<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
TL Byg_Foto_2

TL Byg er hovedentreprenør for større renovering af botilbud

 • Den effektive byggeproces
 • Byggeprojekter
 • Byggeriets udvikling
 • 2024-07-04
 • | Af Redaktionen

  Entreprenørvirksomheden TL Byg er valgt til at stå i spidsen for en større ombygning af et lokalt botilbud på Syrenbakken i Nørresundby. Det bliver med fokus på en emmisionsfri byggeplads.

  På Syrenbakken i Nørresundby skal der etableres et nyt botilbud for mennesker med autisme, og det bliver med TL Byg som hovedentreprenør. Projektet omfatter en omfattende modernisering af de eksisterende 4.500 m2, der er et tidligere bosted for mennesker med hjerneskader og handicap. Det skal ombygges og blive til et mere tidssvarende botilbud Syrenhuset for 48 beboere som skal åbne i starten af 2025. Renoveringen indebærer en gennemgribende indvendig renovering af bygningerne.

  Der er lagt vægt på at skabe en emissionsfri byggeplads i overensstemmelse med Aalborg Kommunes grønne initiativer.

  - Vi skal i gang med en gennemgribende indvendig renovering af bygningerne. Det indebærer alt fra renovering af overflader og VVS-arbejde til nyt inventar i bygningerne samt installation af el- og tømrerarbejde, som vi selv står for. Bygherre har selv stået for diverse materialevalg, som eksempelvis rolige farver i alle boenheder for at skabe en behagelig atmosfære for beboerne, siger projektleder i TL Byg Rasmus Larsen i en pressemeddelelse.

  Autismeramte personer har ofte behov for at have struktur og forudsigelighed i hverdagen, hvilket stiller krav til beboernes bolig. Syrenhuset vil tilbyde moderne faciliteter, herunder individuelle badeværelser, snoezelrum og muligheder for udendørsaktiviteter og gode fællesarealer.

  - Vi glæder os til, at det nye botilbud står færdigt. Ambitionen for Syrenhuset er, at det skal kunne måle sig med de bedste af sin slags i Danmark. Derfor er rammerne designet således, at beboernes ressourcer kan komme bedst muligt i spil, og den enkeltes trivsel understøttes bedst muligt, fortæller centerchef for Syrenhuset, Anne Louise Dall.

  TL Byg-entreprenoer1   

  Fokus på emissionsfrie byggepladser

  Aalborg Kommune har efterspurgt en emissionsfri byggeplads for at minimere CO2-aftrykket og reducere sundhedsskadelige partikler og støj fra entreprenørmaskiner. TL Byg imødekommer dette ønske ved udelukkende at anvende el- og batteridrevne maskiner på projektet, hvilket både reducerer CO2-udledningen og støjniveauet på byggepladsen.

   

  - Det har været vigtigt for os at imødekomme Aalborg Kommunes ønske om en emissionsfri byggeplads, da vi også selv har interesse i at reducere vores CO2-aftryk mest muligt. Overordnet set betyder det, at vi udelukkende bruger el- og batteridrevne maskiner på projektet, som udover at reducere vores CO2-udledning også reducerer støjen på byggepladsen, slutter Rasmus Larsen.

  Renoveringen er netop igangsat, og byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af februar 2025.

  Anbefalede artikler