<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Annonce

Ny teknologi effektiviserer gravearbejde med op til 75 procent hos Norva24

 • Anlæg
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • IT og ny teknologi
 • 2019-08-20
 • Med ny graveteknik kan servicevirksomheden Norva24 udføre gravearbejde med hidtil uhørt præcision. Den nye teknologi har effektiviseret gravearbejde med op til 75 procent ved Frederiksberg Forsyning

  Servicevirksomheden Norva24 har fået en ny gravemaskine i hus – gravesugeren. Den kørende gravemaskine er udviklet til at grave i særligt følsomme og vanskeligt tilgængelige områder og giver en nøjagtig- og sikkerhed, der ikke har været mulig tidligere. Gravemaskinens kombination af sugeevne og fremkommelighed forkorter projektprocesser ved Frederiksberg Forsyning, og opgaver der før tog to dage, klares med gravesugeren på en halv dag.

   

  – Rent praktisk fungerer gravesugeren sådan, at den simpelthen suger jorden op, og hvis det er nødvendigt, er der mulighed for at tilkoble en luftlanse, der i samme ombæring blæser luft i jorden med højt tryk, så hård jord, sten eller ler, der sidder fast, bliver løsnet. Den nye graveteknik gør, at langsomligt manuelt gravearbejde undgås og eventuelle reparationsomkostninger ved ødelagte kabler elimineres, oplyser Erik Overbye, driftsdirektør ved Norva24.

   

  Maskinen er fremstillet til at kunne opsuge alle typer af jord, sand og grus og kan anvendes på dybder ned til 30 meter og med en afstand på op til 200 meter afhængigt af materialet. Disse egenskaber gør gravesugeren særligt fordelagtig til gravearbejde ved eksempelvis renoverings-, tunnel- og brøndarbejde. Som bonus er det med gravesugeren slut med at blive irriteret over jord, der optager plads på fortovet.

   

   

  Effektiviserer arbejdet

  Frederiksberg Forsyning har benyttet sig af maskinen flere gange i forbindelse med renovering under fortove, og her er ingen tvivl – gravesugeren er en unik løsning til præcis gravning. Flere gange har gravesugeren optimeret og forkortet processen af projekter ved Frederiksberg Forsyning, og i mange tilfælde har den effektiviseret arbejdet med 75 procent, når man ser på antal brugte arbejdsdage i forhold til tidligere.

   

  – Inden gravsugeren brugte vi meget tid og energi på, at grave med skovl og lægtehammer, hvilket er meget hårdt for ryggen. Huller, der tidligere tog to dage at grave, tager kun en halv dag med gravesugeren. Det sparer os for mange mandetimer og effektiviserer vores arbejde, og jeg er overbevist om, at det betaler sig rent økonomisk. Opgaverne bliver løst hurtigere, og vi kan samtidig lave noget andet mens maskinen arbejder, fortæller Mathias Jørgensen, sjakbajs ved Frederiksberg Forsyning.

  Anbefalede artikler