<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af HILTI Batteri-slagnøgle SIW 6AT-A22 og AT-modul SI-AT-A22: ”Vil være mange håndværkeres yndlingsværktøj”
annonce

Test af HILTI Batteri-slagnøgle SIW 6AT-A22 og AT-modul SI-AT-A22: ”Vil være mange håndværkeres yndlingsværktøj”

 

Foråret er over os og nu er det blevet tid til anden ombæring af Bygge- & Anlægsavisens store værktøjstest, hvor vores oplagte testpanel prøver kræfter med værktøj fra nogle af markedets største producenter.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg og Mikkel Weber Sandahl

 

Den nye batterislagnøgle fra Hilti har et kompakt design og egner sig til selv de mest trange arbejdsforhold. Dens tre gear og elektronisk styrede gearkasse gør det let at skifte mellem de forskellige hastigheder og momenter, og de fire LED'er omkring borepatronen oplyser arbejdsfladen direkte.

 

AT-modulet (Adaptive Torque) gør det muligt for SIW 6AT-A22 at montere ankre hurtigere og sikrere og er det første system på markedet, der er dækket af både ETA- og ICC-ESR-godkendelser. Ved blot at scanne QR-koden på ankerkassen indstilles slagnøglen automatisk til korrekt tilspænding. Kort fortalt minimerer det risikoen for menneskelige fejl.

 

Momentmodulet og slagnøglen udgør derved et perfekt makkerpar til håndværkerens travle hverdag.

 

Læs også: Test af HILTI Batteri-kombihammer TE 60-A36: En stor hjælp til slidsomme opgaver

 

Først tager Steffen Slott Jørgensen slagnøglen i hånden, da han er den fra panelet, der har størst erfaring med Hiltis produkter:

 

- Jeg har før brugt slagnøgler fra Hilti til at skrue bolte i beton, og her har deres slagnøgler leveret helt upåklageligt. Det samme kan jeg også kun sige om den her model. Den kan jo alt det en normal bore/skruemaskine kan, den er bare dejligt let at håndtere, og så er der godt med kræfter i den. Man mærker jo næsten ikke, at den er i brug.

 

- Ja den er hidsig den her. Den ville jeg da gerne have med på arbejdet, indskyder Lasse Hald.

 

Thomas Lomberg kigger den godt i sømmene og tester den derefter af. Hans dom kommer hurtigt efter:

 

- Den er smart. Jeg er sikker på, at den her bliver mange håndværkeres yndlingsværktøj, så den skal nok blive slidt op, sådan som den vil komme på overarbejde. Her kommer det til at give mening med Hiltis servicemodel…

 

- Ja det er rart, at sker der det mindste med værktøjet, så bliver det sendt til service, og så får man et nyt i hånden med det samme. Det er guld værd i en travl hverdag, forklarer Steffen Slott Jørgensen.

 

- Den ville egne sig godt til karmskruer, hvor den virkelig ville få banket dem hurtigt ned, afslutter Peter Johnny Hansen.

 

Da tiden kommer til at se momentmodulet an, tager Steffen Slott Jørgensen igen ordet:

 

- Spørger man i enkeltmandsvirksomheden vil de nok tænke ”hvorfor skulle man dog bruge den her?”. Men på de store byggepladser, så er det her jo en fantastisk ide. Det fjerner noget pres fra håndværkerens skuldrer og hjælper alle i byggeprocessen, da alt bliver nemmere at dokumentere. Igen, så er der nok nogen, der vil stille sig på bagbenene i forhold til det her, men kan man minimere fejl, kan jeg ikke se, hvorfor man dog ikke skulle bruge sådan et AT-modul.

 

Læs også: Test af Hilti Stiksav SJT 6-A22: En længe ventet Danmarkspremiere

 

SIW 6AT-A22 kan sammen med AT-modulet hjælpe både små og større virksomheder på flere områder, dels sikrer systemet en hurtigere og effektiv ankermontage samt sikrer korrekt tilspænding, så man opnår fuld tryghed. Ydermere kan man efterfølgende dokumentere sine fastgørelser via den medfølgende software, som nemt kan generere en rapport, der kan videresendes til bygherre. Herved får man en fuldt dokumenteret fastgørelse med et godkendt anker og en dokumenteret montage, hvilket efterspørges i højere og højere grad.

 

- Jeg synes også, at det er rigtigt fint med sådan et hjælpemiddel. Jeg har da oplevet, at mine kollegaer i stressede situationer har lavet uheldige fejl, når tingene går for stærkt. Her kan sådan et modul jo minimere alvorlige fejl, og sikre at alt lettere kan dokumenteres bagefter. Jeg kan da kun se, at alle vil få noget ud af det her, afslutter Lasse Hald.

 

 

Tekniske specifikationer:

Maksimalt moment: 90 Nm (1); 135 Nm (2); 213 Nm (3)

Møtrik moment: 338 Nm

Boltspænding: 95 Nm

Fuld hamrefrekvens: 3.500 påvirkninger/minut

Antal gear: 3

A-vægtet afgivet lydtryksniveau: 94 dB (A) 2

Spænding: 22 V

 

AT-modul

Gælder pt. til montage af HST-3 ekspansionsankre op til M12 samt MQN-vingemøtrik. Modulet opdateres løbende til flere anker-typer (denne opdatering sker via USB-tilslutning til egen PC). Systemet kan også bruges til seriemontage af standard boltesamlinger.

 

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel

 

Peter Johnny Hansen er faglærer på Roskilde Tekniske Skole og er også skolens Skills- og talenttræner. Han er uddannet møbel- og bygningssnedker og har blandt arbejdet i Norge og Gaza. Hans mål er at uddanne Danmarks bedste bygningssnedkere.

 

Steffen Slott Jørgensen er i gang med at uddanne sig til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole, hvor han også er en del af Skills-holdet. Hertil er han i lære hos Hoffmann, hvor han håndterer vidt forskellige opgaver, hvilket har været med til at give ham en bred håndværksmæssig forståelse.

 

Thomas Lomberg er blikkenslager og udlært i 1994. Han laver alt inden for VVS-arbejde og er tilknyttet små og store projekter. Han er ansat i CG Enterprise, der siden 1927 har håndteret en bred vifte af opgaver i forbindelse med VVS-arbejde, hovedentrepriser såvel som tekniske storentrepriser og fagentrepriser.

 

Tobias Preilev er i lære hos Hoffmann, hvor han startede som arbejdsdreng. Han er sidenhen startet på uddannelsen som bygningssnedker, og er ved at blive kørt i position til at kunne blive en del af Roskilde Tekniske Skoles Skills-team.

 

Lasse Hald er indehaver af Jysk Skridsikring og er uddannet murer. Når ikke han tager rundt i hele landet for at skridsikre alt fra parkeringspladser til spaområder, arbejder han hos Øens Murerfirma for at holde murergerningen ved lige.

 

En stor tak til STARK på Frederiksberg for at stille deres lokaler til rådighed for Bygge- & Anlægsavisens testpanel