<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Mick_Schou_Rasmussen_Saint-Gobain

Mick Schou Rasmussen

Saint-Gobain Denmark henter ny CEO fra Sweco

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Stål
 • Beton
 • 2024-03-04
 • | Af Mikkel Weber Sandahl

  Mick Schou Rasmussen bliver ny CEO for Saint-Gobain Denmark, hvor han overtager posten efter Florent Pouzet. Han skal stå i spidsen for varemærkerne Gyproc, Isover og Weber, hvor han skal sikre vækst og fokus på grøn omstilling.

  Mick Schou Rasmussen har tilbragt hele sin karriere i byggebranchen. Han har stor erfaring med ledelse, strategiske forandringsprocesser og opbygning af nye forretningsområder og partnerskaber for både producerende og rådgivende virksomheder i Danmark og internationalt, siger Peter Møller, adm. direktør for Saint-Gobain i Norden og Baltikum. Han fortsætter:

  - Han er med andre ord den helt rigtige til at sikre fortsat vækst for Saint-Gobain i Danmark på et marked i konstant forandring og med et stort fokus på den grønne omstilling. Mick har undervejs i sin karriere skabt flotte resultater både vækst- og udviklingsmæssigt for andre sværvægterne i byggebranchen, og jeg er utroligt glad for nu at kunne byde Mick Schou Rasmussen velkommen på holdet.

  Rejse mod cirkularitet

  Som CEO for Isover, Weber og Gyproc i Saint-Gobain Denmark skal Mick Schou Rasmussen videreføre en ambitiøs dagsorden og strategi, der dels handler om konstant at kunne tilbyde kunderne i Danmark de bedste produkter og løsninger og dels om omstillingen til mere bæredygtigt byggeri, herunder cirkulær produktion af nye byggematerialer. Flere af koncernens danske fabrikker er rollemodeller hos Saint-Gobain koncernens topledelse i Paris grundet f.eks. produktionseffektivitet og innovative modeller til at indsamle og genanvende byggeaffald i produktion af nye materialer.

  - Som en af verdens førende producenter af materialer til byggebranchen har vi et ansvar for at hjælpe vores kunder med at bygge med mindst muligt CO2-aftryk målt på byggeriets fulde livscyklus. Saint-Gobain har et overordnet mål om at være CO2-neutral på verdensplan i 2050, og at så stor en andel af råvarerne i produktionen som muligt er genbrugsmaterialer, og det er noget bygherrer og andre aktører i byggeriet i stigende grad efterspørger. Især fordi Saint-Gobain er stærke på data- og dokumentationsdelen, siger Mick Schou Rasmussen og fortsætter:

  - Bæredygtighed og cirkularitet er ikke noget, der sker i løbet af en nat; det kræver innovation og som oftest samarbejde med mange led i byggeriets værdikæde. Den rejse har Saint-Gobain Denmark været i gang med længe, og det arbejde er noget af det, jeg glæder mig meget til at være med til at bygge videre på, siger Mick Schou Rasmussen.


  Fra toppost i Rumænien til Saint-Gobain

  Mick Schou Rasmussen er uddannet cand.merc. i Finance & International Business fra Aarhus Universitet. Han blev som blot 26-årig udnævnt som direktør for VELUX i Rumænien, og det blev startskuddet til en 17 år lang karriere inden for strategi, ledelse og opbygning af nye forretningsenheder, bl.a. som administrerende direktør for VELUX Danmark, med direktørstillinger for virksomhedens forretninger i flere østeuropæiske markeder og som administrerende direktør for VELUX i Storbritannien og Irland.

  I 2021 blev Mick Schou Rasmussen udnævnt som Executive Vice President for Swecos samlede arkitektforretning med ansvar for i alt 330 medarbejdere.

  Anbefalede artikler