Er det tid til nyt tag? Sådan vælger du det rigtige undertag
Røde tegl, glaserede sten, sort skifer, tagpap, beton eller noget sjette eller syvende. Det er vidt forskellige syn, du bliver mødt af, når du går ned af villavejen og lader blikket vandre mod toppen af husene.
Selvom den synlige del af taget naturligvis har stor betydning, er valget af undertag mindst lige så vigtigt. Det kan nemlig have afgørende betydning for, om du får problemer med fugt, fygesne og vand på loftet, når himlen åbner sine sluser eller frosten tager fat.
Så hvordan sørger du for at vælge det rigtige undertag? Det giver vi dig et par gode tips til her.
Hvad er diffusionsåbne undertag?
Det danske vejr er et hyppigt samtaleemne over ligusterhækken. Med de store mængder regn, som sendes ned over hus og hjem hvert år, er det vigtigt at vælge det helt rigtige undertag. Det
diffusionsåbne undertag tager højde for de belastninger, som vejret konstant udsætter taget for.
Kender du fordelene ved denne type undertag?
Diffusionsåbne undertag lader vanddamp passere, så den ikke ophober sig i tagkonstruktionen. I stedet sendes fugten ud af boligen, så du kan bo varmt, tørt og tæt.
Den store forskel på fast undertag og tagdug
Det er ikke uden betydning, hvilket undertag du vælger at lægge under tagbeklædningen. Din tagkonstruktion har nemlig afgørende betydning for, hvilken type undertag du kan lægge under tagstenene.
Kan du kende forskel på fast undertag og tagdug? Det faste undertag lægges med plader eller brædder, og det er oftere tungere end tagdugen. Derfor koster denne løsning også mere.
Tagdugen derimod er let at lægge, og det er et billigt alternativ til et dyrt undertag.
Hvorfor skal jeg vælge et undertag?
Det er vigtigt, at taget er tæt, så du ikke vågner om natten, når regnen pisker mod toppen af huset, for at lytte efter dryppende dråber.
Med et solidt undertag kan du være sikker på, at tagkonstruktionen bliver helt tæt, så vand, fygesne, hagl og sidevind ikke kan trænge ind i din bolig.
Grundig og god research betaler sig
Det kan godt betale sig at være grundig, når du undersøger, hvilket undertag du skal montere.
Undertaget er nemlig meget dyrt at skifte, hvis du efter monteringen oplever problemer. Netop derfor er det afgørende, at du får et undertag, som passer til dit hus.
Du sparer penge ved at skifte tag og undertag på samme tid
Vidste du, at tag og undertag ældes næsten lige hurtigt?
Det er ikke noget lille indgreb at skifte taget - heller ikke på bankkontoen. Derfor kan det være en fordel for dig at skifte undertag og tag på samme tid.
De to komponenter slides, som årene går, og derfor kan du med fordel skifte dem samtidigt. Det er både en billig og bæredygtig løsning.