<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Kvinder_arbejdstøj_1600x900px_3

Se nyt specialdesignet arbejdstøj til kvindelige former

 • Byggepladsen
 • Beklædning
 • Arbejdsmiljø
 • 2021-09-07
 • | Af Martin Rønberg
 • Der kommer hele tiden flere kvinder i håndværksfagene, og brancheorganisationen Dansk Byggeri forudser, at 28 % af de danske håndværkere i bygge- og anlægsfagene vil være kvinder i 2028. Den svenske producent af arbejdstøj Blåkläder har derfor gennem nogle år udviklet specialdesignet arbejdstøj til kvinder, og nu udvider Blåkläder kollektionen med endnu mere arbejdstøj, som tager højde for de kvindelige former.

  Nu tager Blåkläder endnu et skridt for at udbygge sin position på det danske marked for arbejdstøj. Det sker med en dugfrisk udvidelse af virksomhedens skræddersyede kollektion til kvinder. Det skal gøre det endnu nemmere for den voksende gruppe af kvindelige håndværkere at undgå maskulint arbejdstøj, der ikke tilgodeser den kvindelige anatomi.

  I udviklingen af kollektionen, der har været flere år undervejs, har Blåkläder gjort brug af en række kvindelige testpiloter, der har bidraget med input til kvalitet, funktion og pasform. Det har blandt andet ført til udviklingen af nye bukselinninger med elastik, der gør det nemmere at tilpasse bukserne alt efter hoftebredde og talje. Desuden har Blåkläder udviklet nye high visibility-bukser, hvor kravet om høj synlighed er meget vigtigt. Her har Blåkläder tilføjet en løbegang med elastik i bunden for at sikre en bedre pasform og stadigvæk overholde de høje krav til sikkerhed. Ligeledes er der i Blåkläders kvindelinje taget højde for bredere hofter og en lidt løsere åbning i halsen af fx t-shirts og sweatshirts. Materialerne er komfortable og alsidige, men rummer lige så mange praktiske detaljer og den samme slidstyrke som i kollektionen til mænd.

  Kvinder_arbejdstøj_1600x900px_2

  - Det er ikke rart at arbejde en hel dag i arbejdstøj, der ikke passer eller føles komfortabelt. Derfor har vi brugt de fantastiske kvinder i vores testpanel til at hjælpe os med at skabe arbejdstøj til kvinder, der rent faktisk føles rart at have på, og som tager hensyn til den kvindelige anatomi. Hele vores arbejde på denne front går på pasform og komfort, så vi kommer ikke til at lancere specielle farver til kvinder. Og gør vi det, så gør vi det samme i kollektionen til mænd. Vi hylder princippet om, at der ikke er forskel på mænd og kvinder ud over den måde, vores kroppe er skabt på fra naturens side, siger Rose-Marie Näsström, chefdesigner på Blåkläders kollektion til kvinder.

     Arbejdstøj kræver i sagens natur en enorm slidstyrke og kraftigere materialer end i almindeligt tøj. I kraft af Blåkläders mangeårige udvikling af tekstiler på egne fabrikker er det dog lykkedes virksomheden at nå i mål med en række materialer, der både er holdbare, bløde og komfortable. Det gælder f.eks. Blåkläders graviditetsbukser, der er syet i 4-vejs stretch-materiale, så man som gravid håndværker kan holde ud at have dem på i løbet af en hel arbejdsdag. Bukserne findes i forskellige størrelser og kan forlænges i benene, så de passer til forskellige højder.

  Graviditetsbuks_HighVis_Service_1600x900px

  En af nyhederne i den nye kvindekollektion er også en nederdel med indbyggede tights. Den er super komfortabel i de varme måneder og appellerer i langt højere grad til den kvindelige målgruppe sammenlignet med de klassiske arbejdsshorts, som ellers er på markedet.

  Læs mere om alle de specielle modeller udviklet til kvinder
  Anbefalede artikler