<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Mangor & Nagel Arkitekter skal realisere sidste del af Postbyen
Mangor & Nagel Arkitekter skal realisere sidste del af Postbyen

Mangor & Nagel Arkitekter skal realisere sidste del af Postbyen

BYGGERIETS UDVIKLING ANLÆG Virksomhedsnyt

Det blev Mangor & Nagel Arkitekter, der skal færdigudvikle den nye københavnske bydel på DSBs tidligere grund på Carsten Niebuhrs Gade 1. Med arkitektvirksomhedens fokus på en imødekommende arkitektur og stor erfaring indenfor det private og almene boligsegment har man vundet udbuddet om at udvikle sidste etape af Postbyen.

 

Efter en veloverstået udbudsproces med Danica Ejendomme og DSB Ejendomsudvikling som fælles bygherre er sidste etape af Postbyen nu for alvor skudt i gang.

 

0. Her skal der på projektets sydlige område primært opføres boliger til en bred målgruppe med stor hensyntagen til både den sociale og klimamæssige bæredygtighed.

 

- Vi er meget glade for at skulle samarbejde med rådgiverteamet Mangor & Nagel og MOE - et kompetent team, der igennem de seneste år har været med til at udvikle mange spændende boligprojekter i København. Vi er overbeviste om, at vi i fællesskab kan udvikle den sidste del af Postbyen, så den kommer til passe ind i helheden og fuldende denne nye spændende, bæredygtige bydel i København, fortæller Lars Blegvad Danielsen, Projektansvarlig, Danica Ejendomme

 

En velbalanceret og indbydende bydel

Projektet, der kommer til at afslutte udviklingen af hele Postbyen, får en meget synlig og markant rolle i det københavnske bybillede. Både for Danica Ejendomme og DSB Ejendomsudvikling er det derfor essentielt, at der her skabes et område, der kan bidrage til en balanceret bydel. Hvor der i udviklingen af Postbyen hidtil har været et stort fokus på virksomheder, hoteller og handelsliv, bliver bydelen nu tilført flere boliger og rekreative områder med plads til alle.

 

I den forbindelse skal et sammenhængende udeareal og den bedst mulige udnyttelse af bygningsmassens kantzone sikre, at en ’byens etage’ bliver et gennemgående element for hele projektet, der også har til formål at forbinde Postbyen til sine omgivelser.

 

- Postbyen har en særlig beliggenhed med en helt unik udsigt mod vest over DSB’s banegrav. I samspil med ’byens etage’ og et åbent bylandskab vil udsynet til den togdrift, der er af stor betydning for bydelens identitet, binde området sammen og gøre den tidligere industrigrund til et spændende og indbydende sted at bo, arbejde og opholde sig i, fortæller Bente Andersen, adm. direktør hos Mangor & Nagel.

 

Stærke kort på hånden

Mangor & Nagels stærke referenceprojekter inden for både byudvikling, boligbyggeri og landskab har medvirket til, at deres hold med MOE og Exigo som underrådgivere vandt udbuddet om at udvikle og realisere det ambitiøse projekt. Mangor & Nagel har i de senere år haft en fremtrædende rolle med flere prisbelønnede byggerier både i og uden for København.

 

Udover at skabe attraktive boliger for både studerende, familier, singler og seniorer, lægges der hos Mangor & Nagel Arkitekter mange kræfter i at udfordre den måde både boliger og hele boligområder sædvanligvis tænkes på.

 

Læs også: Danica Ejendomme og Aarsleff: Store ambitioner på en af hovedstadens mest komplekse byggepladser

 

- De mange forskellige former for bæredygtighed, der er en integreret del af visionerne for Postbyen, kan smukt forenes, hvis man tør tænke sammensætningen af boligformer, og måden vi indretter os på, anderledes, forklarer kreativ chef og partner hos Mangor & Nagel, Claus Smed Søndergård, og uddyber:

 

- Et større fokus på fællesarealer og for eksempel bofællesskaber på tværs af alder samt private og almene boliger i samme bebyggelse er oplagte muligheder at have for øje, hvis man vil skabe en mangfoldig og social bæredygtig bydel.


