<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
topbilledet

Test: Varmeundertøj fik bugt med mesters rygsmerter

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2024-03-13
 • | Af Frank Ulstrup
 • T.O. Byg ApS har testet varmeundertøj fra Nordic Heat med positivt resultat: Varmezonerne holdt ikke bare tømrersvendene varme – de lindrede også mesters rygsmerter.

  THomas OrrisTømrermester Thomas Orris

  Hvor længe kan batterierne mon holde, og bliver man stiv som et bræt, når ens undertøj har indbyggede varmezoner?

  Tømrermester Thomas Orris fra T.O. Byg ApS i Odder indrømmer gerne, at han var skeptisk, da han fik overleveret varmeundertøjet fra Nordic Heat. Men da Bygge- & Anlægsavisen snakker med ham to uger senere, har piben fået en anden lyd:

  - Jeg må sige, at jeg er positivt overrasket. Batterierne holder faktisk en hel arbejdsdag, når man kører på det mellemste varmeniveau, siger han og fortsætter:

  - Og de kulfibertråde, der afgiver varmen, hæmmer dig heller ikke i dine bevægelser. Det er faktisk som at have helt almindeligt sæt skiundertøj på, lyder det.

  Både overdel og underdel forsynes af hvert sit batteri på størrelse med en lille æske tændstikker. Batterierne vejer hver især 183 g.


  Som en god gang massage

  Det varmeundertøj, som Orris og hans medarbejdere har testet, består af en overdel og en underdel med hver sin knap til regulering af temperaturen.

  I de lange underbukser er varmezonerne fordelt på lyskeområdet og ved knæene, og i overdelen på tværs af maven og i to zoner på hhv. øverste del af rygmuskulaturen og på lænden. Nordic Heat oplyser selv, at placeringen er valgt for at fremme blodcirkulationen omkring de vitale dele og for at forhindre, at knæled bliver kolde og stive.

  Og tømrermesteren kan skrive under på, at det virker:

  - Der er tre varmeindstillinger, men vi har primært brugt den mellemste, siger han og nævner, at han har været ekstra glad for varmezonerne på lænden:

  - Som tømrer er det jo typisk der, man bliver våd og kold, og det er også der, man får ondt, hvis man har taget for hårdt fat.

  Thomas Orris fortæller, at han op til testen netop havde ondt i lænden, men at smerterne forsvandt, da han fik tændt for varmen:

  - Det havde faktisk samme effekt som en god gang massage. Det fik i hvert fald smerterne til at forsvinde, så det kan det åbenbart også bruges til, smiler han.

  3
  2
  1
   
   

  Vaskes i maskinen

  Batterierne er henholdsvis placeret i overdelens lomme og ved underdelens hoftekant, hvor Thomas Orris ikke mener, de sidder i vejen.

  - Én af mine svende syntes på et tidspunkt, at det var en lidt uheldig placering, men jeg har ikke selv oplevet det. Måske er det også en vanesag, siger han og fortæller, at batterierne let kobles fra, så varmeundertøjet – eller Base Layer, som Nordic Heat kalder det – kan vaskes.

  I lighed med varmeveste, huer og handsker, som Nordic Heat også forsyner med varmezoner, skal undertøjet vaskes ved 30 grader. Og selvom batteriet godt kan ligge i lommen på en regn-gennemblødt tømrer, så skal det altså ud, når vaskemaskinen tager over.

  Men det er let klaret, siger Thomas Orris og opsummerer sin bedømmelse:

  - Jeg synes absolut, det er et brugbart produkt – og et produkt, der har gjort min indledende tvivl til skamme.

  Om Nordic Heat

  Nordic Heat er en dansk virksomhed med base i Nordsjælland. Nordic Heat® er et registreret varemærke i hele EU og i Asien.

   

  Anbefalede artikler