<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Typehusfirma vil stress til livs med bæredygtige, sunde huse
annonce
Annonce

Typehusfirma vil stress til livs med bæredygtige, sunde huse

 

Kan man bygge sig til mindre stress? Det mener man i typehusfirmaet TræVærk sagtens, at man kan. De bygger sunde lavenergiboliger til familier med bæredygtige byggematerialer, som sikrer et lille CO2-aftryk, et godt indeklima og en god privatøkonomi.

 

120 kvm bæredygtig lavenergibolig til 1 mio. kr. Det er løsningen på to af de helt store udfordringer, vi moderne mennesker står over for i dag: Det ene er en alt for presset hverdag, hvor mange bukker under med stress, det andet er de massive klimaudfordringer, hvor byggeriet er en af de største syndere.

 

-Det handler om om at vælge en bolig, som ikke kræver realkreditlån på mange millioner kroner. Og så handler det om vores pligt til at bygge lækre nye huse, som er bæredygtige, sunde at bo i og som holder i mange år, fordi vi har valgt de rigtige, naturlige materialer fra starten. Sådan lyder det fra Dennis Nielsen, når han beskriver filosofien bag sit firma TræVærk.

 

Med kun et år på bagen oplever TræVærk allerede overvældende interesse fra især børnefamilier, som med de billige boliger finder et svar på hverdagens udfordringer med at få det hele til at hænge sammen.

 

Læs også interview med formand i PEFC Danmark Niels Peter Dalsgaard Jensen: Staten efterspørger bæredygtige byggematerialer

 

Bæredygtighed kræver materialeforståelse

TræVærk er drevet af stærke holdninger til klima og miljø.  Ambitionen er at bygge CO2-neutrale træhuse med bæredygtige byggematerialer, der skaber sunde, åndbare, holdbare boliger. Lige nu opfører TræVærk for eksempel et af sine populære typehuse på Hjarnø, og det bliver født med fermacell fibergips-vægge.

 

Udover at skabe meget effektive byggeprocesser, fordi materialet er nemt at arbejde med og kun kræver et enkelt lag, så har fermacell en vanvittig brudstyrke og batter virkelig i klimaregnskabet, fordi det blot består af vand, gips og genbrugspapir, forklarer Dennis Nielsen:

 

- En mursten er otte gange tykkere end en fermacell-plade, og en mursten er en langt større klimasynder, når man tænker på, hvordan den bliver fremstillet. Derfor har det stor betydning for den samlede mængde byggematerialer og klimaregnskabet, når vi bruger et bæredygtigt byggemateriale som fermacell, siger han og illustrerer det med, at der kun er gået fire tons fermacell til huset på Hjarnø, hvilket til sammenligning ville have krævet op mod 40 ton mursten.

 

Miljøvenlig fibergips på Building Green

Når Building Green løber af stablen i Forum den 31. oktober og 1. november, sætter fermacell netop fokus på bæredygtige byggematerialer og miljøvenlig fibergips. fermacell udstiller på stand 63 og her kan man høre mere om, hvordan det som byggemateriale er et solidt, brudsikkert og miljøvenligt materiale at bygge med.

 

Udover fibergips-vægge, opføres TræVærks huse i træ, hvilket er en langt bedre løsning rent klimamæssigt end beton og mursten. Træ er det mest bæredygtige materiale, man kan bygge med og det holder i mange år, hvis man ellers behandler det rigtigt:

 

- Træ er et organisk materiale, det skal kunne ånde. Derfor skal man undgå dampspærrer, imprægnering og plastikmaling og den slags. I vores huse beskytter vi træet med ekstra store udhæng som naturlig og konstruktiv træbeskyttelse - lidt ligesom princippet i en paddehat, slutter Dennis Nielsen.