<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
01_sort-staal-halvrund_hus-zoom
Annonce

Flere husejere vælger sorte døre og vinduer til deres boliger, og Plastmo A/S kommer nu på markedet med endnu en tagrende i Sort Stål, som passer til den sorte trend

Sorte tagrender med lavt CO2 aftryk er ny trend

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Anlæg
 • Virksomhedsnyt
 • Byggeprojekter
 • Tag og Facade
 • 2023-03-15

  Den danske markedsleder inden for tagrender, Plastmo A/S, er på vej med endnu en tagrende i Sort Stål serien, efter at producentens første sorte tagrende i stål sidste år fik overvældende opmærksomhed på markedet.

  Sort Stål serien er i prælakeret sort og passer ind i en trend, der præger boligbyggeriet og renovering.  Samtidig har Plastmo A/S, som de første på det danske tagrendemarked, fået udarbejdet en produktspecifik miljøvaredeklaration, en EPD, på sine ståltagrender i serierne Sort Stål og Stål Plus, der bekræfter et lavt Co2 aftryk for et tagrendesystem.

   

  Den første tagrende i Sort Stål serien var den arkitekt-tagrende, som blev introduceret i juni sidste år, og som solgte fem gange mere end budgetteret. Plastmo A/S følger nu op på forespørgsler efter en tilsvarende sort udgave af producentens populære halvrunde tagrende.

   

  packshootPlastmos store kvartrunde arkitekt-tagrende blev den første succes i serien Sort Stål. Den sidder helt tæt op ad husmuren og er populær på nybyggede huse uden udhæng

  Garanti i 25 år

  Tagrenderne i Sort Stål serien er udført i kvalitetsstål og prælakeret sort i en lakering, der ikke patinerer og samtidig er mere holdbar, end en pulverlakering ville have været.

   

  – Vi har valgt at prælakere tagrenderne for at styrke garantien, og vi har beholdt den samme 25 års garanti på Sort Stål som på vores Stål Plus Tagrender. Det er unikt på markedet, fortæller Morten Post, salgschef DK, Plastmo A/S.

   

  Plastmo A/S viser de nye tagrender frem på en 135 kvadratmeter stand lige inden for hovedindgangen på Byggerimessen i Fredericia fra 21.- 24. marts.

   

   

  Produktspecifik EPD

  Plastmo har brugt flere måneder på at få udarbejdet en produktspecifik EPD på sine stål-tagrender - både den nye serie i Sort Stål og Stål Plus – og har fået det lavest dokumenterede CO2-aftryk på tagrende-markedet.

  Det er opnået blandt andet ved genbrug af stål i produktionen, og det tæller også i regnskabet, at det er muligt at genbruge næsten hele tagrende-systemet, når det bliver nedtaget.

   

  – De ny grænseværdier i bygningsreglementet er godt for det bæredygtige byggeri, og hos Plastmo er vi ambitiøse i forhold til de fastlagte CO2 grænseværdier. Vi forsøger hele tiden at nedbringe vores CO2 aftryk, fortæller Morten Post.

   

  Uden en produktspecifik EPD vil byggerier blive ”straffet” ved at få beregnet CO2 udledningen ud fra en generisk EPD med højere værdier for udledningen. Med en produktspecifik EPD gælder den beregnede værdi.

   

  – Vi er altid til rådighed for bygherrer, arkitekter, entreprenører eller andre, der ønsker rådgivning i forhold til specifikke løsninger, og vigtigheden i at få skrevet det rigtige produkt ind i projektmaterialet fra starten er ikke blevet mindre af de skærpede krav til dokumentation, siger marketingchef Mia Vinge Krogh, Plastmo A/S.

   

  Både Stål Plus og Sort Stål Tagrender kan indgå i certificerede byggerier som bl.a. DGNB, da de udover det lave CO2-aftryk heller ikke belaster med miljøfarlige stoffer som zink eller bly. Test foretaget af Teknologisk Institut dokumenterer ingen udledning af zinkpartikler fra de to tagrendesystemer.

   

  Plastmo A/S er på vej med flere produktspecifikke EPD’er på tagrender i andre materialer.

   

  Stål som alternativ til zink

  Tagrender i stål kan være et godt alternativ til zink blandt andet i de kommuner, der af miljømæssige årsager har et forbud mod zink ved nybyggeri med lokal afledning af regnvand.

  Plastmo A/S har tidligere præsenteret markedet for Stål Plus Tagrenden i skandinavisk design – den ligner zink, efterhånden som den patinerer, og den kan ligesom Sort Stål opsættes i alle kommuner.

  Udover de miljømæssige fordele så har tagrender i stål også den fordel, at monteringen er lettere, da de limes, så der er ingen lodning.

   

  Om Plastmo A/S

  Virksomheden er markedsleder i Danmark inden for tagrender og lette tagløsninger. Plastmo markedsfører et bredt sortiment inden for vandhåndtering og udemiljø som tagrender, tagløsninger, rækværk, dræn og faskiner.

  Anbefalede artikler