<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
ba-dansk-anlægsteknik
Annonce

Våd jord kan genbruges efter kalkstabilisering hos Dansk Anlægsteknik

 • Byggepladsen
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • Kraner, lifte og arbejdsplatforme
 • 2024-03-21
 • Spar op til 70 % på anlægsbudgettet, samtidig med at miljøet bliver skånet. Med Dansk Anlægstekniks mobile jordstabiliseringsanlæg bliver overskudsjord ændret til indbygningsjord, der kan bruges på stedet i anlægsprojektet.

  dansk-anlaegsteknik-nyhed-50-786

  Kalkstabilisering er behandling af lerjord med brændt kalk. Ved at tilsætte typisk en til tre procent brændt kalk i lerjorden, bliver lerjordens struktur ændret fra at være en våd lerjord til et produkt, der ligner sand og grus.

  Det er, hvad Dansk Anlægsteknik ApS’ mobile kalkstabiliseringsanlæg leverer, når overskudsjord, der er uegnet som indbygningsjord, har været en tur gennem maskineriet.

   

  Jord med høj styrke

  Efter behandlingen er overskudsjorden indbygningsklar, og den kalkstabiliserede ler har en høj styrke, der vil stige med årene. Dermed kan jord- og vejbygninger, pladser og lignende blive anlagt med kalkstabiliseret ler i stedet for sand og grus.

  Det giver også en økonomisk besparelse at bruge jorden på stedet ved at stabilisere den.

  Dermed kan man undgå at køre lerjorden væk og skulle hente en masse grus, ler og sand ind i stedet for. Med andre ord sparer man to transporter af store materialemængder ved at tilsætte brændt kalk.

  Jordens bæreevne kan efterfølgende dokumenteres ved faldlodsmålinger eller pladebelastningsforsøg.

  Der, hvor Dansk Anlægstekniks patentanmeldte, eldrevne og mobile anlæg kommer ind i billedet vil typisk være på et jorddepot i forbindelse med anlægs- og kloakprojekter. Det er her, hvor overskudsjorden bliver kørt ud, og hvor blandeanlægget håndterer lerjorden ved at tilsætte den brændt kalk, med den indbygningsegnede lerjord som det endelige resultat.

   

  Et interessant udviklingsområde

  - Samarbejdet er supergodt, fortæller Finn Andersen. Han er salgsdirektør hos Faxe Kalk A/S, som er et datterselskab til Lhoist i Danmark og leverer kalkprodukter til det nordiske marked.

  - Det er et rigtigt interessant udviklingsområde, Dansk Anlægsteknik har fat i her med mobile blandeanlæg. Det ser vi et stort potentiale i, og derfor er vi glade for samarbejdet, siger han.

   

  CO2-dokumentation af materialer

  Foruden det mobile blandeanlæg og behandlingen af jord med brændt kalk kan Dansk Anlægsteknik også levere en CO2-dokumentation af de materialer, anlægget behandler.

  - Kunden modtager et dokument, som angiver varens mængde af CO2 per tons. Det giver mulighed for at gå videre til en offentlig bygherre eller lignende med en vare, hvor man kan dokumentere, at det er så og så meget CO2, der er blevet brugt, fortæller direktør for Dansk Anlægsteknik, Carsten Johansen.

  - Vi laver det hele. Kunden skal i grove træk bare anvise, hvad det er for en jordstak, og så sørger vi for alt andet, slutter direktør Carsten Johansen.

  Se mere om jordstabiliseringsanlægget i Dansk Anlægstekniks lille tegnefilm:  Kontakt Dansk Anlægsteknik for at høre mere

   

  Anbefalede artikler