<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Lystrup_4
Annonce

Lystrup svømmehal

Svømmefaciliteter bygget med blik for kvalitet

 • Byggeriets udvikling
 • Den effektive byggeproces
 • 2022-11-21
 • Tekst af Nicholas Jungblut Knutsson
 • Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter indbyder efter ombygningen til mangeartede aktiviteter i såvel vand- og svømmemiljøet, og centret er i dag mere end bare en ny svømmehal. Hos hovedentreprenør Jens Jensen Murer & Entreprenør A/S kan man se tilbage på et forløb, hvor et godt samarbejde med bygherre og rådgiver har betydet, at tingene blev gjort rigtigt første gang.

  De nye faciliteter i Lystrup er en tilbygning til den eksisterende svømmehal på 1.300 m2, hvor det eksisterende 25 meter bassin er suppleret med et interaktivt svømme- og vandmiljø.

  Lystrup_1Lystrup

  Lystrup_2Lystrup
   
   


  Her er etableret varmtvandsbassin, soppe- og aktivitetsbassin, wellness-spa, boblebænk, klatrenet samt wellness-sauna og vildmarks-sauna. Dermed kan det nye aktivitetshus bl.a. bruges til træning, genoptræning, vandbasket, vand-yoga mv.

  Det har i processen været særligt vigtigt, at indretning og brug af centret skulle være fleksibelt og inspirere til socialt samvær mellem alle brugere.

  Derfor tilbyder stedet en masse mere end en tur i svømmehallen. Det er fyldt med folkelig kunst i form af skulpturer, malerier og et stort vægmaleri af den aarhusianske kunstner Hans Oldau Krull, der bor i Lystrup.

  Kunstneren er blevet inddraget på foranledning af svømmeforeningen Lystrup Svømning, og dermed har de lokale spillet en aktiv rolle ift. at give hallen sit endelige udtryk.

  I projektet er der tænkt alternativt og innovativt, og fra starten har Lokale- og Anlægsfonden været en del af projektet med støtte på 6,5 millioner.  Hos Lokale- og Anlægsfonden ser man det nye Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter som et spændende bud på at skabe markant nye vandaktivitetstilbud i de danske svømme- og vandsportsforeninger både i og på kanten af basinnet. Der er også etableret et nyt ankomstområde, som er delt i tre funktioner, ankomst, eventrum og fleksibelt lokale.

  Ankomstområdet fungerer også som café, information/billetsalg og fordelingsrum til medarbejderfaciliteter, toiletter samt omklædningsrum til besøgende og medarbejdere. I hele bygningen er der lagt vægt på tilgængelighed for personer med varierede funktionsevner, så alle kan få glæde af centret. Eksempelvis er der løfteagregater og hæve- og sænkelifte i omklædningen, ligesom der er speciallift ved bassinkanten.

  Kælderplan indeholder teknik for vandbehandling og 1. sal med loungeområde samt tekniske installationer.  3
  5
  Lystrup6
   
     En moderne og velkonsolideret partner

  Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter er opført i hovedentreprise af Jens Jensen Murer & Entreprenør, hvor egenproduktion har omfattet beton- og murerarbejdet. Projektleder Jens Erik Hansen har i sit arbejdsliv beskæftiget sig en del med den tekniske side af byggeprojekter, hvilket har været en stor fordel, da hvert led i byggeprocessen på et komplekst byggeri som en svømmehal skal udføres i sammenhæng med det forrige og det kommende led.

  - Arbejderne udføres successivt, og det betyder, man skal holde tungen lige i munden i koordineringen, så tidsplanen ikke løber løbsk. Og det er vi lykkedes med på Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter, fortæller Jens Erik Hansen og fortsætter:

  - Jeg er glad for at arbejde sammen med en aktiv bygherre, som Lystrup IF har været her på projektet. Den dialog er kernen i vores arbejde, og jeg ser bygherres involvering som én af grundene til, at Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter er blevet så vellykket. En god dialog sikrer en smidig byggeproces og mange gode løsninger, som man ellers ikke vil have fundet.

  Lystrup7
  Lystrup8
   
   

  Jens Jensen kan tilbyde mere end 135 års erfaring, med dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere. Det er centralt i virksomheden at have motiverede medarbejdere med løbende kompetenceudvikling og høj faglig viden. Herved er man sikret en god byggeproces, der gør det muligt at levere de bygge- og anlægsløsninger, som skaber tilfredse kunder.

  Jens Jensen udfører opgaver indenfor murer-, tømrer og entreprenørarbejde i total-, hoved- og fagentrepriser for både offentlige og private kunder - og i alle størrelsesordener. Virksomheden har desuden en stor servicedel, hvor man udfører alt i vedligehold og reparationsarbejde.

   

  Fakta om Lystrup Svømme & Aktivitetscenter

  Bygherre: Lystrup IF, Svømning

  Arkitekt: GPP Arkitekter A/S

  Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører

  Hovedentreprenør: Jens Jensen Murer & Entreprenør A/S.

  Periode: 2020 – 2022

  Entreprise: Hovedentreprise

  Entreprisesum: 33 mio. kr.

  Areal: 1.330 m²

   

  Anbefalede artikler