<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
M18_FMT-502X--App_3

Test af Milwaukee M18 Fuel multiværktøj

 • Byggepladsen
 • Værktøj
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-10-07
 • | Af Alexander Tengbjerg

  ”Leverer de hurtigste snit med de laveste vibrationer”: Sådan lød det ved lanceringen af Milwaukees nye multiværktøj i M18 Fuel-serien, der er udviklet til at forbedre batterikvalitet og -levetid markant. Vi har bedt tømrermester Jan Peter Hartmann fra Smørum om en vurdering direkte fra byggepladsen.

  I marts i år lancerede Milwaukee den nyeste generation af multiværktøjer i form af Milwaukee M18 Fuel FMT, der som del af M18 Fuel-serien har fået skruet ekstra op for batterikvalitet og -levetid i forhold til tidligere modeller.


  Værktøjet blev først og fremmest lanceret med lovning på at levere ”de hurtigste snit med de laveste vibrationer”, som der stod i pressematerialet. Og det er faktisk ikke helt ved siden af, hvis man spørger tømrermester Jan Peter Hartmann, der står i spidsen for Smørum-firmaet J. P. Hartmann & Co.

  IMG_20210901_114943 Tømrermester Jan Peter Hartmann  Fremragende til blandt andet spjældopgaver

  Bygge- og Anlægsavisen bad ham i starten af september om en vurdering af multiværktøjet, og efter et par ugers daglig brug ude på byggepladsen er dommen klar:

  - Multiværktøjet er rimelig nemt at styre, det skærer præcist, og jeg synes ikke, at jeg får problemer med hvide fingre, hvilket ellers ofte sker med de her vibrerende værktøjer. Multiværktøjet er lidt stort, men ligger rimelig godt i hånden, når batteriet er sat på.

  - Det er et fremragende værktøj til blandt andet spjældopgaver, eller hvor der ikke lige er 220 V til rådighed, hvor man lige hurtigt skal kunne komme ind og rette noget, og jeg har prøvet det på både gips og træ. Og igen: Der er meget power på og rigeligt strøm på til at lave opgaverne.

  Adapter giver nyt liv til gamle klinger

  Noget af det, Jan Peter Hartmann særligt har hæftet sig ved, er, at multiværktøjet kommer med en adapter, så man også kan bruge sine klinger fra andre mærker. Dermed behøver man ikke at kassere klinger, der stadig fungerer fint.


  - Montageskruen med det store hoved, som fandtes i det gamle sæt, savner jeg dog. Og den, der findes i det gamle sæt, passer ikke til den nye maskine. Det værende sagt er det meget enkelt lige at skifte klingerne ud, og det er fedt, at tilbehøret bare kan sættes på og afmonteres uden brug af værktøj.  


  Meget pålidelig Li-ion batteriteknologi

  Multiværktøjet er som nævnt en del af M18 Fuel-serien, der nu omfatter mere end 190 el-værktøjer på samme batteriplatform. Og den ekstra batterikvalitet i serien er noget, der kan mærkes fra første dag, påpeger Jan Peter Hartmann:

  - Det er fremragende teknologi, der holder længe og er meget pålidelig, og det er vigtigt, for det giver færre ladninger.

  - Alt i alt er det et fremragende værktøj, der får plusser med thumbs up næsten hele vejen rundt fra mig, slutter han af.

  Milwaukee M18™ FUEL™ FMT:

  Batteritype: Li-ion

  Inkluderet: 2 x M18 B5 Batterier, M12-18 FC Lader, HD Box   
   − Omdr. ubelastet (omdr./min) : 10,000 - 20,000 
  Spænding (V): 18

  Svingningsvinkel venstre/højre (°): 2.1

  Vægt inkl. batteri (EPTA) (kg): 1.9 (M18 B5)

   

  Anbefalede artikler