<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
image01497-1440
Annonce

Stigende efterspørgsel har ført til nytænkning i pool-branchen

 • Anlæg
 • Byggeriets udvikling
 • Landskab
 • 2022-04-27
 • | Af Nicholas Jungblut Knutsson
 • Efterspørgslen på færdigbyggede pools er steget under Corona-pandemien – så meget, at det har været svært for forhandlere at få leveret de swimmingpools, som er solgt. Derfor har Håkanssons fundet en ny forretningsmodel, der virker.

  Håkanssons er en familieejet virksomhed, og direktøren Bo Håkansson har arbejdet i pool-branchen i mange år, bl.a. som montør og som selvstændig siden 2006. Efter et kortvarigt brancheskift i starten af 2020, som blev stoppet af Corona-pandemien, vendte han tilbage til at sælge pools, og heldigvis var efterspørgslen stigende.

   

  - Når verdenen går i stå, er vores branche normalt den første, der bliver ramt. Men vi har været heldige, og jeg tror ikke, der er nogen i pool-branchen i hele Europa, der ikke har mærket opsvinget i forbindelse med Corona. Så jeg besluttede mig for, at det var tid til at satse og gå all in. Opsvinget var der, og kunderne var købeklare – det var som et vink med en vognstang, at vi skulle udnytte muligheden og mine mange års erfaring, så den store knap blev banket i bund: Håkanssons skal være én af de store spillere på markedet for pools, fortæller Bo Håkansson og fortsætter:

   

  - Hos Håkanssons sælger vi hovedsageligt færdigstøbte pools, bl.a. PP-Pools fra vores egen produktion, som udgør 95 %, men vi kan stadig servicere de kunder, som ønsker glasfiber og keramik. Selvom Håkanssons kun har få fuldtidsmedarbejdere, kan vi alligevel tilbyde fuldentreprise ved brug af de bedste entreprenør, som overholder alle indgåede aftaler. Vi indgår faste aftaler med specialiseret arbejdskraft, som er til rådighed på projektbasis.

   

  På trods af det store opsving i starten af pandemien, løb virksomheden til gengæld ind i problemer med at få leveret pools, da efterspørgslen er enorm i hele Europa. Og da resten af Europas pool-sæson starter op før vores her i Norden, så kunne produktionen og fragten ikke følge med, og det medførte lange leveringstider på op til 16 uger.

   

  - Lige så travlt, som vi havde, lige så mange flaskehalse opstod der. I marts 2021 havde vi ordrer på 15 millioner kroner, men vi kunne ikke levere pga. materialemangel, svigtende samarbejdspartnere og Corona.


  image00008-1440  Korte leveringstider

  For at gøre sig uafhængig har Håkanssons etableret en egenproduktion i Danmark, og i dag sælger man sin egen serie af PP-pool (færdigbyggede kar i polypropylen), som er produceret på fabrikken Dansk Plast i Esbjerg. Denne forretningsmodel har indtil videre været en stor succes, og har især gjort virksomheden konkurrencedygtig ift. leveringstider.

   

  - Vi bygger PP-Pools på ordre, og vi har pt. en PP-Pool i produktionsplanen på 5 x 11,8 x 1,5 meter, som skal leveres i Nordsjælland. Vores produktionstid i dag er typisk på fem til syv dage, og fra vi modtager en ordre, til vi har leveret en pool, går der kun seks til otte uger. Når man handler pools hos os, så skal man ikke vente til august måned.


  Læs også:

  Ny undersøgelse: Potentiale for bedre indeklima og energiforbrug i svømmeanlæg


  Kvalitet-pools uden fine fornemmelser

  Ét af målene med at starte en egenproduktion er at udvide salget til Sverige, hvor markedet for private pools er væsentligt større. Men med den stigende efterspørgsel i Danmark har Håkanssons haft nok at se til herhjemme – alene i november 2021 modtog virksomheden ordrer for syv millioner kroner.

   

  Som udgangspunkt sælger Håkanssons, hvor der efterspørges. Dette taler ind i virksomhedens generelle ideologi – deres pools skal være bredt tilgængelige, og handlen skal være uprætentiøs.

   

  - Hos nogle forhandlere er det er bedre, hvis du kommer i en Ferrari, end hvis du kommer i en i Fiat. Jeg hører tit fra vores kunder, at når de kigger på PP-Pools i high-end kvalitet, så får de den besked, at det ikke er muligt at købe en pool for 350.000 kr. men de kunder vil jeg gerne have i vores forretning. Os, der lever af at sælge swimmingpools, og ikke har en kæmpe økonomi i ryggen, skal jo huske, at man kan ikke se på folk hvem, der vil bruge mange penge på en pool. Vi lægger ikke skjul på, at vi koncentrerer os om mellemklasse- og high-end kunder. Som jeg plejer at sige, så vil vi gerne konkurrere på prisen men ikke på kvaliteten. Derfor hedder vores brand PP-Pools made in Denmark by Håkanssons.

   

  Selvom klientellet pt. primært er private kunder, så understreger Bo Håkansson en stor interesse for at levere pools til boligforeninger, offentlige og private virksomheder mm. I den forbindelse nævner han en opgave fra 2016, hvor man renoverede en fælles-pool i boligforeningen Lodsgården i udkanten af Dragør.

   

  - I Lodsgården bor en blanding af ældre og unge børnefamilier, og det er et meget hyggeligt sted at være. De gamle kan sidde på deres altaner og nyde at se på børnene, der bader og leger. Det er et sindssygt godt eksempel på, hvordan man kan have en pool i en boligforening.

   

  Derudover er projektet Ægirsvej 15 i Hillerød ved at blive klargjort. Her har en virksomhed lejet en bygning på omtrent 600 m2 til kontor og lager, hvor de desuden vil lave et showroom på 200-300 m2. På projektet i Hillerød træder Håkanssons  ind i B2B-verden med nye krav til virksomheden som leverandør, for eksempel import af lys, sandfilter og tilbehør. Håkanssons  er tydeligvis en virksomhed med vokseværk, men det forhindrer dem ikke i at beholde fødderne solidt plantet på j
  Anbefalede artikler