<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Ny Iveco Daily MY19 med masser af udstyr og bedre brændstof- og vedligeholdelsesøkonomi
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/640x426/9a85859384124f54c787056fb3a491aacf8fcd7f/article/1568116707-fj38y5r5.jpg

Ny Iveco Daily MY19 med masser af udstyr og bedre brændstof- og vedligeholdelsesøkonomi

  • 2019-09-10
    • Tekst af Frank Ulstrup

Iveco Daily MY19 tilbyder masser af nye features samt bedre brændstof- og vedligeholdelsesøkonomi.

Iveco Danmark præsenterede 4. – 5. september sin nye varebil IVECO Daily med modelbetegnelsen MY19 ved et pressearrangement i Helsingør.

 

Der er som altid med den italienske varebil tale om et baghjulstrukket køretøj, der i modsætning til mange andre varebiler er opbygget på chassisramme. Men der hører mange af lighederne med tidligere Daily-modeller også op.

 

Produktchef for Iveco varebiler, Martin Straarup, peger på de mange nye elektroniske systemer, som varevognen kan udstyres med som et afgørende skridt.

 

Det drejer sig f.eks. om telematic boksen, der tillader, at bilens elektriske systemer overvåges fra centralt hold i Torino. Dermed er det muligt at udføre bl.a. diagnose og softwareopdateringer trådløst og uden at skulle på værksted.

 

- Derud over handler de nye systemer om bl.a. fartpilot, kø assistent og aktiv vejbanestyring, der selv drejer bilen ind i rette vognbane, hvis den er på afveje. Endelig kan MY19 udstyres med LED-lys og en avanceret dæktryksovervågning som også gælder for tvillingehjul. Det sidste er vi faktisk de eneste, der tilbyder, siger han.

 

Fartpiloten i form af Ivecos Adaptiv Cruise Control (ACC) kan bl.a. styre acceleration og deceleration for at holde afstanden til en forankørende bil. Desuden betyder systemet, at bilen ved hjælp af en såkaldte kø-assistent, kan følge en eventuelt forankørende bil og automatisk aktivere både speeder og bremse.

 

 

 

Altid rette dæktryk

En unik feature er som sagt dæktryksovervågningen, der vel at mærke både fås til enkelt- og tvillinghjul. Systemet går under navnet TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) og rapporterer i realtid dæktrykket til føreren. Det er en stor forbedring, siger Martin Straarup:

 

- Systemet fungerer ved hjælp af en særlige sensor på hvert hjul, som overfører info om dæktrykket via et radiosignal. Dermed har føreren altid styr på dæktrykket og kan på den måde spare op til 10 % brændstof.

 

Generelt mindre brændstofforbrug

Men der er også andre årsager til, at Iveco Daily har en op til 10 % bedre brændstoføkonomi end tidligere modeller.

 

Martin Straarup nævner som eksempel elektronisk turbolader og en ny generatortype, der kun forbruger energi, når det er nødvendigt.

 

- Dertil kommer, at vi har gjort start-stop-systemet til standard på 2,3 motoren og har introduceret elektrisk servostyring. Det sidste betyder bl.a. at der ikke er nogen snurrende servopumpe, som konstant kræver energi, siger han og tilføjer, at alle motorer selvfølgelig overholder Euro 6D, der er den nyeste europæiske norm indenfor immissioner og forbrug.

 

 

 

Stor alsidighed

Endelig fås den nye Iveco Daily kassevogn i en række modelvarianter fra 7 til 19,6 m3 – svarende til længder på 5 – 7,5 meter, samt chassier med akselafstande på helt op til 5.1 meter. Hvad angår motoren fås den i en 2,3 liters og en 3,0 liters model, hvoraf sidstnævnte leverer op til 210 hk.

 

I forhold til alsidigheden fremhæver Iveco et nyt optimeret forhjulsophæng. Ophænget øger det maksimalt tilladte akseltryk op til 1900 kg på 3,5 tons modellerne udstyret medQuad-Leaf-ophæng, og helt op til 2700 kg, hvis modellen er udstyret med Quad-Tor-ophæng med tvillinghjul.

 

- De mange varianter som MY19 kommer i, og de udstyrspakker, man kan vælge, er efter vores overbevisning med til at gøre Daily til den allermest alsidige bil i sin klasse, lyder det fra Martin Straarup.

Iveco internationalt

  • Iveco Danmark er en del af Iveco koncernen, der er til stede i 190 lande og beskæftiger 27.000 personer.
  • Virksomheden udvikler, producerer/servicerer og markedsfører erhvervsbiler, busser og specialkøretøjer til hæren, civilforsvaret og til særlige anvendelser som f.eks. brandslukning.