<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Europas bedste maskinfører er fra Danmark

 • Byggepladsen
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • 2019-10-25
 • | Af Mikkel Weber Sandahl

  Volvos kundecenter i Eskilstuna, Sweden konkurrerede 27 maskinførere fra 13 lande inden for forskellige discipliner på tid, som kræver stor præcision. Og da konkurrencen sluttede, kunne Bendt Risom, der ejer Vildbjerg Minimaskiner & Anlægsfirma, træde op øverst på skamlen.

  Operators Club Final 2019 blev vundet af danske Bendt Risom foran østrigske Johannes Unger og  Othmar Pletzer fra Ascendum Baumaschinen i Østrig. De forskellige discipliner, som skulle udføres på tid blev udført på den rammestyrede dumper A45G fra Volvo, Volvo L70H Læssemaskine, a Volvo EW220E Gravemaskine på hjul og endelig en Volvo EC160E Gravemaskine på larvefødder.

   

   

  25-årige Bendt Risom fra Vildbjerg Minimaskiner & Anlægsfirma har brugt tusindvis af timer i førerhuset på at træne, og det betyder, at han i dag kan kalde sig europamester i kunsten i at betjene en gravko.

   

  - Det er skønt at få noget omtale for det. Det forandrer ikke noget for os i det daglige på vores opgaver, men det er da rart med den anerkendelse, fortæller Bendt Risom, som altid har haft fokus på maskinførerkonkurrencer. Han vandt den første regionskonkurrence som 17-årig, men blev senere diskvalificeret, fordi han var for ung.

   

  For at være med fremme i feltet til den type konkurrencer er det vigtigt at være helt opdateret på det nyeste udstyr, og Bendt tager med sin far Martin Risom til rigtig mange nationale og internationale maskinmesser for at se det nyeste udstyr.


  Om konkurrencen

  Operators Club er stiftet i 1998 af Volvo Construction Equipment, og foreningen og er åbent for maskinførere fra Europa, Afrika og Mellemøsten. Målet er at fejre de maskinførere, som kan noget ekstra og dele viden om brugen af entreprenørmaskiner. Der bliver afholdt lokale konkurrencer og aktiviteter, hvor man har mulighed for at prøve og teste de nyeste maskiner fra Volvo. Operators Club har i dag over 27.000 medlemmer i 19 forskellige lande, og antallet stiger støt.

  Anbefalede artikler