AC Stilladser: Den opgave er helt klart et skulderklap til os
AC Stilladser har 11 mand i gang med opsætning af stilladser, blandt andet i de store støbehaller, hvor tunnelrørene til Femern Bælt tunnelen bliver til.
For AC Stilladser A/S med hovedsæde i Hvidovre er store projekter hverdag. AC Stilladser får løbende henvendelser fra store entreprenørfirmaer og konsortier, når der er behov for en samarbejdspartner, der kan løfte de mest omfattende opgaver. Referencelisten indeholder projekter som blandt andet Cityringen, Nordhavnsmetroen og Storstrømsbroen. Alligevel var det en særlig dag, da opgaven med at opsætte stilladser for Femern Link Contractors (FLC) på Danmarks Største infrastrukturprojekt, Femern Bælt tunnelen, kom i ordrebogen.
- Det var da helt klart et skulderklap til os. En anerkendelse af det, vi laver, siger adm. direktør René Aastrand, AC Stilladser.
Opgaven lyder blandt andet på at bygge adgangsveje til de kæmpestore stålkonstruktioner i støbehallerne, stilladser i forbindelse med montage af forskalling samt hænge- og specialstilladser under de mest vanskelige forhold.
- Vi har i øjeblikket 11 mand gående fast på byggepladsen, og vi kunne faktisk godt bruge flere, siger René Aastrand.
AC Stilladser har været med fra starten og kontraherer direkte med FLC. Stilladserne leveres af Peri A/S, som i øvrigt også leverer forskallingssystemerne til støbning af tunnelrørene. Det er også projektledelsen, der har lagt sig fast på stilladserne fra Peri, hvis PERI-UP stilladser benyttes over hele kloden.
Stilladser til gigantiske tunnelrør
Stilladsarbejdet ved Femern Bælt ligner ikke andre opgaver, AC Stilladser har været involveret i. Tunnelrørenes dimensioner giver en idé om, hvor stor opgaven er; de er 218 meter lange, 44 meter brede og 18 meter høje. Når forbindelsen er færdig i 2029 kommer vi til at køre gennem disse rør i enten bil eller tog, og transporttiden til Tyskland bliver henholdsvis syv minutter i tog og 10 minutter i bil.
Femern Bælt tunnelen bliver verdens længste sænketunnel.
Men hvad er egentlig vigtigt, når man sætter stilladser op i sådan et projekt?
- Kvalitet i arbejdet er naturligvis alfa og omega. Vores stilladser skal fungere og opfylde arbejdsmiljøloven. Jeg vil også nævne et godt og tæt samarbejde med bygherren og de øvrige deltagere i projektet, siger René Aastrand.
Stilladsmaterialet har også betydning, og her er Peri UP helt ideelt. Det er bygget til store belastninger og er nemt og fleksibelt at arbejde med, siger René Aastrand
70 dygtige medarbejdere
AC Stilladser har mere end 40-års erfaring og er en af hovedaktørerne i den danske stilladsbranche. Der er 70 medarbejdere i den bundsolide virksomhed med et godt arbejdsmiljø og en sund forretningsudvikling. Mange af kunderne er langvarige og gode relationer.
René Aastrand fremhæver den særlige ånd i virksomheden:
- Vores montører, entrepriseledere og ansatte i administrationsafdelingen er alle med til at fastholde og styrke vores familiære og fagligt stolte kultur, siger han.
Montørerne har gennemgået den to-årige uddannelse til stilladsmontør og har dermed et indgående kendskab til alle de stilladstyper, der arbejdes med. Det gælder lette stilladser, svære stålstilladser specialstilladser, overdækninger, hejse og elevatorer.
AC Stilladser yder også teknisk rådgivning. De fleste opgave ligger inden for renovering af bygninger og nybyggeri.
- Heldigvis er der ikke noget, der tyder på afmatning i byggeriet på vores del af paletten.
Vores kunder leverer fortsat en strøm af projekter og udbudsmaterialer, fortæller René Aastrand.