<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Fotograf Steen Knarberg-PANO0002-Pano-Edit-5000pix-sRGB-210614
Annonce

Ovenlysvinduer fra Lamilux tager højde for vejrmæssige udfordringer såsom et stort saltindhold i luften.

Arkitekttilpassede ovenlysvinduer kan klare vindblæst, arktisk vejr

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Tag og Facade
 • 2022-10-26
 • Tekst af Malene K. Holm
  Fotograf Steen Knarberg
 • Når vejrliget bliver hårdt, forblæst og saltindholdigt, kommer vinduer på en opgave - især ovenlysvinduer. Lamilux tilbyder specialdesignede- og arkitekttilpassede totalløsninger, der tager højde for vejrmæssige udfordringer.

  Når vejrliget er hårdt, vådt og vindblæst stiller det krav til vinduers materialer og konstruktion. Særligt i Grønland og på Færøerne og Island skal vinduer og især ovenlysvinduer kunne holde til lidt af hvert og være tilpasset det arktiske miljø. 

   

  Lamilux er erfarne inden for design af vinduer, der er tilpasset de klimatiske forhold uanset geografisk placering. Både i udviklingen af standardløsninger og i specialdesignede- og tilrettede løsninger. Lamilux er desuden EN 1090 certificeret til at foretage og producere efter statiske beregninger.

   

  Fotograf Steen Knarberg-MAX_0057-Enhanced-5000pix-sRGB-220705  Tæt samarbejde i specialdesignede løsninger

  Størstedelen af Lamilux’ totalløsninger er specialtilpassede løsninger, udført i et tæt samarbejde med entreprenører, ingeniører og arkitekter. Opfyldelse af de forskellige krav til ovenlysvinduers formåen er udgangspunkt for de totalløsninger, Lamilux kan levere.

   

  - Lamilux’ primære kunder er udførende entreprenører på såvel hoved- eller fagniveau, afhængig af organiseringen af den enkelte entreprise, men også trælaster og andre byggematerialegrossister har vi et godt samarbejde med. Når det gælder design og funktion, sker udviklingen i tæt samarbejde med arkitekter og ingeniører. Vi er en løsningsorienteret partner, som også er med i rådgivningsfasen, ligesom vi kan levere hele pakken inklusive montering og service, fortæller Michael Saunte fra den danske afdeling af Lamilux. Lamilux har hovedkontor i Rehau i Tyskland.

   

  - Når det gælder arktiske og nordatlantiske forhold er det vind- og snelast, som fylder mest, og da vores kunder oftest er B2B, arbejder vi projektorienteret. De fleste løsninger er specialtilpasset, da f.eks. karmhøjde er afhængig af tagets tykkelse. Det er variationer over vores grundprodukter.

   

  Vinduer til det mere hårde vejrlig

  Det handler derfor for os om at kunne tilbyde produkter, der er tilpasset de klimatiske forhold på det sted, hvor bygningen er placeret. Vejret i både Grønland og på Færøerne kan været vidt forskelligt alt efter, om man befinder sig inden i landet eller ved kysterne.

   

  - Korrosionsbeskyttelse er ikke noget, man kan male sig ud af. Salt trænger ind alle vegne, så alle metalprofiler sikres – ved at blive dyppet i et stort kar med en korrosionsbeskyttelse. - Alle profiler skal være dimensioneret og korrosionsbeskyttede til forholdene.

   

  - Alle dele i en konstruktion skal være overfladebehandlet mod korrosion – fra svejsninger til samlinger og skruer samt bolte, forklarer Michael Saunte og påpeger, at Lamilux bl.a. adskiller sig ved deres rolle med rådgivende bistand fra idé og projekteringsfasen, hvor de netop kan rådgive om overfladebehandling.

   

   

  Vinduer til alle hældningsgrader

  Lamilux ser det som en spændende opgave at udvikle vinduesløsninger til vidt forskellige regioner og lande – fra varme himmelstrøg til de kolde og vindblæste nordlige egne. Med mange års erfaring i projektering og installering af ovenlysløsninger i stort set hele verden, er de godt klædt på til at lave løsninger til vidt forskellige klimamæssige udfordring. Ingen ideer eller vejrlig er for vilde.

   

  - Vi kan levere et kvalitetsprodukt med meget forskellige hældningsgrader og dermed specialdesignede løsninger, hvor det gælder om at kunne følge arkitekters ideer, uanset hvor vildt det bliver. Og hvad vejr, omgivelser og funktioner kræver. Lamilux kan imødekomme arkitekttilpassede og ordreproducerede produkter efter ønsket design, slutter Michael Saunte.

   

  - Vi trækker på en solid database med erfaringer i forhold til montage og service samt et bredt sortiment, siger Michael Saunte og understreger, at man udfører ovenlysvinduer og glastage samt brandventilation i alt fra enkle lagerbygninger til mere profilerede byggerier i form af hoteller, kontorer, hospitaler, skoler og private boliger.


   

   

  Anbefalede artikler