<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Avancerede arbejdsplatforme er kommet for at blive
Avancerede arbejdsplatforme er kommet for at blive

Avancerede arbejdsplatforme er kommet for at blive

BYGGEPLADSEN Byggepladsservice og Udlejning

Med en fordobling i antallet over de seneste ti år, har byggebranchen for alvor taget arbejdsplatformen til sig. Og intet tyder på at udviklingen stopper her, lyder det fra udlejeren Platform A/S.

Ulrik Westh, der er projektleder i udlejningsvirksomheden Platform A/S, tør godt garantere, at arbejdsplatformen er kommet for at blive. Faktisk er markedet og efterspørgslen på de fikse anordninger i galoperende vækst.

- Jeg vil tro, at der i Danmark i øjeblikket findes mellem 600 og 700 arbejdsplatforme, hvilket er en fordobling i forhold til for ti år siden, siger han og nævner, at de første platforme kom til Danmark i midten af 90’erne.


En forsigtig start

Dengang var det op ad bakke at få firmaerne med på vognen:

- Jeg er nok ikke den første, der påpeger, at der er en vis træghed i byggeriet, når det kommer til at afprøve nye ting. Man er lidt konservativ, og springer ikke ud i noget nyt uden at have en rigtig god grund, siger han og fortæller, at man af samme grund var nødt til at tilbyde virksomhederne at afprøve en platform helt uforpligtende.

Brød de sig ikke om oplevelsen, kostede det ikke noget, og Platform A/S hentede så udstyret igen. Men sådan gik det sjældent:

- Når de først havde prøvet det, blev de ved med at komme tilbage. Faktisk er det i dag svært at pege på et større byggeri i f.eks. hovedstadsområdet, hvor arbejdsplatforme ikke har været anvendt. Dermed er de på det nærmeste blevet en fast del af byggeprocessen, lyder det.Bidrager til produktudvikling

Af de 350 platforme, som Ulrik Westh og hans kolleger råder over, er knap en tredjedel designet til tungt murerarbejde og dermed nybyg. Resten udlejes til renoveringsarbejde med videre. Fælles for platformene er, at de bliver større og større, og udstyres med flere og flere features.

 

Det sidste har Platform A/S en stor del af æren for. For som storkunde hos finske Scanclimber, der producerer platformene, bidrager Platform A/S massivt til produktudviklingen.

- Vi oplever jo meget direkte de behov, som kunderne har, siger Ulrik Westh og fortæller, at man netop har medvirket i udviklingen af en såkaldt extention bridge, der gør det muligt at arbejde sikkert mellem platformens mast og selve husfacaden. På samme måde havde Platform A/S også en finger med i spillet, da det blev muligt at montere totaloverdækninger i forbindelse med brug af arbejdsplatforme.

- Det er et samarbejde, som vi er utroligt glade for, og som betyder, at vi kan tilbyde vores kunder præcist det, de har behov for, siger Ulrik Westh og nævner, at historien om arbejdsplatformene faktisk også er en historie om skandinavisk innovationskraft. For i modsætning til så meget andet, har platformene deres udspring i Norden:

- De bruges efterhånden verden over, men det er helt klart os i Skandinavien, der har været frontløber, lyder det.

Supplerer hinanden

På den baggrund, er Ulrik Westh heller ikke i tvivl om, at udviklingen mere flere og mere avancerede platforme vil fortsætte de næste mange år. Men helt afløse de traditionelle stilladser kommer de ikke til – og det skal de heller ikke:

- Hvor arbejdsplatformen tilbyder en lettere arbejdsgang og meget mindre slid på f.eks. ryg og knæ, har stilladset sine egne fordele. Det kræver f.eks. ikke ret meget plads, og fungerer fint med ujævne facader. Dermed supplerer de to løsninger hinanden rigtig godt, og det vil de formentlig blive ved med i lang tid frem.

 

 

Anbefalede artikler