<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
city-lift-bygge-anlaeg

Batteri- og hybridmaskiner hjælper liftbranchen mod grønnere tider

 • Byggepladsen
 • Kraner, lifte og arbejdsplatforme
 • 2024-05-06
 • | Af Lars Krogh

  Når opgaverne helt eller delvist foregår i højderne, er det virksomheder som City Lift A/S, man kontakter. Vi har talt med René Olsen, direktør hos City Lift A/S om nye krav i forhold til CO2-aftryk, ESG-rapporter og affaldsanalyser – og de nye udfordringer for sektoren. 

  city-lift-reference


  City Lift A/S er en af de store spillere i branchen med et virke siden 1964. Dengang var det træfældning, det handlede om, da der også her er behov for at komme op i højderne. Gennem årene blev firmaet omdannet til et udlejningsfirma, som støt og roligt voksede sig til en større virksomhed.


  Filmsets og julepynt

  I dag laver City Lift A/S udelukkede B2B-opgaver for såvel store som små kunder.

  - Spændvidden i opgaverne er helt enorm hos os. Én dag skal vi ud at beskære træer, en anden skal vi på renoveringsopgaver, og så er der alt fra sommerens mange events, spændende opgaver på filmsets og koncerter til julepynt, der skal op at hænge, når den tid kommer, fortæller René Olsen.

  - Den største opgave vi har haft var et gigantisk renoveringsprojekt på et hospital. Her havde vi udlejet omkring 80 enheder i to år og på tværs af seks forskellige faggrupper. Derudover er vi også blevet testet godt igennem på opgaver, hvor vi eksempelvis skulle opstille lifte på bunden af en svømmehal - uden vand godt nok, men alligevel, smiler Rene Olsen og fortsætter.

  - Vi har også haft en opgave, hvor vi skulle ind i en kirke med maskinerne for så at skulle 25 meter i vejret. Det er på sådan nogle opgaver, man bliver stolt over sit team. For der findes altid en løsning, hvis man leder længe nok.


  En branche i fremgang

  Som helhed er der gang i branchen for lifte og løft, da der altid vil være et behov for at udføre opgaver i højderne. René Olsen uddyber:

  - Det ses også i den generelt stigende timeløn, og i et stadigt større fokus på sikkerhed, da mange ønsker håndværkerne væk fra stiger og rullestilladser. Derudover er der også en tendens til hellere at ville leje end eje sit maskinel. Det giver frihed rent økonomisk, og ofte skal der bruges flere forskellige typer maskiner, hvilket hurtigt gør permanente indkøb uoverskuelige. Og når man derudover slipper for at skulle stå for service af maskinerne, bliver det hurtigt en no-brainer.

  DJI_0043


  Mod grønnere tider

  - Det er helt sikkert omstillingen til en grøn fremtid, der er på dagsordenen i branchen for tiden. Ligesom resten af byggebranchen bliver vi hele tiden pålagt nye krav i form af ESG-rapporter, CO2-aftryk, veje- og skilteregler og køre/hviletider. Det betyder, at vi bruger en betydelig del af vores tid på administration i stedet for at udføre den konkrete opgave. Det kan godt være lidt frustrerende.

  - En vigtig del af omstillingen omhandler overgangen fra fossile brændstoffer til batteri- eller hybriddrevne enheder. Her er vi godt med i City Lift A/S, da hele 77,6% af flåden i dag benytter andet end fossile brændstoffer. Ved udgangen af 2024 vil tallet være over 80%. Det er vi ret stolte af. Og omstillingen gavner faktisk både miljøet og arbejdsmiljøet, da de nye maskiner er langt mere støjsvage.

   

  Og en positiv tilgang

  - Det er en stor omvæltning med de mange forandringer, branchen står over for - både vores branche men også byggebranchen generelt. Og selvom det ofte kan være frusterende, ligger det os på sinde hos City Lift A/S at imødekomme forandringerne stedet for at kæmpe imod. Særligt hvad angår omstillingen til batteridrevne maskiner, føler vi, at vi virksomhed bør påtage os et vist ansvar.

  Anbefalede artikler