<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_3517
Annonce

det støver på grusvejen

Naturens egen støvbinder fra Dustex

 • Anlæg
 • Veje og Infrastruktur
 • Femern
 • 2021-03-11
 • | Af Malene K. Holm

  Det norske støvbindermiddel Dustex produceres er en klog og miljørigtig løsning, da produktet består af Lignin, som udvindes fra grantræer, som er bindemidlet i grantræer. Da Dustex er miljøneutral, betyder det, at der ingen korrektionsskader er på maskineri og materialer.

  De fleste af os kender til det, at det støver på grusvejen; på vej til møde, på en byggeplads eller når der skal hentes maskiner på en plads. Til tider skader støvet også det dyre materiel. Følelsen af at gå eller køre i en støvsky er ikke rar, og derfor løfter vi undskyldende hånden til de mennesker, som vi udsætter for det; fordi, hvad kan vi ellers gøre?

   

  Entreprenør Flemming Søndergaard satte sig for, tilbage i 2008, at finde et støvbindingsmiddel der kunne afhjælpe problemet, men han ville ikke godtage de traditionelle produkter. Kravet var for ham, at det skulle være naturligt, miljørigtigt og effektivt, og samtidig måtte det ikke være skadeligt for hverken mennesker, dyr eller vand – og skulle samtidig være biologisk nedbrydeligt.

   

  Løsningen kom fra det norske støvbindermiddel Dustex (lignin), som produceres i Sarpsborg af Borregaard. Årsagen til at Dustex er en klog og miljørigtig løsning, skal findes i det, som produktet består af; nemlig Lignin. Nordmændene udvinder Lignin fra grantræer, som er bindemidlet i grantræer. Da Dustex er miljøneutral, betyder det, at der ingen korrektionsskader er på maskineri og materialer.

   

  - Ved brug af Dustex har tilfredsheden været stor blandt vores kunder, entreprenører, pladsfolk, ingeniør m.m. Det kan vi se ved, at når først de har prøvet Dustex, ja så kommer de altid igen, fortæller Entreprenør Flemming Søndergaard, som i dag er eneimportør af Dustex til det danske marked.

   

  IMG_5746
  IMG_5748
   
   

   

  Ud over at Dustex er godt for miljøet, ser vi også forbedring i byggepladsernes arbejdsmiljø. I takt med at virksomhederne er blevet mere miljøbevidste, er der også kommet et større fokus på arbejdsklima. Dæmpning af støv på byggepladser er med til at forebygge både dårligt helbred og –arbejdsmiljø.

   

  - Jeg kan kun sige, at hvis du sidder derude og kan nikke genkendende til problematikken; så skal du hive fat i mig, så vi sammen kan finde en løsning, afslutter Flemming Søndergaard.

   

  - Ved brug af Dustex sparer du tid – sparer du penge – og passer på miljøet.

  Fakta

  Dustex kan anvendes til at dybde stabilisere kørevej og pladser. Den første patentering af brug af lignin til vejforstærkning går helt tilbage til 1912 i USA. Dustex har været anvendt i Norge i mere end 70 år. Og mere end 10 år i Danmark Ved at erstatte salt med Dustex i forbindelse med støvbinding, kan CO2-udslippet reduceres mere end 70 %.

   

  Ved at erstatte cement eller bitumen med Dustex i forbindelse med dybdestabilisering af veje, kan CO2-udslippet reduceres med mere end 80 %. For hvert 1 kilo produceret Dustex bliver 1.467 kilo CO2 bundet og fjernet fra atmosfæren. Dustex kan hjælpe bygge- og transportsektoren med at nå de store CO2-reduktionsmål.

  Anbefalede artikler