<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

Bæredygtige fordele ved relining og strømpeforing af faldstammer

 • MATERIALER og LØSNINGER
 • Energi og Energioptimering
 • 2019-10-10

 • Med metoder, der tilgodeser bæredygtighed og økonomi, udfører Proline renoveringer af både faldstammer og ventilationsskakte i etageejendomme

  Fra Sverige til Danmark
  Proline blev etableret i Sverige i 1995 af Sten Edström, som opdagede de mange fordele ved at anvende plastmateriale til isolering og renovering. Proline har siden da udvidet koncernen til flere Europæiske lande heriblandt Danmark i 2008. Medarbejderstaben består nu af 35 engagerede medarbejdere, der dagligt arbejder med faldstamme- og ventilationsrenovering landet over. Proline uddanner selv deres folk i virksomhedens særlige teknikker og udstyr, så kunder af virksomheden altid er garanteret, at virksomhedens ansatte alle er specialister på området.


  Bæredygtighed i højsædet

  Udskiftning af faldstammer er ofte en dyr investering og forbundet med et væld af byggeaffald. Proline har derfor udviklet en funktionel arbejdsmetode, som løser dette ved at genbruge de eksisterende materialer fra faldstammen og ventilationsskaktene for at undgå byggeaffaldet og væsentligt er det også, at vi som entreprenør sparer tid. I stedet for at udskifte faldstammerne i en bygning fokuserer Proline således på at renovere de nuværende rørinstallationer i etageejendommene, som ofte er skjulte inde bag vægge, gulve og loft i lejlighederne.

   

  Denne metode kalder de relining og betyder, at man støber nye rør af polyesterplastic inde i de allerede eksisterende rør, og på den måde gør disse robuste på ny. Reelt set kunne man efter relining fjerne de gamle støbejernsrør, da de nye rør er selvbærende og har den nødvendige elasticitet til at følge bygningens bevægelser. Så snart faldstammerne er relinet, træder et af vores strømpehold til, for at skyde en strømpeforing i gulvafløbet fra badeværelsets håndvask og videre ud til faldstammen.

   

   

  Strømpeforing af faldstammen og grenrørene er også en ydelse de udfører, hvis man foretrækker en strømpeforing frem for relining. Slutproduktet er relativ ens om man vælger en strømpeforing eller relining, men arbejdsprocessen og økonomien er en anden med strømpeforingen, som tager længere tid og giver flere beboergener ved renovering af køkken- og toiletfaldstammerne. Dette skyldes hærdetid på strømpen efterfulgt af indskæringer på strømpen fra samtlige afløb der går på, som herefter enten skal strømpes eller relines fra tilslutning i køkkenet/bad til den lodrette faldstamme.

   

  Proline anbefaler derfor oftest en relining af køkken- og toiletfaldstammer og strømpeforing af vandlåsene på badeværelser og regnvandsstammerne, hvor strømpeteknikken gør renoveringen meget effektiv og kommer til sin ret. De renoverede rør har efter relining- og strømpeforingsmetoden en fornyet levetid på minimum 50 år, hvilket gør metoden yderst bæredygtig.

   

  Minimering af beboergener
  Når Proline igangsætter arbejdet med faldstammer og afløb i en etageejendom, planlægger de altid hvordan de kan arbejde effektivt og hurtigt i forhold til beboergenerne. Proline-temaet der udfører reliningen af faldstammer og grenrør til køkken og toilet, færdiggøres som regel mellem 2-4 lejligheder pr. dag, og afslutter altid forløbet, så beboerne i ejendommene kan anvende deres afløb fra kl. 18. igen samme dag. Arbejdsområderne afdækkes med filtmåtter i lejligheden, så beboerne ikke oplever noget svineri i forbindelse med installationen, og vi stiler efter at det ikke er til at se vi har arbejdet i lejligheden.

   

  Renovering af ventilationsskakte
  Det er ikke blot faldstammer, som Proline kan være behjælpelig med at renovere. Proline renoverer også defekte og dårlige ventilationskanaler og –skakte, hvor beboer i ejendomme f.eks. oplever lugtgener og lignende.  Også her er teknikken at forbedre allerede eksisterende materialer på en hurtig og effektiv måde, der tilgodeser beboergener og miljøet. Afhængig af ventilationsskaktens tilstand, kan skakten enten relines med vores brandhæmmende reliningsprodukt, alternativet er at vi skyder en brandhæmmende strømpeforing fra tag eller loft.
  Anbefalede artikler