<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Mere end bare et stilladsfirma
annonce
Annonce

Mere end bare et stilladsfirma

 

Stilladset ved Moltkes Palæ får fra gadeplan palæet til at ligne en stor fint indpakket gave. Og sammenligningen er måske ikke helt af vejen, for når stilladset er væk, vil palæet fremstå som en gave til byen borgere. Bag stilladset og alle de smarte løsninger, der er forbundet med det, står Rodahl Stilladser.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Hvis man tror, at et stillads bare er et stillads, så tager man grueligt fejl. Den gode stilladsløsning er nemlig med til at sikre en effektiv byggeproces og sikre forhold for de travle håndværkere. De gode stilladsløsninger er netop, hvad man har specialiseret sig i hos Rodahl Stilladser, hvilket man i forhold til renoveringen af Moltkes Palæ har nydt godt af.

 

Noget af det første der fanger opmærksomheden, når man bevæger sig rundt på stilladset, er først og fremmest, at der er rigeligt med plads. Selv Bygge- & Anlægsavisens udsendte journalist og fotograf kunne bevæge sig rundt på stilladset uden at være i vejen for de mange håndværkere:

 

- På den givne sag har bygherren valgt det helt rigtige stillads, hvor selve stilladsdækkets bredde gør det muligt at arbejde effektivt til trods for travlhed på byggepladsen. Det er noget der hjælper til at komme godt i mål med projektet indenfor de givne tidsrammer, fortæller Nis Lorenzen der er Direktør og indehaver af Rodahl Stilladser.

 

At sætte stillads op midt inde i København, mellem den ensrettede Bredgade og Dronningens Tværgade, er ikke nogen nem opgave. Det skal gå hurtigt, uden at man på nogen måde kompromitterer sikkerheden. Men hvor nogle ville sukke over at skulle i gang med at opsætte stillads ved dette knudepunkt, så har Nis Lorenzen set frem til opgaven:

 

- Vi kan godt lide de her skæve opgaver og tager imod dem med kyshånd. Vi arbejder jo med det her, fordi vi kan lide det.

 

Det bliver understøttet af Rodahl Stilladsers referenceliste, der tæller projekter som Roskilde Festivalen, Spiret på Københavns Rådhus, Vor Frue Kirke og Carlsberg siloen.

 

 

Læs også interview med arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen fra Dansk Byggeri: Pas på arbejdsulykker efter ferien

 

Kranbaner letter arbejdet

En anden ting der er værd at lægge mærke til i forhold til stilladset ved Moltkes Palæ, er kran- og hejsesystemerne. Dem har Rodahl Stilladser også sat op, til stor glæde for alle pladsens håndværkere:

 

- Det var rådgiveren på projektet der kom på ideen med hejsesystemet, for at kunne overholde arbejdsmiljøreglerne, uden at det kompromitterede tidsplanen. Så vi gik derfor straks i gang med at opsætte de her kranbaner. Det er noget vi begynder at lave mere og mere, og det burde jo være standard, så vi undgår at håndværkerne slider sig selv op. Der er dog nogle af håndværkerne, der har pebet lidt over kranernes hastighed, eller mangel på samme, griner Nis Lorenzen og fortsætter:

 

- Men de kan simpelthen ikke køre hurtigere af sikkerhedshensyn. Har du et system, der kører på fuldt tryk med hundrede kilo mursten, så skal der altså ikke meget til, før man mister kontrollen. Vi skal jo på byggepladsen hele tiden balancere mellem sikkerhed og effektivitet, og i sidste ende skal sikkerheden jo altid have førsteprioritet.

 

Sikkerhed står øverst på dagsordenen

Der er altså ingen tvivl om, at sikkerhed står øverst på dagsordenen hos Rodahl Stilladser, uanset hvad bygherre eller rådgiver ellers skulle have for en dagsorden:

 

- Vi sørger altid for at fremlægge de gældende regler i forhold til arbejdsmiljø til vores kunder, så vi starter ud på samme side. Vi vil hellere afvise opgaver end at ende ud i sager, hvor vi ikke kan stå inde for stilladsernes kvalitet og medarbejdernes sikkerhed 100 %. Men for det meste så plejer vi jo, efter en god dialog med kunden, at nå i mål med en god løsning. Vi er jo ikke bare et stilladsfirma, men i lige så høj grad rådgivere og sparringspartnere gennem hele projektets forløb, forklarer Nis Lorenzen.

 

 

Rodahl Stilladser

Rodahl Stilladser A/S udfører alle stilladsopgaver og er med fra planlægning, transport, opsætning og demontering.

 

Alle deres produkter, lige fra nedfaldsskakte til de store stilladser, er gennemtestet ned til mindste detalje for at give kunden størst mulig sikkerhed på arbejdspladsen.

 

Let facadestillads

Layher let facadestillads, med bredde 0,70 m og belastningsevne på 2 Kn/m til lettere renoveringsopgaver. Velegnet til udskiftning og maling af vinduer, maling af facader og renovering af tage med konsoller samt forstærket dæk i toppen for yderligere belastning på 1Kn/m. Stilladset kan også forsynes med udvendige alu-trapper, reposskærme, tagbøjler og konsoller. Kan inddækkes med net eller plastik for sikkerhed og vejrlig. Dette alsidige stillads er det mest gennemprøvede i hele Europa og er ideelt til de lettere bygningsopgaver.

 

Allround stillads

Layher Allround-Stilladset er i dag velegnet på mange forskellige områder: på byggepladser, i industrien, på kemiske anlæg, kraftværker, skibsværfter og sågar også til opbygning af scener og tribuner i forbindelse med festivaler og events. Allround-Stilladset har mange anvendelsesmuligheder: som facadestillads og tagoverdækning, til opbygning af brosystemer og fritstående, hængende eller understøttende stillads.

 

Totaloverdækning

Overdækning udført med trapez-plader for den klare og tætte løsning ved byggeplads og renovering.

 

Alu. rullestillads

Hurtig montage – Maksimal sikkerhed. Alu-rullestillads til brug ved lettere montage/renoveringsopgaver: