskellige tykkelse og hårdhed. Tekstilpladerne kan bruges til alt fra møbler til elementer i byggeindustrien, fx isoleringsmateriale.  Fordele ved at genanvende arbejdstøj

  Der er mange fordele ved at genanvende arbejdstøjet på denne måde:

   

  - Man genanvender et materiale, der ellers ville ende på forbrændingen

  - Der er ganske lavt spild (hele MASCOT-produktet genanvendes)

  - Dansk produktion (kort transportvej)

  - Et minimalt forbrug af nye ressourcer

  - Arbejdstøjet får et langt ‘efterliv’

   

  Søndergaard A/S har et særligt fokus på genanvendelse af brugte materialer og nedsætning af deres CO2-aftryk, og for dem er MASCOTs take-back-koncept helt ideelt.

   

  Håbet fra Søndergaard er, at andre virksomheder i byggebranchen vil gå samme vej.

   

  Anbefalede artikler