<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

IAC Acoustics bygger 286 meter radarusynlig Blast Wall til CPH Airport

 • MATERIALER og LØSNINGER
 • Sikring og Adgangskontrol
 • 2021-03-08


   Den første af sin slags i Danmark, designet i radar-usynlig glasfiber.

  Som en del af CPH Airports opførsel af Finger E, fase 2, har IAC Acoustics håndteret design, projektledelse og installation af en 286 meter lang Blast Wall  i radar-usynlig glasfiber.

   

  Siden 1925 har CPH Airport skabt rejsemuligheder, forretning og oplevelser for millioner af mennesker. Det er den største internationale lufthavn, der betjener København, Sjælland og en stor del af det sydlige Sverige, og den største lufthavn i de nordiske lande med tæt på 30,3 millioner passagerer om året (2019).

   

  I december 2016 præsenterede CPH Airport et ambitiøst projekt om at udvide lufthavnen for at imødekomme fremtiden. Formålet var blandt andet at være en af de mest effektive, serviceorienterede og bæredygtige lufthavne i verden. Som en del af dette projekt vil opførelsen af den nye Finger E rumme 10 gates til store fly og 20 gates til mindre fly på europæiske ruter. Den første fase af Finger E stod klar i 2019 og tilføjede hermed 22.000 m2 til lufthavnen med 7 gates og 800 siddepladser. Den anden fase er igangsat og forventes klar i slut 2020.

   

   

   

  Blast Wall i radar-usynlig glasfiber

  Som en del af fase 2 fik IAC Acoustics til opgave at håndtere design, projektledelse og installation af en 286 meter lang Blast Wall. Den radar-usynlige Jet Blast Deflector er konstrueret til at modstå jet blast med høje temperaturer og beskytter både bygninger, navigationsudstyr, køretøjstrafik og personale i lufthavnen.

   

  Sikkerhed for fly og lufthavnspersonale

  Den nye Blast Wall er den første af sin slags i Danmark, unikt designet i radar-usynlig glasfiber. Den gennemsigtige glasfiber gør det muligt for fly og lufthavnspersonale at navigere i forhold til hinanden i det travle lufthavnsområde, hvilket giver sikkerhed såvel som en effektiv arbejdsgang.

   

  IAC Acoustics udviklede en skræddersyet løsning ud fra sit sortiment af Jet blast deflectors. I forhold til traditionelle metal Blast Walls giver det endelige design med glasfiber mange vigtige fordele, som gjorde det muligt at indfri CPH Airports kriterier, herunder:

   

  - Usynlig for radar, uden magnetiske og konduktive egenskaber.

   

  - Høj korrosions bestandighed, biologisk næsten unedbrydelig og resistent for det nordiske klima- meget lang levetid og ganske lidt vedligehold.

   

  - Materialerne kan genanvendes ved bortskaffelse.

  Anbefalede artikler