<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_0931
Annonce

Stålvirksomhed holder skarpt øje med den bæredygtige udvikling

 • Materialer og Løsninger
 • Tag og Facade
 • Målbar bæredygtighed
 • 2024-03-24
 • | Af Tim Panduro
 • Løgstørvirksomheden lsm:steel construction oplever stadigt større fokus på bæredygtighed – både, når det handler om stålproduktion og byggemetoder.

  IMG_2222
  IMG_1904
   
   
  Løgstørvirksomheden LSM:steel construction har gennem årene markeret sig som en solid partner for deres kunder i bygge og anlægsbranchen. Som en mellemstor virksomhed i en verden præget af store virksomheder, har underleverandøren af stålkonstruktioner formået at opbygge en god loyalitet og tillid med kunderne.

  Det fortæller Dennis Rasmussen, der er direktør og ejer af LSM:Steel Construction.

  - Vi har mange loyale kunder grundet vores gode relationer. Vi lytter til kundens ønsker og reagerer hurtigt på deres henvendelser. Vi ser os selv som en omstillingsparat og løsningsorienteret samarbejdspartner. Når først vi har fået en kunde, er det sjældent at de forlader os igen.

  Den omstillingsparathed er der god behov for i disse år, hvor bæredygtighedsdagsordenen tromler ind over bygge- og anlægsbranchen. En nødvendig udvikling for både klimaet og branchen, medgiver Dennis Rasmussen – men også en udfordring, når man er en lille virksomhed. LSM:Steel Construction har dog kastet sig over opgaven med ildhu.

  -  Vi er i fuld gang med at få sat tal på vores egen produktionen i forhold til hvilken co2-belastning,vvi selv har. På den måde får vi et overblik over hvor vi selv kan ændre på nogle ting for at sænke co2-belastningen. Det kan for eksempel være affaldshåndtering, valg af biler og maskiner og nedbringelse af strømforbrug. Vi ser også ind i, hvilke krav, vi skal stille til vores underleverandører i forhold til, hvordan stålet bliver produceret. For stålproduktionen er klart den største synder i vores type virksomhed, siger Dennis Rasmussen.

  -  Det er en stor proces, når man er en lille virksomhed, men vi har blandt andet været med i et projekt under Dansk Industri, hvor vi har lært, hvordan man opsamler data.

  Vigtig dagsorden

  Bæredygtighedsdagsordenen er vigtig – både for verden og for virksomheden selv, fortæller direktøren.

  -  Vi skal jo alle sammen være med til at løfte opgaven, siger han.

  -  Med tiden vil det også blive et konkurrenceparameter. I dag mærker vi endnu ikke så meget til det, men dels vil flere kunder begynde at efterspørge det i forbindelse med DGNB-projekter, og dels kan vi også regne med, at der kommer lovkrav. Derfor er det godt at være på forkant.

   

  Flere renoveringer

  Som stål- og smedevirksomhed har LSM:Steel Construction som regel været med på nybyggerier – for stålkonstruktioner er ofte en del af skelettet i nye bygninger. Men i løbet af ganske kort tid er en ny type opgaver begyndt at finde vej ind i ordrebogen. Stadigt flere bygninger bliver nemlig transformeret frem for at blive revet ned og bygget igen – og det mærker man hos Løgstørvirksomheden.

  -  Det er gået rigtigt stærkt. For bare et år siden var det meget sjældent, at vi blev spurgt om renoveringsopgaver, men i dag udgør renoveringer og ombygninger i hvert fald halvdelen af de opgaver, vi får forespørgsler på. Selvfølgelig gør rentesatserne, at der ikke bliver bygget lige så meget nyt, men der er også kommet et større fokus i samfundet på, at man kan genbruge de gamle bygninger, siger Dennis Rasmussen.

  Ved den type opgaver får LSM:Steel Construction erfarne medarbejdere i høj grad behov for deres faglige kunnen og evne til at tilpasse sig opgaven.

  -  Det kræver, at man tænker opgaverne på en ny måde. Især i montagedelen er der flere udfordringer, for det er jo lettere at montere, før der kommer tag eller mure op. Stål er tungt, og vi skal håndtere og løfte på en helt anden måde, så det hjælper, at vi har dygtige og erfarne medarbejdere, siger direktøren, der dog meget gerne ser, at flere fagfolk retter øjnene mod hans virksomhed.

  -  Vi kan sagtens bruge flere folk. De første par måneder af 2024 har vi fået mange større ordre, derfor begynder vi at mangle mandskab både til opgaver i Jylland og på Sjælland, så vi håber, at vi hurtigt kan tiltrække flere gode kræfter.
  Anbefalede artikler