 

FAKTA

Projekt: Postbyen, Matrikel 1690, Carsten Niebuhrs Gade 10, København
Segment: Byplan / almene- og private boliger / erhverv / landskab
Type: Nybyggeri
Areal: 25.000 kvm (+3.500 kvm kælderareal)
År: 2024-2027 (forventet)
Bygherre: Danica Ejendomme & DSB Ejendomsudvikling
Totalrådgiver: Mangor & Nagel A/S
Arkitekt: Mangor & Nagel A/S
Landskabsarkitekt: Mangor & Nagel A/S
Underrådgivere: MOE (ingeniør-og bæredygtighedsrådgiver), Exigo

 

Om Danica Ejendomme
Danica ejendomme er en fuldt integreret del af Danica Pension, som investerer i fast ejendom for at sikre pensionskundernes opsparing et godt og sikkert afkast. Det arbejde, der udføres, og de ejendomme, der medvirkes til at opføre eller renovere, lever op til aktuelle krav til ejendommes indretning, arkitektur og miljømæssige forhold.


Danicas ejendomsportefølje er en af Danmarks største. Porteføljen fordeler sig med ca. 35% erhverv 23% butikscentre, 23% boliger and 19% nye byggeprojekter.

 

Om DSB Ejendomsudvikling
DSB har en af Danmarks mest varierede ejendomsporteføljer. Vores formål er at sikre, at vores ejendomme og stationer fremstår rene, vedligeholdt og velfungerende, samt at vores unikke portefølje forvaltes og udvikles økonomisk ansvarligt med respekt for kundernes, virksomhedens og jernbanens behov igennem en kommerciel strategi inden for udlejning, salg og projektudvikling af ejendomme, der ikke længere skal bruges i togforretningen. Læs mere på www.dsbejendomme.dk

 

Om Mangor & Nagel Arkitekter
Mangor & Nagel Arkitekter er en prisbelønnet dansk tegnestue grundlagt i 1948, der med base i København, Frederikssund og Roskilde beskæftiger mere end 100 medarbejdere og yder rådgivning inden for koncept- og idéudvikling, design, projektering og byggeledelse. Virksomheden beskæftiger sig i stigende grad med udvikling af nye byer og bydele, og har det seneste år bl.a. vundet spændende byudviklingsprojekter i Slagelse, Frederiksbro (Hillerød), Køge Kyst og i Bergen, Norge.

 

Med en helhedsorienteret tilgang og stærke fagfællesskaber arbejder Mangor & Nagel Arkitekter for at skabe de bedste rammer for det daglige liv - både inden for nybyggeri, renovering, transformation og landskab. Dette har de seneste år resulteret i flere præmieringer. Bl.a. vandt Amaryllis Hus på Grønttorvet i Valby i 2019 både Københavns Kommunes Publikumspris samt fagjuryens pris for smuk arkitektur. I 2015 blev højhusbyggeriet Byggeblomsten på Islands Brygge ligeledes belønnet med Københavns Kommunes Bygningspræmiering.

 

Om MOE
MOE Rådgivende Ingeniører er en af landets stærkeste rådgivere indenfor ingeniørrådgivning, bæredygtighed og DGNB. MOE arbejder pt. sammen med Mangor & Nagel Arkitekter om udviklingen af en 30.000 m² bæredygtig bydel i Køge Kyst.

 

Om Exigo
Exigo er specialiseret i at hjælpe arkitekter, bygherrer og entreprenører med projekt- og risikostyring i komplicerede byggeprojekter. De er førende specialister i integrering af 3D-modellering og projektstyring samt IKT-ledelse på et særdeles højt niveau. Mangor & Nagel og Exigo arbejder pt. sammen om et større transformationsprojekt på DTU i Lyngby, hvor de afprøver en 7D-model, hvor også bæredygtighed indgår.

Anbefalede artikler