<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_6682_AutoAwards22_FotoHeidiSinnet

Det var en glad Nicolai Løje Farganis, marketingchef hos Volkswagen Erhvervsbiler, der kunne tage imod statuetten for ’Årets Varevogn’ til Auto Awards 2022 for modellen ID. Buzz Cargo, der i øvrigt også har klaret sig godt andre steder i Europa, Foto af Heidi Sinnet

Årets varevogn er kåret til Auto Awards 2022

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • 2022-11-25
 • | Tekst af Sean Fitzgerald Coard

  Den grønne vej var banet for de nominerede i kategorien ’Årets Varevogn’ til bil- autobranchens prestigefulde prisuddeling Auto Awards 2022. Begivenheden er netop afholdt i Cirkusbygningen i København efter en offentlig afstemning, hvor 65.453 stemmer tikkede ind på de nominerede i 25 award kategorier. Optællingen blev varetaget af de to statsautoriserede revisionsselskaber KPMG & Christensen Kjærulff.

  Til Auto Awards 2022 var den røde løber udskiftet med en anlagt græsplæne, fuglekvidr i højtalerne og en smuk Detroit Electric fra 1913, som var smukt belyst af grønne lamper. Vores forfædre har absolut ikke levet forgæves. Her 109 år senere er vi på vej “tilbage” til dér, hvor det hele startede med eldrevne køretøjer for private eller erhvervsdrivende. For eksempel havde postvæsenet den gang også stor glæde af elektriske vogne til varetransport og man havde endda egne ladestationer fortæller ejer af Detroit Electric Jørn Grønkjær.  2  657A2750ID. Buzz Cargo kommer til Danmark i starten af 2023, Foto af Volkswagen Danmark
  Der var ingen tvivl om at bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards havde gjort sit, på opfordring af sidste års åbningstale fra tidligere Transportminister Benny Engelbrecht om at tænke den grønne omstilling ind i dette års Auto Awards 2022. Alle vindere blev hyldet af store jubel brøl og kraftfulde klapsalver. De grønne, såvel guldkonfettikanonerne var også kørt i stilling denne aften i takt med at aftenen skred frem.

   

   

   

  Til Auto Awards 2022 var der i år seks nominerede i kategorien ’Årets Varevogn’, som bestod af et stærkt, men også meget forskelligt felt af kandidater, der hver især har nogle helt Unique Selling Points på hver sin måde. De nominerede i år var Land Rover Defender 3-dørs, Ford E-Transit Custom, VW ID. Buzz Cargo, Renault Express, Mercedes sprinter og Mercedes-Benz EQV​. Hver kandidat har helt klart deres styrker, så dette års Jury på køretøjer har helt sikkert været i hvert ringhjørne for at veje plusser og minusser om hvem der skulle løbe med den prestigefulde Auto Awards statuette for ’Årets Varevogn’.

   

   

   

  Den nye 100% elektriske VW ID. Buzz Cargo, satte de 5 konkurrenter til vægs ved at udmærke sig som en moderne varevogn til erhvervsmæssig brug i og udenfor byområderne.

  Modellen har en elektrisk rækkevidde på 414 - 415 i km og forbrug på 210 Wh/km. ID. Buzz Cargo har tilpas plads volume med kompakte mål i lastrummet på op til 3,9 kubikmeter, såvel en høj nyttelast på 650 kg. Modellens moderne varerumskonstruktion med plads til to europaller læsset på tværs er helt klart en fordel. Den elektriske drivlinje, såvel at den samtidig er egnet til langturskørsel på de danske landeveje tiltaler på valget af denne varevogn. ID. Buzz Cargo er innovativ i sin approach og sender den nye generation af erhvervsmæssig mobilitet ud på de danske veje. Buzz’en har moderne opkobling, digitale systemer og en lang række intelligente features, som kan gøre enhver chaufførs arbejdsdag lettere. Modellen er inspireret af det nostalgiske Rugbrød og er den første fuldt elektrisk konstruerede varevogn fra Volkswagen.

   

   

  Pladsen er samtidig gennemtænkt, når det kommer til Buzz’ens opbevaringskoncept i vognens cockpit. Den kraftfulde elektriske drivlinje kan trække en anhænger på op til 1.000 kg med anhængertrækket, der fås som ekstraudstyr. Volkswagen høstede hele to af aftenens award statuetter for henholdsvis ”arbejdshesten” ID. Buzz Cargo, der kunne åbne lastrummets bagdør til statuetten for ’Årets Varevogn’. VW kørte også hjem denne aften hjem med titlen ’Årets Miljøbil’, der gik til VW ID. Buz.  Den nye generation af mobilitet kommer virkelig til udtryk i den innovative ID. Buzz. Den nye æra indenfor design er en hyldest til det første Rugbrød i begge henseende og det udtryksfulde design kombinerer moderne proportioner med innovativ teknik.

  ID.Buzz Cargo kommer til Danmark i starten af 2023. Derefter vil det være muligt at opleve ID. Buzz Cargo hos sin nærmeste forhandler. ID. Buzz Cargo 204 hk 77 kWh 3.000 kg. Prisen starter i skrivende stund ved 329.995 ex. moms.

   

  DSC_7059Her ses årets vindere til bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards 2022, Foto af Thomas Sjørup  Her ses vinderne til bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards 2022:

  Årets Varevogn: VW ID. Buzz Cargo

  Årets Miljøbil: VW ID. Buzz

  Årets Familiebil: Skoda Enyaq

  Årets Teknologiske Frontløber: NIO ET7

  Årets Bilmærke: Mercedes-Benz

  Årets Firmabil: BMW i4

  Årets Nyvognsforhandler: Bjarne Nielsen

  Årets Brugtvognsforhandler: Lindholm Biler

  Årets Erhvervsleasingselskab: Santander

  Årets Privatleasingselskab: GranTurismo

  Årets Autogenbruger: Gørløse Autoimport ApS

  Årets Autolakerer: Byens Bilpleje

  Årets Bæredygtighedspris: Salling Autogenbrug, Skive

  Årets Forsikringsselskab: Topdanmark

  Årets Karosseriværksted: Crashpoint

  Årets Leverandør: au2parts

  Årets Markedsføringskampagne: Lindholm Biler – “Italien i elbil – kan man det?”

  Årets Nyhed: Partsplanner.dk

  Årets Produkt: Digital-Servicebook.com

  Årets Synshal: DEKRA Bilsyn

  Årets Merkantile Uddannelse: Skjern Tekniske Skole

  Årets Tekniske Uddannelse: Skjern Tekniske Skole

  Årets Tiltag: AutoMester lærlingetiltag: Young Mechanics CLUB

  Årets Værksted: Lindholm Biler værksted

  Årets Værkstedskæde: AutoPartner

  Anbefalede artikler