<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
LJU-2102-1K
Annonce

Skrappere krav til tæthedsplaner kræver nye løsninger i byggebranchen

 • Byggeriets udvikling
 • Energi og Energioptimering
 • 2021-11-05
 • | Ljungdahl
 • Skærpede krav til tætningsplaner kan føre til dårligere arbejdsstillinger, langsommere arbejdsgange og dermed øget arbejdstid, når landets håndværkere sætter dampspærre op under udfordrende forhold. Det vil Ljungdahl A/S gøre noget ved.

  En lav, kold eller varm skunk, et snævert hjørne, en murkrone, spær eller højt til loftet. En bygnings særegne udformning kan betyde, at det er umuligt og tidskrævende at gøre det lufttæt med traditionelle dampspærrefolier og tape, så løsningen opfylder gældende lovkrav, samt at håndværkeren skal strække eller vride sig langt over, hvad der er arbejdsmæssigt forsvarligt.

  Det vil Ljungdahl A/S gøre noget ved. Fuge- og tætningsspecialisten har derfor tilføjet nye kræfter til rådgivningsteamet samt udviklet en ny flydende dampspærreløsning kaldet AIRBLOCK, som giver bedre arbejdsstillinger og arbejdsforhold og gør det 75 procent hurtigere at opnå komplet tæthed ved selv svære bygge- og renoveringsprojekter i henhold til BR18 tæthedskravet.

  – Med skærpede krav til tæthedsplaner bør dårlige arbejdsstillinger ikke også være en del af bekymringerne på byggepladsen. Vi ønsker at gå forrest med de bedste dampspærreløsninger i branchen, og med AIRBLOCK har vi skabt et produkt, som kan være med til at afbøde nogle af de ergonomiske og praktiske udfordringer, håndværkerne møder i deres arbejde og hjælpe dem med at opnå et godt resultat, siger Thomas Vilmar, der er direktør i Ljungdahl A/S.

  AIRBLOCK kan påføres med pensel eller sprayes på og kan bruges selvstændigt til hele byggeprojektet eller som supplement til andre dampspærreløsninger. Thomas Vilmar fortæller yderligere, at man med den nye løsning har skåret monteringstiden for et tæthedsplan på et testprojekt ned fra fem uger med traditionelle dampspærreløsninger til kun tre uger med hundrede procent tæthed og 27-års levetid til følge.


  Læs også:

  Håndværkerne skal kunne være stolte af et veludført tætningsplan


  Der er brug for nye løsninger

  I branchen kan man nikke genkendende til problematikken med udfordrende tæthedsplaner og uheldige arbejdsforhold.

  – Det er alment kendt i branchen, at det rent teknisk og håndværksmæssigt kan være svært at opnå et helt tæt tæthedsplan i et projekt, hvis der er mange detaljer og svært tilgængelige elementer. Særligt i ældre byggerier, hvor det aldrig har været tiltænkt, at bygningen skulle indeholde dampspærre. Sådanne projekter fører som regel til uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, siger Bjarne Pedersen, der er chefkonsulent for Renovering og Bygningsfysik hos Rambøll. Han bakkes op af Jakob Haugaard Hansen, som er produktionsleder hos MT Højgaard:

   

  – Hos MTH har vi en faglig stolthed, der foreskriver, at vi skal bygge, som var det hjemme hos os selv. Derfor må vi ofte kigge efter alternative løsninger, så vi kan udføre det bedste stykke arbejde under de omstændigheder, vi møder derude, uden at gå på kompromis med vores ansattes ve og vel, fortæller Jakob Haugaard Hansen.

  LJU-2102-2KLjungdahl

  Rådgivning styrkes med ny ekspert

  Samtidig med udviklingen af AIRBLOCK har Ljungdahl også valgt at styrke holdet med nye kræfter i form af Jesper Madsen, som har over 20 års erfaring med tæthed i byggebranchen, bliver ny produktansvarlig for Ljungdahls dampspærresystem. Han er hentet ind for at tilføje ny viden til Ljungdahls konsulent- og rådgivningsvirksomhed.

   

  – Den korrekte vejledning kan være altafgørende for, om opsætningen af et tæthedsplan udføres korrekt. Som producent har vi et ansvar for at rådgive vores kunder, så de kan benytte og montere vores produkter på bedst mulig vis. For et produkt kan ikke stå alene, og godt håndværk og viden bør altid gå hånd i hånd, uanset projektets sværhedsgrad og udfordringer, siger Jesper Madsen.  LJU_Logo  Anbefalede artikler