<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

Tonsvis af stærke argumenter for skræddersyede løsninger

  • 2021-10-18
    • Tekst af Martin Rønberg

Fra bådehavne til forbrændingsanlæg har SKS Kraner været aktive i Grønland de sidste mange år. Den sjællandske virksomhed leverer skræddersyede industrikraner og teknisk service med fokus på at sikre maksimal performance inden for de fysiske rammer, der er hos kunderne.

Uanset om opgaven lyder på løft af 20 kg eller 100 tons, kan SKS Kraner, der har til huse i Viby Sjælland, levere en skræddersyet kranløsning, der følges op af teknisk service fra uddannede specialister. Firmaet blev i 2004 købt af Eno Hausner, der som adm. direktør også står for den daglige ledelse af de i alt 15 ansatte, og han fortæller:

- Vi er kendt for at være en håndværksmæssigt dygtig virksomhed, der går op i vores løsninger og leverancer med liv og sjæl. Vores stab omfatter både smede, elektrikere, maskinarbejdere, teknikere, ingeniører og mekanikere. Ud over de specifikke fagtekniske kompetencer lægger jeg stor vægt på, at alle bliver holdt opdaterede omkring hele den lovmæssige dimension med krav og viden om kraner og løfteforhold. Dette sker blandt andet ved, at alle medarbejdere certificeres hvert tredje år,understreger han.


SKS_5735
IMG_2276
 
 

Stor erfaring med løsninger til barske forhold

SKS Kraner har blandt andet leveret skræddersyede kranløsninger til bådehavne langs østkysten i Grønland samt forbrændingsanlæg i Sydgrønland. SKS Kraner leverer også til de nordlige egne i både Norge og Finland, og Eno Hausner fortæller om de særlige vilkår, det giver at skulle sikre pålideligt materiel så langt nordpå:

- Det gælder først og fremmest om at kunne levere kranerne med nogle tætheder, der gør, at vind og vejr ikke får mulighed for at påvirke mekanik og elektronik. Vi har opbygget stor erfaring og knowhow med at bygge løsninger, der egner sig særdeles godt til barske, våde og kolde udemiljøer. Det gør vi blandt andet ved hjælp af indbygget stilstandsvarme i motorer, el-skabe, manøvrehåndtag, og hvor det ellers er nødvendigt.


Fast samarbejde med førende leverandør af kranteknik

Noget af det, SKS Kraner altid skal tage højde for og dimensionere kranerne efter, er kundernes fysiske forhold. Her trækker virksomheden også på sin faste samarbejdspartner SWF, der er en af verdens førende virksomheder inden for kranteknik.

- Vi har et helt team af forskere og ingeniører i ryggen, der er med til at sikre, at vores løsninger performer optimalt og bruger de nyeste og mest opdaterede komponenter. Vores styrke er netop, at vi kan levere opbygninger, som er optimerede, både i forhold til de fysiske forhold og i forhold til de løsninger, der er på markedet. Det betyder for eksempel, at vi i dag udelukkende leverer elektriske kraner, selv om vi selvfølgelig stadig udfører service på ældre hydrauliske kraner, uddyber Eno Hausner.

- Det er blevet en rigtig flot løsning, som viser, at vi selv på begrænset plads kan levere nogle effektive, skræddersyede opbygninger. Det illustrerer fint, at vi har en god kreativ tilgang til at få det til at lykkes, understreger Eno Hausner. 

Næstved Sejlklub 240611 002
Næstved Sejlklub 240611 016
 
 

Gør det så nemt for kunderne som muligt

Ud over selve kranløsningerne yder SKS Kraner teknisk service, først og fremmest i form af de lovpligtige et-års-eftersyn af kraner. Firmaet råder her over otte varebiler, der er udstyret som selvstændige kørende værksteder med alle gængse reservedele samt specialkomponenter i varerummet.


- Hos os foregår det sådan, at vi har en medarbejder, som er ansvarlig for at tage kontakten til kunden og aftale, hvornår vi skal komme. Vi medbringer også selv de prøvebyrder, som kranerne skal belastes med i testen, så vi gør det så nemt som muligt, lyder det afslutningsvis fra Eno Hausner, der ud over posten som adm. direktør i SKS Kraner er formand for branchesammenslutningen KranBranchen under Dansk Industri.