<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
_DSC1365

Test: Hydraulisk slagskruemaskine fra Milwaukee lever op til løfterne

 • Værktøj
 • 2022-08-31
 • Tekst af Frank Ulstrup
 • Stærk, skånsom og lydsvag: Milwaukees hydrauliske slagskruemaskine, M18 FUEL SURGE, larmer mindre og er stærkere end sammenlignelige mærker, mener tømrer Lars Schultz.

  Først kom skruemaskinen, så kom slagskruemaskinen og så kom den hydrauliske slagskruemaskine, der er mere skånsom overfor håndled og albuer.

  Og det er et eksemplar af sidstnævnte fra producenten Milwaukee Tool, som tømrer Lars Schultz har testet gennem de sidste par uger.

  Han er særdeles tilfreds med det, han har oplevet med M18 FUEL SURGE:

  - Slagnøgler larmer generelt ret meget, men den her er absolut den mest lydsvage, jeg har arbejdet med til dato, siger han og indrømmer at det faktisk var lidt af en overraskelse, at der trods den beskedne støj var masser af power til rådighed:

  - Man har nok lidt tilbøjelighed til at tro, at det der larmer meget, også er det, der er mest kraft i. Men sådan er det ikke her. Man har virkelig formået at få rigtig mange kræfter pakket ind i et meget lydsvagt design, lyder det.


  Mindre støj med Fluid-Drive

  Det er uden tvivl en pointe, man er glade for i Milwaukee Tool, der selv markedsfører M18 FUEL SURGE som deres mest støjsvage.

  Hemmeligheden bag den reducerede støj er ifølge producenten det såkaldte Fluid-Drive, der formindsker kontakten mellem slagværkets metaloverflader. Det hydrauliske design er også med til at forbedre maskinens driftssikkerhed, oplyser Milwaukee Tool.

   

  _DSC1364Lars Schultz er ansat i Remien Ejendomme i Aarhus


  Rigtig smart

  Om det holder stik, kan Lars Schultz af gode grunde ikke sige noget om efter to ugers testtid. Men han lægger ikke skjul på, at der er andre features end kræft/støj-forholdet, der har imponeret ham:


  - F.eks. holder 5A batteriet vildt længe, siger han og nævner, at der har været dage, hvor han slet ikke har haft batterier til opladning.


  Dertil kommer, at de tre hastighedstrin er suppleret med et fjerde, der er beregnet til selvskærende skruer.

   

  - Det mindsker risikoen for knækkede skruer og sikrer at skruen kommer ned i den rigtige dybde. Rigtig smart, hvis du spørger mig, lyder det.

  Lidt tungere

  Lars Schultz fortæller, at han også har testet maskinen med et 2A batteri, der er noget mindre. Efter hans mening giver det en endnu bedre balance samtidig med, at det reducerer vægten:

  - Dermed er vi også fremme ved det eneste negative, jeg kan komme på. For den føles en lille smule tungere end den maskine, jeg normalt arbejder med. Men i det store billede er det en detalje, der klart opvejes af maskines øvrige fordele, lyder det.

   

  Om M18 FUEL SURGE

  Modelbetegnelse: M18 FUEL™ SURGE™ ¼″ Hex hydraulisk slagskruemaskine

  Udstyret med det såkaldte FLUID-DRIVE, der hydraulisk reducerer kontakten mellem slagværkets overflader

  Kulfri motor leverer fra 0-3000 omdr./min

  Fire indstillinger lader brugeren tilpasse moment og hastighed

  Særligt trin til selvskærende skruer mindsker risikoen for knækkede skruer

  Strømindikator og LED-lys


  _DSC1370Slagskruemaskinen har været med både inde og ude og oppe og nede. Og den har ikke skuffet nogle af stederne, siger Lars Schultz.

  Anbefalede artikler